Lovoyager kutyatáska teszt - A legjobb barát legjobb barátja

2018.05.18. 16:27

Jackal_

img_20180328_183210-696x522.jpg

Egészen más ügyben róttam a köröket a szokásos havi “rendelek valamit Kínából” rituálém alkalmával, amikor a szörfözgetés 2. órája környékén a kutyatáska szekció felé vettem az irányt. Cukor, a vahúrom 7 éve szaglássza a világot az oldalamon, és ennyi idő alatt annyira észrevétlenül össze lehet nőni egy másik élettel, hogy nem a jelenléte tűnik fel, hanem a hiánya. Ezért aztán mindig mellettem van, tudjátok, én vagyok a “kutyás srác” a bandánkban. Ennek egyenes következménye, hogy néha meglepem valamivel Cukrot, legyen az egy hám, póráz vagy egy rosszul megrendelt kutyaruha.

Pár éve nekiálltunk túrázni és kiderült, hogy az a világ egyik legjobb közös hobbija. Szépen lassan a tapasztalatokra építkezve összeraktam a saját túraszettemet, és ideje volt már, hogy Cukor is megkapja a sajátját.

Itt megvásárolható >>

 

A Lovoyager kutyatáska kicsomagolása

A legelső dolog, amire egy kutyának az erdőben szüksége van,az a láthatóság. Ez az első lépés a nyugodt túrázáshoz vezető ösvényen. Megnyugtatja a gazdit és kikerüli az olyan banális baleseteket, amikor a vadász tévedésből kilövi a szabadon kószáló kutyát. Ennek egyszerűen elejét lehet venni, ha feltűnő, fényvisszaverő ruhában sétáltatjuk a blökit.

img_20180328_184216_1.jpg

A láthatóság mellett már csak némi élelem és víz szükséges a kiskedvencnek, és indulhat is a túra. Aki kirándult már hosszabb távokat vagy több napig, pontosan tudja, hogy az utolsó deka terhet is meg fogja érezni a táskájában, ha elfáradt. A kutya cuccainak súlya nyilván nagyban függ az állat termetétől is, de ha 1,5 kg kutyatáppal és 1,5 l vízzel számolunk alkalmanként, nem igazán lőhetünk mellé.

img_20180414_160543_1.jpg

Cukor 3 kiló cucca így már nem is annyira mellékes szempont. Szerencsére nem kell feltalálni a spanyol viaszt, valaki már biztos levette a vállunkról a terhet, a kínaiak pedig valószínűleg már le is másolták. Némi keresgélés után pedig el is jutottam a praktikus kutyatáska és a kukásmellény szerelemgyerekéhez, a Lovoyager-féle szimatszatyorhoz.

kozeli.jpg

A neonsárga színt még a kutyámnak is erősnek találtam, szerencsére a Lovoyager hirtelenpiros és feltűnőkék színben is gyártja a táskát. Csomagolásról nem tudok érdemben beszámolni, mert ahogy a textilholmikat, úgy a kisállat-ruházatot is egyszerű nejlonba csomagolták.

halo.jpg

Kicsomagolás után jó alaposan megvizsgáltam, mit is kaptam a pénzemért. A külső anyag jobbfajta gyöngyvászon, sűrű szövésű és merevebb, ugyan nem vízálló, de csak lassan ázik át. A belső, kutyával érintkező része valamilyen szivacsos nylon mesh, legalább fél centi vastag párnázás, hasonlatos a hátizsákok vállpárnájához, elég bizalomkeltő. A táska formáját követő reflektív szegés nagyon jó ötlet, és jól is mutat.

szinek.jpg

A varrások kifogástalanok, nem cikcakkozott a készítő, ráadásul úgy tűnik, hogy ipari cérnát használtak, nem a háztartási, jóval vékonyabb fajtát. A rögzítésre szolgáló csatok igazi, kemény műanyagok, masszív klattyanással működnek.

2-6_1.jpg

Összesen 4 zseb található a szütyőn, 2 kisebb és két öblös. Ezeken felül kétoldalt gumis rögzítőzsinórok várják a kisebb vackokat, a táskarész tetején pedig ötletes bujtatókat alakítottak ki az előre nem várható helyzetekhez. Annyira megdöbbentően sokcélú a cucc, hogy felmerült bennem, hogy egy bringás oldaltáskából alakították vissza. Egyszerűen feleslegesen kidolgozott az egész. A nagyobb zsebeket kinyitva például rendesen eldolgozott varrásokat találunk, a kisebbek pedig bélést is kaptak. Erre mondják, hogy tisztes iparosmunka.

 

A Lovoyager kutyatáska használat közben

Az első próbát még a városban letudtuk, egy esti sétával egybekötött apróbb bevásárlással. A táska felapplikálása elsőre legalább öt percig tartott, mert be kell állítani a hevedereket, hogy jól tartsanak, de ne legyenek túl szorosak. Cukor nem nagyon zavartatta magát, az egész olyan érzés lehet neki, mint amikor hámot kap. Miután felszerszámoztam szilaj ebemet, nekiindultunk a szokásos egyórás sétának.

img_20180414_151618.jpg

Ami nekem elsőre feltűnt, hogy a táska zakatol, ahogy a cipzár jó nagy húzókája ritmusra lifegett. Ami Cukornak elsőre feltűnt, hogy kicsit szélesebb lett, és nem tudja olyan szűken venni az íveket, mint eddig. Ezen felül semmi jelét nem mutatta, hogy egyáltalán észrevette volna a málhát.

img_20180414_154843.jpg

A táska egész jól pakolható, arra persze nagyon oda kell figyelni, hogy a két oldal ki legyen balanszírozva, különben lefittyed valamerre, ami nagyon zavarja a kutyát. A hevederek találkozását jól kipárnázták, és az elhelyezésük is ügyes, úgyhogy sehol nem vágott bele Cukorba, a szokásos tempójában szagolta rommá a várost.

holdvilag.png

Mivel az első tesztet eredményesnek ítéltem és nem láttam ellenkezést a csahosom részéről sem, a következő lépcsőfok az éles bevetés volt. A Holdvilág-árok túrát néztem ki, mert elég szép, közel is van és legalább 4 különböző hosszúságú útvonalból választhatunk. Cukor pedig megkapta a maga kis pakkját: némi vizet, tápot és a pórázát.

img_20180414_162402_1.jpg

Indulás előtt azért megkérdeztem az állatorvost, hogy okozhat-e bármilyen testi vagy lelki sérülést a kutyának a málháztatás, de egy félmosoly mögül csak annyit mondott, hogy a kutya súlyának maximum negyedét cipelheti és a lelke ettől boldog lesz. A cók együttes tömege alig volt 2 kiló a Cukor decens 18 kilójához képest, szóval minden rendben.

3-6.jpg

Az előzőleg beállított hevederekhez szinte hozzá sem kellett nyúlni, szóval a bujtatók is jobbféle anyagból készültek. Az egész túra 12 kilométere alatt megfelelően tartottak és nem csúszkáltak el a súly alatt, ezt nagyon értékeltem. A táska tetején lévő fogantyú is hasznos, és bár előzőleg négylábú koffernek becéztem az állatot, kiderült, hogy a neccesebb, sziklamászósabb szakaszokon isteni áldás, hogy simán átemelheted vele a blökit a rázósabb részeken, 18 kiló meg sem kottyan a rögzítéseknek. A túra végére természetesen összekoszolódott a táska alja, de csak némi vizes szivacs kellett neki, és simán letöröltem a makulát.

 

Összegzés

Elégedett vagyok a táskával, nagyon is. Egyrészt levett némi súlyt a vállamról, ami a többnapos túrázások közben nagyon jól fog jönni, másrészt nyugalmat is kaptam, hogy Cukor nem tud minden átmenet nélkül beleolvadni a környezetbe, mint egy ügyesebb predátor. A minőséggel minden rendben van, pedig sokkal silányabb termékre számítottam. Én az L-es méretet választottam, ami Cukor beagle termetéhez a legszűkebbre állítva éppen jó, de ha újra rendelnék, szerintem az M-es is untig elég lenne. A 7000 forintos ár nem a legkedvezőbb, de jó esély van rá, hogy csak egyszer kell megvenni, mert tartósnak érződik a konstrukció, ráadásul minőségben messze a magyar webshopos átlag fölött van.

Ha kedvet kaptatok, böngésszétek bátran a Gearbest kínálatát, mert borzalmas mennyiségű kisállat holmit tartanak, és nagyon sok dologhoz bagóért lehet hozzájutni.

Itt megvásárolható >>

Szólj hozzá!

Címkék: kiegészítők ruházat és táskák

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr4613953846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása