BlitzWolf BW-P6 10.000 mAh power bank teszt - Anorexiás ikertesó

2018.05.20. 11:21

molcsa

indx-696x455.png

A BlitzWolf tovább bővítette amúgy sem szegényes power bank kínálatát: a BW-P6 egy könnyű és kecses útitárs, ami 10.000 mAh kapacitásával jó párszor fel tudja tölteni a telefonunkat. A számos gyorstöltést ismerő kütyüt 6.200 forintért kaparinthatjuk meg.

Itt megvásárolható >>

 

A BlitzWolf BW-P6 kicsomagolása

A dobozban a szokásos angol nyelvű használati utasítás és garancia papír mellett egy micro USB kábelt is találunk. A BW-P6 nem a megszokott fém házat kapta, ezúttal fekete műanyagból készítették a burkolatot. Ez nagyon kedvezően hat a tömegére, mindössze 208 gramm, ami egy nehezebb telefonnal egyenlő. Úgy alakították ki, hogy nagyjából telefon méretű is legyen, így a készülék mögé rakva kényelmesen kézben tarthatjuk, ha éppen töltjük azt.

Ennek és a lítium polimer celláknak hála sikerült szép vékony házba pakolni az alkatrészeket, rendkívül kecses fogást adva így az aksinak. A Li-Po cellák további előnye a Li-ionhoz képest a jobb hatásfok és gyorsabb töltés leadás, tehát a formán kívül a teljesítményre is jó hatással van a váltás.

 

bw1-1.png

Sajnos a minőségérzetnek már nem tett ilyen jót a műanyag, én mindenképp jobban preferálom a fémházas aksikat. Na nem mintha gagyi lenne, az illesztések is jók, de fogásra kicsit durva a szélén végigfutó szintén műanyag káva miatt, és hajlamos itt-ott megreccsenni, ha jobban megnyomkodom. Az ujjlenyomatokat is jobban gyűjti, mint a fém, de valamit valamiért, az extrém alacsony tömeg jól ellensúlyozza az ergonómiai hiányosságokat.

 

A BlitzWolf BW-P6 tesztje

A be-/kikapcsoló gombon és a szokásos süllyesztett, kék töltöttség jelző LED-eken kívül három USB portot is találunk rajta. A két normál méretű közül az egyik gyorstöltésre is képes, a harmadik pedig egy micro USB, ezen keresztül tölthetjük magát az aksit. A gyorstöltős port a Qualcomm Quick Charge 3 (QC 3.0) protokollon kívül ismeri a Samsung és az Apple gyorstöltési megoldását is. A hab a tortán, hogy a power bankot is tudjuk QC 3.0 gyorstöltővel (pl. BW-S9 vagy BW-S6) tölteni a micro USB porton keresztül, így az átlagnál gyorsabban - mérésem szerint 3 óra alatt - telepumpálhatjuk energiával.

p1970651.png

Természetesen a nem gyorstöltés kompatibilis eszközöket is megfelelő módon tudja tölteni, erre a célra mindkét portját befoghatjuk. A védelmi áramkörök sem maradtak ki: túltöltés, túlfeszültség, túláram és rövidzár ellen is védve vagyunk. Van automatikus be- és kikapcsolás is, ha rádugunk vagy lehúzunk róla egy eszközt. Ezen felül a kis áramot igénylő eszközöket (Mi Band 2, iPod Shuffle stb.) is képes tölteni, ami nagyon kevés power bank kiváltsága. p1970661.jpg

A specifikáció alapján 18 W teljesítményt is képes leadni, ami igen magas érték, és ezt a gyakorlatban is hozza. Sőt, nekem 20 W-ot is sikerült stabilan kihoznom belőle. A merítéses teszten is jól teljesített: 34,3 Wh (~9.270 mAh) energiát adott le lemerülésig, ami nagyon közel van az elméleti 37 Wh (~10.000 mAh) értékhez.

Az alábbi grafikonokon a piros az áramerősség (jobb oldali skála), a kék a feszültség (bal oldali skála):

A gyorstöltési protokollok működnek, melegedésre nem hajlamos, és a védelmi áramkörök is jól működnek, tehát ismét mindent betartott a gyártó, amit ígért. Végül egy életszerű mérés: a 3.000 mAh-s aksival szerelt, QC 3.0-s telefonomat kétszer töltötte fel 0-ról 100%-ra, és még egyszer 0-ról 63%-ra.

 

Összegzés

A BW-P6 lényegében a BW-P3 lefogyott, modernizált utódja, ugyanúgy 10.000 mAh-s, ugyanúgy QC 3.0 és Apple gyorstöltés képes, ugyanolyan megbízható, de könnyebb, vékonyabb, Li-Po cellákkal szerelt, ismeri a Samsung gyorstöltését, támogatja a kisáramú merítést, és már a bemenete is gyorstöltés kompatibilis. A fém házat lecserélték műanyagra, ezáltal lett ilyen kecses, a minőségérzet viszont csökkent valamelyest emiatt.  Az ára ugyanannyi - 6.200 Ft -, mint elődje esetében, így nem kérdés, hogy megéri inkább őt választani. Erre természetesen semmi importköltséget nem kell fizetnünk.

Itt megvásárolható >>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr2913954286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása