Sífelszerlés válogatás - Melegben, védelemben

2018.03.01. 09:57

Jackal_

nyito_3.PNGA mostani írásban – a remek időre is tekintettel – a síeléshez hasznos védőfelszerelések és ruházatok között néztünk szét. A síléc és a síbakancs eléggé spéci felszerelések, így ezek nem is érhetőek el a webshopokban. Azonban vannak tipikusan olyan kiegészítők, amiket érdemes interneten keresztül beszerezni. Ezek pedig bőséges választékban állnak rendelkezésre, mind a Gearbesten, mind a Banggodon, és most az idő is erőteljesen rájátszik arra, hogy belekezdjünk valamelyik téli sportba.

 

Sízokni >>

A sízokni a síelésnek elengedhetetlen kelléke, így a Banggood-on ezt be is szerezhetjük 1.500 forintért. Senkit ne tévesszen meg, ha azt látja, hogy csak L és XL méretben elérhető: az L-es a 39-42, az XL-es pedig a 43-46 méretnek felel meg. Pamutbársonyból és Coolmax béléssel készült, így amellett, hogy kiváló izzadság-elvezető képességgel rendelkezik, az eredeti méretét és formáját többszöri mosás után is megtartja.

zokni.JPG

Rugalmas anyagának és gumis szájának köszönhetően folyamatos használat mellett sem csúszik le a bokánkra síelés közben, a lábujjaknál megvastagított kialakítása pedig a hideg ellen is kiváló védelmet nyújt.

 

Protektorok >>

Minél rutinosabb síelő az ember, annál bátrabban csúszik lefelé a lejtőkön. Síelhetünk azonban akármilyen ügyesen, még a legjobbaknál is előfordulhatnak esések, bukások, kicsúszások. Nem árt, ha ezekre az esetekre is felkészülünk, és síelés előtt felszerelkezünk némi védőfelszereléssel is. Az alábbi protektor jelenleg M és S méretekben érhető el 4.500 forintért, amennyi pénzért mindenképpen megér plusz védelmet biztosítani csípőnknek, combunknak és hátsónknak.

protektor.jpg

Kényelmes, könnyű – alig több mint 200 gramm – szinte észre sem vesszük viselését. Összehajtható, így sok helyet sem foglal, tehát mindenképpen érdemes ezt is magunkkal vinni, ha síelni indulunk.

sku197192_2.jpg

Ha pedig testi épségünket még jobban szeretnénk megóvni, akkor itt van nekünk a Wolf Sport térdvédője, most 1.300 forintos, kedvezményes áron. Ezt nem csak síeléshez, de görkorizáshoz, deszkázáshoz vagy rollerezéshez is bátran felvehetjük egy kis plusz biztonság kedvéért.

 

Bukósisak >>

Egy esés esetén természetesen a fejünk az, amelyik a legnagyobb védelemre szorul, ezért sosem baj, ha a bukósisakot akár pár ezer forint ráhagyással választjuk meg. Így esett választásunk a Moon sisakjára, mely 11.200 forintos áráért cserébe számos előnyt is nyújt részünkre. Külseje kifejezetten dizájnos, modern benyomást nyújt, látszik rajta, hogy „egyben van”. 7 különböző színben és mintázattal kapható, az egyszerűséget kedvelők kedvéért egyszínű kivitelben is, S-től XL méretig bezárólag.

moon.PNG

A 350 grammos súlya kifejezetten könnyűnek számít, puha pamut bélése és jó szellőzése miatt kényelmes viseletre számíthatunk, ha ezt a bukót választjuk magunknak. Az állítható pántoknak köszönhetően megfelelő erősséggel rögzíthetjük fejünkre, így csúszkálni sem fog rajta, és természetesen van lehetőség a síszemüvegünk felcsatolására is.

 

Síszemüveg >>

A jó látási viszonyok sokat segíthetnek az esetleges bukások elkerülésében. Egy páramentes és UV-szűrős síszemüveg tökéletesen alkalmas erre a célra. Valamennyi rendelhető szemüveg természetesen teljesíti is ezt a két kritériumot, így a kellemes dizájn és az 5.270 forintos ár miatt esett erre a termékre a választásunk.

szemuveg.JPG

A pántot és a szemüveg keretét négy különböző színben választhatjuk meg. A duplarétegű, UV szűrős lencsék kitűnően páramentesítik a látómezőt, az állítható szíjnak és a puha szivacsnak köszönhetően pedig a szemüveg tökéletesen illeszkedik fejformánkhoz.

 

Síkesztyű >>

Síkesztyűk közül a DB03 típusút ajánljuk olvasóinknak. A klasszikus darabokhoz képest elsőre kicsit vékonynak tűnik, de bélésének köszönhetően ettől még kellően melegen tartja kézfejünket. A csukló résznél lévő zipzár segítségével pedig könnyedén ráhúzhatjuk kabátunk ujjára, így a hó sem jut be belsejébe.

kesztyu.jpg

Külseje neoprénből, a búvárruhák anyagából készült, így sem a vizet, sem a szelet nem engedi át. Kialakításának köszönhetően nem csak a síbotot, hanem telefonunkat is könnyen megfoghatjuk vele, sőt, két ujjunkkal még kezelhetjük is annak kijelzőjét. A Banggood webshopjában pedig 3.400 forintért a miénk is lehet.

 

Szólj hozzá!

Címkék: egyéb

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr7813705734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása