UNI-T LM550 lézeres vízszintező teszt – Olcsón is profi

2018.04.20. 21:08

Mrfoglalt

 

2-3.pngSokan kértétek, hogy teszteljünk különféle kínai szerszámokat, ezen felbuzdulva beszereztünk egy UNI-T LM550 vízszintezőt, ami lézerek segítségével vetít ki vertikális és horizontális vonalakat a falra. Az eszköz különösen hasznos építkezéseknél, festésnél vagy akar képek felrakásakor is, és mindössze 16.000 forintért lehet a mienk, ami igen jónak számít a hazai piachoz képest.

Itt megvásárolható


  
 
Az UNI-T LM550 kicsomagolása

A kék, piros, szürke színű, kínai leírásokkal és a termék képével ellátott karton egy meglepően minőségi tokot rejt, ami ugyan nem a legdrágább műanyagból készült - sámlinak használni nem ajánlott -, de pont elég masszív, szóval az eszköz hordozására tökéletesen alkalmas. Az LM550 alján található ugyan egy csavarós bemenet, amivel állványra lehet szerelni, de az utóbbi nem tartozéka a csomagnak.
 

 

A szerszám jó minőségű műanyagból és fémből készült, ami szükséges is, hiszen ez az eszköz elsősorban építkezésekkor használatos, ahol bírni kell a strapát. A kiegészítőket szerencsére nem sajnálták ki a dobozból, hiszen kapunk egy adaptert, egy USB töltőkábelt, egy vállpántot, egy kis piros azonosítatlan tárgyat és egy védőszemüveget, a szemkárosodás megelőzése végett.

 

Az UNI-T LM550 tesztüzeme

Kibontás után a beüzemelés gyerekjáték: kivesszük a készüléket, beletesszük az akkumulátort, eltekerjük a kapcsolót és voilà. Az LM550 tetején található három gomb segítségével tudjuk beállítani hogy mennyi és melyik vonalat szeretnénk látni, a "H" a horizontális, a "V" pedig a vertikális lézereket kapcsolja ki/be, míg a harmadik gomb a kinti használatot könnyíti meg a fényerő megváltoztatásával. 

img_20180418_181437-e1524068297459.jpg

A pontos mérésekhez elengedhetetlen buborékos vízmérték is a szerszám tetején található, ami rendelkezik egy olyan hasznos extrával, hogy világít amikor használjuk a készüléket, így sötétben is tökéletesen látható. Mindhárom lábon található egy fekete tekerő, ami a tökéletes vízszint beállításához szükséges, 2,5 foknál nagyobb dőlésszög esetlén az eszköz pittyegni kezd. Az LM550 oldalán lévő ezüst színű forgófejek elcsavarásával pedig a lézereket tudjuk finomhangolni a saját tengelye mentén.
 1-8.png

Az UNI-T LM550 5 darab, egyenként 1 mW-nál kicsit gyengébb lézerrel rendelkezik, amiből egy horizontálisan, négy pedig vertikálisan tud működni. Az eszköz Class II-es besorolást kapott, ami azt jelenti hogy csak akkor veszélyes a szemünkre, ha közvetlenül belenézünk a csóvába több mint 1-2 másodpercig, ennek tudatában a mellékelt védőszemüveg használata ajánlott.
 12_1.png

A termék egy 3,7 Voltos 1.800 mAh-s Li-polymer akkumulátorral működik, ami körülbelül öt és fél, hat órát bír ki egyhuzamban. A töltés USB kábelen keresztül történik, így akár powerbankról is használható, ami nagyon hasznos lehet, ha 6 óránál több ideig van szükségünk rá.
 img_20180404_084453.jpg

A szerszámot kipróbáltam a rendekézésemre álló összes helyszínen, és az eszembe jutó összes módon, mint például festésnél, tapétázásnál, csempézésnél, kábelvezetők felragasztásánál, bútorozásnál és képek felrakásánál. Minden alkalommal kifejezetten elégedett voltam a végeredménnyel, és az LM550 pontossága megfelel a leírásban szerepeltekkel, miszerint a hibahatára 1 mm alá esik.
 img_20180404_120525.jpg

A legnagyobb távolság amire használtam 20 m volt, amikor is még tökéletesen látni lehetett a lézerek által belőtt vonalakat. A leghasznosabbnak képek felrakásakor, és lyukak fúrásakor találtam, mert mindig sikerült vízszintbe, vagy éppen a két fal találkozásával párhuzamosan belőnöm a szög/csavar helyét - utólag ellenőriztem mindig egy márkás vízmértékkel -. De festésnél, tapétázásnál és élvédők felrakásánál is remekül muzsikált a LM550.

Összesítés

Az UNI-T LM550 egy kifejezetten minőségi precíziós szerszám, ami ugyan ocsó és kínai, de semmiképp sem gagyi. Az anyaghasználata minőségi, a pontosságra nem lehet panasz, kiegészítőből sok van és használhatóak is. Mindennel együtt 16.300 forintért egy nagyon ajánlott vétel.

Itt megvásárolható

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr5413849032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása