Lenovo G66 TV boksz teszt – Olcsó dizájnbajnok

2018.03.13. 22:15

molcsa

lenovo-g66-tv-box.jpgKíváncsian vártam a Lenovo G66 TV boksz megérkezését, mivel a megjelenítőim nem, vagy csak kismértékben képesek okosfunkciók ellátására. Eddig ezt egy drága és viszonylag magas fogyasztású HTPC-vel oldottam meg. A konkurenciához képest ütősre sikerült külsőségek biztosan megfogják a tekintetet, és a tesztünkből kiderül, hogy 20.500 Ft-ért mit adnak hardveres és szoftveres oldalon.

Itt megrendelhető >>

 

Lenovo G66 TV boksz kicsomagolása

A doboz minőségére és dizájnjára nagy gondot fordítottak, ez szerintem jól látszik a képeken is. A szépség szubjektív, de véleményem szerint egy kimondottan elegánsra sikerült csomagolást kapunk. A védőelemet lehúzva elénk tárul a két egyenlő félbe vágott doboz, mely nem lötyögős fajta, tehát elég jól tartja a készüléket, és nagymértékben megnöveli az esélyét annak, hogy épségben megkapjuk azt. A fedő belülről szivaccsal bélelt, a készüléket körben térkitöltő öleli.

A Lenovo G66 első látásra lenyűgöző, engem ferritmagra emlékeztetett. Hátra rejtették a csatlakozókat, melyeket egy vérbeli HPTC-s biztosan kevésnek fog találni. Kapunk: egy darab HDMI, egy RJ45, egy USB 2.0, valamint egy tápcsatlakozót. A dobozban találunk még távirányítót, HDMI kábelt, valamint egy EU csatlakozóval ellátott tápegységet, így nem kell átalakítóval bajlódnunk.

 

Lenovo G66 TV boksz tesztüzem

Rockchip RK3288-as SoC került a készülékbe, 2 GB RAM-mal és 16 GB ROM-mal társítva. Három megjelenítővel próbáltam a Lenovot: 720p-s projektor és LCD TV, valamint egy 1080p-s plazma. Szerencsére könnyen szót értett minden megjelenítővel, ezért nem fordult elő olyan, hogy fekete képernyő mellett értetlenül vakargatom a fejemet.

dscf0031.jpg

Nagyjából plug'n'play az eszköz, azaz csatlakoztatod a TV-re, a hozzá kapott távirányítóba raksz két darab AAA elemet, melyet nem mellékel a gyártó, és bekapcsolod a készüléket. Ezek után fogad a kezdőképernyő, mely nagyon jól átlátható, és könnyen navigálhatunk benne a távirányítóval. Gyárilag 5.1.1-es Android fut a Lenovon, mely a legfrissebb a cikk megírásakor, és vélhetően soha nem is fog újabb verzió érkezni rá.

dscf0037.jpg

Szerencsére ez nem jelent akkora gondot, hisz teljesen átszabott kezelőfelüttel találjuk szembe magunkat. A rendszer gyorsan feláll, mely után az alábbi képernyő fogad minket. Innen azonnal elérhető a Play Store, melyből a Google fiókunkba történő bejelentkezés után tölthetünk le alkalmazásokat, de külső adattárolóról is telepíthetünk alkalmazásokat.

dscf0033.jpg

Alapesetben a KD Player elindítása után a Kodi 17.1-es verziója fogad minket. Azt hiszem meg is érkeztünk, ennél nem sok jobb lejátszó létezik, főleg nem Android-ra. A megszokott felület fogad minket, szerencsére minden platformon egyező menüpontokkal kerülünk szembe, így nem jelent gondot a beállítás sem.

dscf0035.jpg

Kicsit elkalandoztam ugyan, mert a hálózat beállítása, mely a lételeme azoknak az eszközöknek, ahol 1 db USB aljzatot találunk, elmaradt. Ez sajnos nem véletlen: kizárólag WiFi-n keresztül tudunk kommunikálni a többi eszközzel, valamiért mindkét tesztkészülékünk esetén eldobálta a hálózatot UTP kábellel, így használhatatlannak bizonyult. Öröm az ürömben, hogy a WiFi 5 GHz-es és gyors, a következő szabványokat ismeri: 802.11 a/b/g/n/ac. A NAS-omon keresztül 1080p-s sorozatokat még akadás nélkül, stablian lejátszott és a hangsávokkal sem gyűlt meg a baja. Így aki ilyen felhasználásra keres egy dizájnos készüléket, az nyugodtan olvasson tovább. Aki pedig többre vágyik, annak ajánlom az Alfawise H96 Pro TV bokszot.

dscf0034.jpg

Találkoztam több bosszantó, apró hibával is. Kétféle beállítás menüpont létezik, az egyik az Android-os saját, a másik pedig egy Lenovo-féle lehet. Az utóbbi nem igazán működik túl jól, mert néhány menüpont állítása után a készülék egyszerűen lefagy, majd újraindul, így nem ajánlom az itt való kotorászást, mivel minden fontos funkció elérhető a másik helyen. Szerencsére a beépített böngésző és a YouTube is működőképes, ezért indulhat a mesejárat, mehetnek a koncertfilmek egy-egy házibuli alkalmával. Nyugodtan csatlakoztathatunk egeret és billentyűzetet is a Lenovo G66-hoz, így még kellemesebb lesz a használat. Viszont ha kizárólag Kodi-val nézünk filmeket és sorozatokat, akkor tökéletesen megfelel a gyári távirányító is, mely könnyen kezelhető és gyorsan reagál rá a boksz.

 

Összegzés

A teszt alatt felemás élményekkel gazdagodtam. Egyrészt nagyon tetszett a semmiképp sem szokványos dizájn, de nagyon bosszantott, hogy az RJ45 csatlakozó ellenére nem lehet kábelen keresztül etetni a Lenovo G66-ot, ami így megfoszt a BD50 filmjeimtől. A fent taglalt hiányosságok ellenére azt mondom, hogy aki együtt tud élni a készülék korlátaival, és csak az alapfunkciók egy része érdekli, az megveheti, ha valami egyedit keres. Viszont komolyabb és sokrétűbb felhasználásra inkább az Alfawise H96 Pro-t ajánlom, melyet itt tudtok megvásárolni. Egy modern nappaliban azonban nem is kérdés, hogy a Lenovo arat majd osztatlan sikert.

Itt megrendelhető >>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr3513716362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása