Teclast F7 laptop teszt – Megéri az árát!

2018.05.15. 15:27

Mrfoglalt

1_7.png

A Teclast F7 az elsősorban tabletjeiről elhíresült kínai gyártó legújabb laptopja. A készüléket munkára és tanulásra találták ki, ennek megfelelően könnyen hordozható, kifejezetten elegáns, nagyon vékony és teljesen hangtalan. Mindez 81.000 forintért, ami áfa- és vámmentes szállítással is 85.000 Ft alatt marad.

Itt megvásárolható

 
A Teclast F7 kicsomagolása

A laptop egy nagyon jól kinéző fehér-narancssárga dobozban érkezett, ami követi a letisztult divatot. A kartont felnyitva megtaláljuk a selyempapírba csomagolt ultrabookot, alatta a kínai és angol nyelvű leírást, valamint a fehér töltőt külön fakkokba szedve.

A gyártó nagyon odafigyelt a minőségi anyaghasználatra, hiszen a Teclast F7 teljes fém burkolatot kapott, ami nemcsak elegáns kinézetet és minőség érzetet ad a készüléknek, hanem a passzív hűtésben és a mechanikai védelemben is nagy szerepe van. A pánt kivitelezése remek, simán, hang nélkül nyílik ki meg csukódik be és mozgatás közben is stabilan tartja a kijelzőt.

2_5.png


 
A Teclast F7 tesztüzeme

Az első bekapcsolás gond nélkül zajlott, körülbelül 7 másodperc alatt az asztalon is találtam magam, itt a leírásnak megfelelően egy nemzetközi Windows 10 fogadott angol nyelven. Mikor megnéztem, hogy pontosan melyik verzió van telepítve (Home) egy kicsit meglepődtem, mert azt láttam, hogy nincs aktiválva a rendszer, azonban miután feltelepítettem az összes frissítést, automatikusan aktiválódott a licenc és a magyar nyelvet is be lehetett állítani.


img_20180502_223321.jpg

A következő dolgom a feleslegesen vagy esetleg ártó szándékkal telepített programok keresése volt, örömmel jelentem, hogy több vírusirtóval is átnéztem a gépet (Eset, Avast és Panda) és nem találtam kártékony programokat. Felesleges alkalmazásból volt egy teljesen kínai nevű, és pár Windows által automatikusan telepített (Candy Crush, stb.), de összességében szinte semmi.

alk.png

A Teclast F7 egy 128 GB-os saját gyártmányú mSATA SSD-t rejt az alján megtalálható kis ajtó alatt. A háttértárat egy csavar eltávolítása után könnyen cserélhetjük egy megfelelő méretű (2242-es) szilikonra, de aki csak nagyobb tárhelyet szeretne, annak inkább az SD kártyával való bővítést ajánlanám, hiszen az eredeti meghajtó eltávolításával a Windows is elveszik.

 

A hardver elsősorban az energiahatékonyságot célozta meg, de ennek ellenére nagyon kényelmesen használható párosítást kapunk a 4 magos Intel Celeron N3450 proci, az integrált HD Graphics 500 GPU és a 6 GB DDR3 RAM képében. A játékokat természetesen felejtsétek el, de internetezésre, valamint office és egyéb programok használatára tökéletes.

 

A megjelenítő szintén erős pontja a laptopnak, a FHD IPS panel színei nagyon szépek és fényereje is van. A Teclast F7 nemcsak könnyedén játszotta le a 1080p-s filmeket, videókat, de élvezet is volt rajta nézni őket. Az streamelést elősegítette a kétsávos 802.11 b/g/n/ac szabványú WiFi is, aminek az antennája egészen jó hatótávot produkált (8m).


3-2_1.png

A laptop teljesen passzív hűtött, ami azt jelenti, hogy semmilyen ventilátor nincs benne, így teljesen néma. Ennek sokszor lehet az a hátránya, hogy a processzor túlmelegszik, és életbe lép az úgynevezett „thermal throttle”, ami visszafogja a CPU fordulatszámát, így védve azt. Esetünkben ez semennyire nem jelenik meg, sőt a belsőhőmérséklet sosem ment 60 Co fölé, a külső pedig maximum a 40 Co-ot érte el.

 aida.png

A be és kimeneti portok közül nekem semmi nem hiányzott, ami azt jelenti, hogy mindenféle dongle nélkül tudtam használni kényelmesen a gépet. A két USB 3.0 természetesen elengedhetetlen mindenki számára, a micro HDMI tökéletes, ha az ember monitort szeretne a laptopra kötni, a jack csatlakozó szerintem úgyszintén nélkülözhetetlen, de mivel manapság szándékosan próbálják megszüntetni, ezért erre talán nem mindenkinek van szüksége.

Ha már a fülhallgató bemenetnél tartunk meg kell említeni természetesen a gyári hangszórókat is, amik meglepő módon a kijelzőtartó zsanér előtt helyezkednek el. Csodát természetesen nem lehet elvárni tőle, de én meg tudtam nézni rajta két filmet is minden gond vagy épp vérző fülek nélkül. A mikrofonja Skype-olásra teljesen megfelelő, de egy füles mindenképpen ajánlott. Itt jön a képbe a webkamera is, amit egy 2 MP-es szenzor képvisel. A minőségére annyit mondanék, hogy ha nincs jobb, ez is megteszi.

 4-2.png

A billentyűzet szerencsére egyáltalán nem használhatatlan, pedig nagyon sok olcsó laptopnak ez a kriptonitja. Az tény, hogy a billentyűk nyomásútja nagyon rövid, de érezhető, hogy benyomtad-e a gombot, vagy nem. Az angol kiosztás természetesen itt is megvan, de az „Í” betű hiányzik egyedül fizikailag, azt pedig az alt+j párossal lehet helyettesíteni.

A touchpad nekem nagyon tetszik, ez is fémből készült, és szerencsére benyomható gombja van, ami egy ujjnál a jobb, két ujjnál a bal kattintásnak felel meg. Az érzékelése teljesen jó, és bónusznak megkapjuk az összes Windows-os kézmozdulatos parancsot.

 5-1_2.png

Az akkumulátor nem kifejezetten óriási, mindössze 4.900 mAh, de ne felejtsük el, hogy egy nagyon jól optimalizált hardver párosul mellé. Természetesen sok múlik a használat módján is, de átlagosan 7-8 óra használati idő jött ki nekem - energiatakarékos módban 50%-os fényerőn-. A 12V 2A-es töltő körülbelül 3 óra alatt tölti fel teljesen a laptopot.

 
Összegzés

A Teclast F7 véleményem szerint nagyon jó ár-érték aránnyal rendelkezik, főleg az akár itthoni konkurenciát figyelembe véve. Az anyaghasználat csillagos ötös, a fém váz fogásra és ránézésre is nagyon jó, hasonlóan plusz pont a kijelző, aminek a fényereje, a színe és a betekintési szöge is remek.

A hardver tökéletesen megfelel az ajánlott használati módokhoz (irodai, iskolai). Az akkumulátor nálam kibírta az egész napos strapát, így ezzel is meg vagyok elégedve. Egyetlen hátrány talán a gyenge webkamera, és az angol kiosztás, de utóbbi egy alt+j kombóval megoldható. Összességében nagyon megéri az árát, főleg hogy áfa- és vámmentes szállítással együtt is kijön 85.000 forint alatt.

Itt megvásárolható

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr4713953342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása