Így rendelj, hogy biztosan megérkezzen karácsonyig - Európai raktárak és egyéb trükkök

2017.12.05. 10:52

Woodyison

2k-fullhd-hatterkep-wallpaper-mosaicon-3d-s-mikulas-szan-31892975-696x392.jpg

Sokan az utolsó pillanatra hagyják a karácsonyi ajándék beszerzését, így okozva saját maguknak felesleges feszültséget. A posta túlterheltségéből fakadó késés könnyen romba döntheti a szeretet ünnepének meghittségét. Napjaink meg vannak számlálva, azonban ha felhasználunk pár trükköt (például az európai raktárak adta előnyöket) még most is érdemes kínai webáruházból rendelni.

A GearBest számos európai raktárral rendelkezik, amik viszonylag jól fel vannak szerelve termékekkel. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az Európából való rendelésnél elfeledhetjük a vámeljárásból adódó huzavonát, hiszen az Unió területéről garantáltan áfa- és vámmentesen vásárolhatunk. Másik hatalmas előnye az EU raktáraknak az extrém rövid szállítási idő, akár egy héten belül is megérkezhet a rendelt áru. A karácsonyi túlterheltség miatt ugyan itt is előfordulhatnak késések, de így is a leggyorsabban juthatunk hozzá ezzel a módszerrel kínai kütyüinkhez. Általában kérnek valamennyi szállítási költséget, de ennyit megér a gyorsaság, ha kifutottunk az időből.

1511490903986810894_eredmeny.jpg

Xiaomi Mi 5X például nagyjából 3-7 nap alatt érkezik EU raktárból kevesebb mint 2.500 Ft-os szállítási díj ellenében, ami valljuk be, nem egy nagy összeg, ha a gyorsaságról van szó. Európai raktárak terén a Banggood sem áll rosszul, viszont kínálatuk sajnos elég szegényes, de még így is ki lehet fogni pár jó terméket olcsó árcédulával. A GeekBuyingnál szintén számos európai raktárból rendelhetünk (angol, német, olasz, spanyol), és az árukészletük is meglehetősen bőséges.

Az elmúlt hónapban újabb taggal bővült a GearBest EU raktárainak listája, hiszen a csehországi Bragg településen is nyitottak egy központot. A raktár legnagyobb előnye amellett, hogy nincs se áfa, se vám, a közelsége. Csehország majdnem szomszédunknak tekinthető, így az onnan rendelt termékek tényleg néhány nap alatt a kezeink között lehetnek. Ilyen ajánlat például az iLife V5, ami nagyjából 33.000 Ft-ért cserébe kapható a GearBest webáruháztól. A GB számos kuponakcióval próbálja fellendíteni a raktár forgalmát, amiket itt érhettek el. További tippekért érdemes átfutni a korábbi csehországi termékválogatásunkat is.

nyito2-696x562.jpg

Sajnos számos alkalommal fordul elő, hogy a kívánt termék csak ázsiai raktárból érhető el. Ilyenkor választhatjuk a DHL csomagküldő szolgálatát, ami bár drágább, de garantáltan megéri, ha kevés az időnk. Ha a pulzusmérővel is rendelkező Xiaomi Amazfit Bipet vesszük alapul, láthatjuk hogy a DHL szolgáltatásával egy héten belül is megérkezhet csomagunk. A DHL másik nagyon nagy előnye, hogy ha áfaköteles a csomagunk, az ügyintézés is sokkal gyorsabb, mint a postánál, nagyjából egy munkanapot vesz igénybe. Azt viszont érdemes tudni, hogy a gyorsaságnak ára van, ők minden áfaköteles csomagot megfognak, és a vámkezelés díja a postai ár duplája. 

xiaomi-huami-amazfit-bip-bit-pace-lite-youth-smart-watch-mi-fit-reflection-color-screen-1-696x696.png

A másik választható opció az EU Express, ami papíron gyorsabb, mint a sima postás szállítás. Sajnos karácsonykor megnőhet a szállítási idő, de még így is jobban járunk, hiszen garantáltan többletköltség (áfa/vám) nélkül érkezik meg a karácsonyi ajándéknak szánt csomagunk Kínából, legálisan. A közkedvelt MJX Bugs 2 drónt például kevesebb mint 1500 forintért szállítják áfamentesen Kínából – ami kifejezetten megéri, ha belegondolunk, hogy sokszor mennyi bajjal jár egy vámkezelés -, de számos termékre ingyenes a szolgáltatás.

mjx-b2w-bugs-2-gps-brushless-rc-quadcopte-drone-with-5g-wifi-fpv-1080p-hd-camera-e1512380203927.jpg

Ha pedig valakinek ajándékötletekre lenne szüksége, cikkünkből bárki számára találhat megfelelő terméket.

komment

Címkék: élet karácsony elektronika drón

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr8013434563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása