Még mindig az Xiaomi Amazfit a legjobb? – TOP okosóra válogatás

2017.10.15. 11:54

Woodyison

xiaomi-amazfit-smartwatch-012.jpg

A 21. század talán legnagyobb trendje az okoseszközök elterjedése. A mai világban már az sem meglepő, ha valakinek okospénztárcája van. Azonban a legkelendőbb termékek kétségtelenül az okosórák piacáról kerülnek ki. Ez nem véletlen, hiszen rengeteg mindenben megkönnyíthetik a mindennapokat. Az értesítésekre való azonnali reagálás, pulzusmérés és mozgás monitorozás mind-mind olyan funkció, ami segítségünkre lehet az életben. Eddig a Xiaomi Amazfit volt az etalon ebben a kategóriában. Kérdés, hogy képes-e megtartani a vezetőpozícióját, vagy egy feltörekvő kínai vállalat terméke letaszítja a trónról?

 

Xiaomi Amazfit, az okosórák királya?>>

Az Amazfitet nem véletlen szeretik ennyien, hiszen valóban egy kiváló termékről beszélhetünk. Az 1.34 inch-es kapacitív kijelzője úgynevezett transzflektív technológiát használ. Az egész dolog lényege egy hihetetlenül vékony tükör, mely egyszerűen visszatükrözi a külvilág fényeit, és ezt használja fel a kijelző a megvilágításra. Ez jobb betekintési szöget, illetve hosszabb üzemidőt eredményez, hiszen nem használ fel a készülék annyi energiát a kijelző megvilágításához. Az okoseszköz második nagy előnye, hogy IP67-es védelemmel rendelkezik, így fürdés közben sem kell aggódnunk. Természetesen az alapvető funkciókat stabilan hozza a Xiaomi üdvöskéje, és pulzusmérővel is rendelkezik. Nagyon nehéz helyzetbe hozta riválisait, hiszen a kedvező dollár árfolyamnak köszönhetően most nagyjából 30.000 Ft-ért miénk lehet az okosórák koronázatlan királya. A vámeljárás miatt sem kell aggódnunk, hiszen az Amazfitre elérhető az Eu Express szállítás mód.

xiaomi-amazfit-smartwatch-black-004.jpg

 

Trónkövetelők:

 

NO.1>>

Az NO.1 kínai vállalat csak okosórákkal foglalkozik, így komoly tapasztalattal rendelkeznek. Az S9 remek formatervezésével próbálja elnyerni a vásárlók kegyeit. A bőr, illetve fém szíjjal kapható készülék testreszabható óralappal lett ellátva, így megfelelő társ lehet bármilyen szituációban. Rendelkezik ébresztés funkcióval, amivel elkerülhetjük a hálótárs idő előtti felébresztését. Természetesen ez az óra is megkapta az alapvető funkciókat, viszont több vásárlói vélemény szerint a pulzusmérés csalóka. A 380 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkező S9 nagyjából 20.000 forinttal kedvezőbb áron kapható, mint a Xiaomi Amazfit.

logo.png

Hasonló képességekkel, viszont fiatalos és sportos dizájnnal ellátott eszköz az F3.  Figyelemre méltó, hogy IP68-as szabványt kapott, így teljes mértékben védett por ellen és víz alatt is folyamatosan használható. Ráadásul extrém hosszú üzemidőre képes, ami egy hatalmas pluszpont a készítőknek. Az F3 most nagyjából 4000 Forintért kapható, és egy remek alternatívát nyújt a sport szerelemeseinek. 

no_1-f3-smartwatch-1.jpg

 

Zeblaze>>

A Zeblaze is két termékkel képviselteti magát a gigászok csatájában. A Thor kódnéven futó okosóra meglepő tulajdonságokkal rendelkezik, hiszen lényegében egy okostelefonról beszélünk. Az óralap egy 1.4 inch-es AMOLED kijelző, ami alatt egy négymagos MTK processzor és 1 GB RAM kapott helyet. Ezek segítségével képes egy szinte teljes értékű Android 5.1 futtatására. A 2 Megapixeles kamerájával titkos felvételeket készíthetünk. Képes a 3G hálózatot kezelni, így bárhol elérhetjük e-mailjeinket és fogadhatunk hívásokat is. A termékkel kapcsolatban a legnagyobb kérdés, hogy valóban kell-e ezeket a funkciókat tudnia egy okosórának? Ezt mindenki válaszolja meg magának. A Zeblaze Thor sajnos elég drága, viszont számos egyedi funkciót kapunk ezért az összegért.

zeblaze-thor-full_10.jpg

A Zeblaze Vibe egy sokkal egyszerűbb eszköz. Kitűnő formatervezés és anyaghasználat jellemzi. 1.1 inch-es FSTN kijelzővel rendelkezik és IP67-es védelemmel van ellátva. Az ára is nagyon kedvező, hiszen 4700 Ft-ért a miénk lehet.Az alacsony árcédula garantálja, hogy nem fogják vámeljárás alá vonni termékünket.

 

Lemfo>>

A Lemfo Les 1 talán a legjobb formatervezésű okosóra, ami a kínai piacokon található. Hasonlóan a ZeBlaze Thorhoz Android 5.1-et futtat és 16 GB belső tárhellyel rendelkezik. SIM kártyával használva képesek lehetünk telefontól független hívások kezdeményezésére. Továbbá az óra egy GPS követőként is funkcionál, így a telefonunk nélkül is kiaknázhatjuk a Google Maps adta előnyöket. A kiváló értékeléssel rendelkező Les 1 ingyenes kiszállítással érkezik Kínából, és most az eredeti áránál 34%-kal olcsóbban kapható.

Kétségtelen, hogy a Xiaomi Amazfit a legjobb eszköz a piacon, viszont a vetélytársak már a spájzban vannak…

Szólj hozzá!

Címkék: óra hír kiegészítők elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr6712958313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása