Xiaomi Mi 2 hangszóró teszt - A zenélő szobadísz

2018.02.14. 13:22

Jackal_

untitled-1.pngA Mi 2 hangszóró a kínai gyártók királya, a Xiaomi terméke. A kínai alma mára már szinte mindenféle terméket gyárt, a tollaktól, az elektromos rollereken át, az okos konnektorokig mindent. Ennek mi nagyon örülünk, hiszen a „nagyon jót, megfizethető áron” elvet képviselik. Egy kedves olvasónknak köszönhetően került ez a hangszóró vájt füleim közelébe.

Itt megrendelhető >>

 

A Mi 2 hangszóró kibontása

A csomagolás olyan, amilyennek lennie kell, egyszerű, pofás, de védelmet is nyújt. A fehér felsőrész levételével már látjuk is a készüléket, valamint a kínai leírását, és ennyi, se több, se kevesebb. Az anyaghasználat igen minőségi, egy sima tapintású műanyag test és egy alumínium borítású tekerhető fej jellemzi a hangszórót. A stílus is igen minimalista, választhatunk fehér és ezüst vagy két árnyalatú fekete kialakítás között is, hogy ne egy eszköz, hanem egy dekorációs kiegészítő elem is legyen egyben.

 

A Mi 2 hangszóró tesztje

A készülék vezérlőegysége a fejrészben található, tekeréssel tudunk hangerőt változtatni, a lenyomásával pedig hívásokat fogadhatunk, megállíthatjuk a zenét, és ki/bekapcsolhatjuk a hangszórót. A bekapcsolás egy kis hangjelzéssel történik, és az alján található kék LED villogással jelzi, hogy párosodni szeretne a hangforrással. A sikeres csatlakozás után egy kínaiul beszélő hölgy mond valami cifrát, innen tudjuk, hogy készen állunk a zenehallgatásra.

2_4.png

Én nem sok mindent vártam el a készüléktől, kis mérete (nincs 10 cm magas), valamint egymeghajtós kialakítása miatt, de azt kell mondjam, meglepődtem. Magunk elé téve valóban nem az igazi, azonban megfelelő elhelyezés után, kifejezetten jól szól. Nekem a fejem fölött lévő polcra téve volt a legélvezhetőbb a hangzása.

Ha már a hangzásnál tartunk, a speciális TYMPHANY 5 Watt-os meghajtójának köszönhetően a basszus elég erős és mély, ami ebben a méretben kifejezetten meglepő. A magas hangtartományok is tiszták, és a hangerő is megfelelő, otthoni zenehallgatásra tökéletes. Sajnos a gyártó csak Bluetooth 4.1-es kapcsolódást tett lehetővé, így jack kábelen keresztül nem csatlakoztatható a MI 2 hangszóró.

1-1_1.png

Akkumulátor szintjén is igencsak kitesz magáért a készülék, hiszen egy 1200 mAh-s akku került bele, ami a Xiaomi szerint 7 óra folyamatos zenelejátszást jelent. Azonban nálam ez a szám 4,3 szorosára nőtt, közel 30 órát használtam folyamatosan, úgy 67,48 %-os hangerővel. Ez a szám igencsak meglepett, hiszen 2 teljes napomba került a hangszóró lemerítése.

3_3.png

 

A Mi 2 hangszóró kiértékelése

A Mi 2 hangszóró egy hasznos szoba dekor, ami nem csak ízléses, de jó is valamire. Egymeghajtós kialakítása ugyan nem teszi stúdió minőségű eszközzé, de mindennapos zenehallgatásra kifejezetten jól használható. Az aksi ideje csillagos ötös a köbön, a vezérlés egyszerűségével együtt.  A készülék 7.200 forintért lehet a miénk.

Itt megrendelhető >>

komment

Címkék: kiegészítők elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr9613610221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása