BlitzWolf BW-S7 hálózati töltő tesztje - Családi csomag

2018.05.01. 11:56

molcsa

1465694798_2-696x517.jpg

Végre kezeim közé került a BlitzWolf nehézsúlyú hálózati töltője, a BW-S7, és alaposan megizzasztottam, csak hogy ismét ódákat zenghessek a gyártóról. Öt USB portjával, 40 W-os teljesítményével és QC 3.0 támogatásával igazi pankrátornak számít a töltők világában, kisujjból ellátja a család teljes telefonarzenálját. Kb. 6000 forint ellenében a mi házunkba is beköltözik a bajnok.

Itt megvásárolható >>

 

A BlitzWolf BW-S7 kicsomagolása

A régi típusú (nyers karton) BlitzWolf doboz a töltőn kívül egy EU dugós hálózati kábelt is rejt. Ugyanis a BW-S7-et már nem közvetlenül a konnektorba dugjuk, hanem asztalra, éjjeli szekrényre illik helyezni.

Fényes fehér, lekerekített élű műanyag házat kapott, minősége a szokásos módon remek. A hátuljába dugjuk a hálózati kábelt, elöl találjuk az 5 darab USB portot, amiből a zöld színű QC 3.0, azaz Qualcomm gyorstöltés kompatibilis.
1465694803_2.jpg

 

A BlitzWolf BW-S7 tesztje

Az eszköz természetesen megkapta a gyártó saját Power 3S technológiáját, ami egyrészt a védelmi áramköröket takarja (túlmelegedés, túláram, túlfeszültség, rövidzár, feszültségingadozás stb.), másrészt felel azért, hogy a rádugott eszköz az optimális kimenetet kapja meg. Magyarul felismeri a rádugott eszközt, és akkora áramot ad neki, amekkorát kell, ráadásul Apple eszközöket is képes gyorstölteni.

Aki nem annyira jártas a töltők világában, annak mondom, hogy a 40 W-os teljesítmény, amit a töltő kínál, kiemelkedően magas érték. A QC port ebből 18-at tud, a maradék 22 a négy normál USB port között oszlik meg. A gyorstöltés teszten szépen átment, 3,6 és 12 volt között működik, ahogy annak lennie kell, rendben felismerte a QC 3.0-s telefonomat is.

A szokásos terheléses méréseken bizonyítottak a védelmi funkciók is, túlterhelésnél kikapcsoltak a kimenetek vagy csökkent a feszültség, tehát óvja magát és a töltött eszközöket is. Érdemes egy pillantást vetni a lenti grafikonokra is, nem minden nap lát 4 amper áramot az ember egy USB-s eszköznél. A kék görbe a feszültség (bal oldali skála), a piros az áramerősség (jobb oldali skála):

Bár papíron 18 W-ot tud a QC-s port, ahogy már megszoktuk a BlitzWolfnál, ez csak finomkodás, a gyakorlatban a 25 W sem probléma. Tehát a gyári érték 140%-át tudja. Ha csak egy 5V-os portot használunk egyszerre, akkor akár 4 ampert is kiad rajta, ami elképesztő áramerősség, ennyi kb. semminek nem kell.

Érdekes az utolsó grafikon, ez úgy készült, hogy az egyik portra fix 2,4 amperes terhelést tettem, a másikon pedig egyre növeltem az áramerősséget. Papíron 4,4 ampert tudnak kiadni a normál USB portok összesen, a gyakorlatban 4,8-nál van a törés a grafikonon. Itt leesett a feszültség, hogy tovább nőhessen az áram, majd egy kritikus ponton inkább kikapcsolta a másik portot, hogy ki tudja adni a mohó USB terhelés által kért óriási áramot is. (Itt ugrik fel megint a feszültség 5V környékére.) Ismét csak éljen az intelligens vezérlés!

img_20180328_153050.jpg

Végeztem egy terheléses tesztet úgy is, hogy 40 W-tal, tehát a gyári maximumával terheltem fél óráig. A kimenet végig nyílegyenes, és a melegedéssel sem volt gond, tehát megbízhatóan üzemel még padlógázon is.

 

Összegzés

Szokásos sablonszöveg: jó anyagminőség, megbízható működés, hatalmas teljesítmény, BlitzWolf for president. Lassan tényleg unalmas, hogy a gyártón nem lehet fogást találni, de ennek csak örülhetünk. A BW-S7 egy családot is simán ellátó 5 portos töltő, 40 W-os teljesítménye mindenre elég. Tudja gyorstölteni az Apple eszközöket, a Power 3S miatt minden rádugott eszköz a megfelelő kimenetet kapja, és a védelmi áramkörök éberen figyelnek, hogy ne legyen gond.

Az egyik portja ráadásul támogatja a QC 3.0 gyorstöltést is. Melegedési problémák nincsenek, és még a gyári értéknél is magasabb teljesítményre képes. Normál, 6.300 forintos árán is egy ajánlott termék, hiszen gondoljunk csak bele, hogy 5 normál töltőfejet váltunk ki vele. Ha pedig akciósan tudunk rá lecsapni, ötös skálán hat csillagos vétel.

Itt megvásárolható >>

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr9413824558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása