BlitzWolf BW-ET1 zseblámpa teszt – Villám az éjszakában

2017.08.23. 22:39

molcsa

1_46.jpg

Egy jó elemlámpára mindenkinek szüksége van. Egy darabig lehet ezzel vitatkozni, de előbb-utóbb mindenki belátja. A BlitzWolf keményen tör előre a kínai piacon, nem egy minőségi termékkel örvendeztettek már meg minket, így joggal várhatjuk, hogy a gyártó első, BW-ET1 névre hallgató zseblámpáját is bátran ajánljuk majd a többi BW cucc mellé.

Itt megvásárolható >>

 

Kicsomagolás

A szokásos BlitzWolfos dobozkában a lámpa mellé garanciakártyát, angol nyelvű használati utasítást, csuklópántot, kettő darab tartalék O-gyűrűt, szilika gélt és egy szórt fényt előállító kupakot is kapunk.

Kézbe véve nem kérdés, hogy minőségi termékkel van dolgunk. Az alumínium ház masszív, szépen kialakított, kis mérete (10,7 x 2,5 cm) ellenére is kellemesen nehéz, nem kelt gagyi hatást egy kicsit sem. Kialakításából adódóan megáll függőleges állásban is, ez sok helyzetben hasznos lesz. A kompakt lámpák kategóriáját erősíti, nem egy rendőrségi reflektor, simán elfér bármelyik zsebben, így könnyen magunkkal vihetjük mindenhova. A kis méret a felhasználási módoknak is szabad utat enged, kis helyeket is nagyon jól bevilágíthatunk vele.

Több részén is szét tudjuk csavarni, ezeken a pontokon találjuk a három darab O-gyűrűt, amik az IPX8 vízállósági szabványt biztosítják. Ez azt jelenti, hogy hosszú ideig, akár 2 méter mély víz alá merítve sem fog beázni a lámpánk. Ezt meg tudom erősíteni: másfél órát töltött a mosdómban, és nem jött tőle zavarba. Az elemtartó cső egy darab AA elemet vagy 14500 lítium aksit fogad, de a külön megvásárolható adapterrel két AA elemet is betehetünk a hosszabb üzemidő érdekében (2 darab 14500-zal nem használható).

dsc02038.jpg

A lámpa végén találjuk a csuklópánt furatát, a zárókupak alatt pedig egy mágnes lapul, így bármilyen mágnesezhető fém felületre könnyen felrakhatjuk a fényforrást, ami nagyon hasznos például autószereléskor vagy áramszünet esetén a lakásban. A szórt fényt előállító kupak fantázianevű kiegészítő egy műanyag cső, amit a lámpa végére húzva nem fénynyalábot, hanem minden irányba szóródó fényesőt kapunk, zárt helyiségben ez is hasznos. Úgy néz ki ilyenkor a kütyü, mint a reptereken használatos irányjelzők, úgyhogy akár ilyet is játszhatunk vele (de azért ne menjünk ki a Liszt Ferenc repülőtérre önkénteskedni).

dsc02040.jpg

 

Tesztüzem

Egy darab, 600 Lumenes XP-L V6 LED biztosítja a fényáradatot, aminek fényerejét fokozatmentesen állíthatjuk. Ez azt jelenti, hogy nem előre meghatározott fényerőkön operálhatunk csak, hanem az éppen világító „holdfény” mód és a szemünket kisütő reflektor között oda lőjük be, ahova jól esik. A nevezetes fényerőket (50, 75, 100%) villogással jelzi.

ezgif_com-optimize_4.gif

Ezen kívül kapunk még turbó módot, ami emelt fényerősségen használja a LED-et egy rövid ideig, így bevilágíthatjuk az amúgy nem látható területeket is. Van továbbá stroboszkóp, ami partikelléken kívül taktikai helyzetekben is hasznos lehet, és SOS mód, amikor is a nemzetközi segélyhívás Morzekódját villogja a lámpa. Ezeket a módokat és a fényerőt is mind az egyetlen gomb segítségével állíthatjuk, tehát nem bonyolult a kezelése. A vezérlő megjegyzi a legutolsó fényerőt, így kikapcsolás után, vagy más módban való használat után ebbe tér vissza. Nem kérdés tehát, hogy egy mezei zseblámpáénál jóval bővebb funkciókínálatot kapunk, egyedül talán a zoomolás lehetősége hiányozhat egyeseknek, de a stepless fényerő állítás egyértelműen a legnagyobb érv a BlitzWolf eszköze mellett.

dsc02155.jpg

Ha AA elemmel használjuk, 182 Lumenre korlátozza a vezérlő a maximális fényerőt, hogy ne károsodjanak az akkuk, ugyanez történik, ha a 14500 lítium telep feszültsége 3,4 V alá esik. Van továbbá fordított polaritás elleni védelem is, ha véletlen fordítva tennénk be az elemet. Látható tehát, hogy a biztonság sem volt utolsó szempont tervezéskor.

Ha ki akarjuk használni a LED tudását, mindenképp 14500-as aksival használjuk. Nekem sajnos nem volt a tesztidőszak alatt, így maradt az AA, de még így is elég erős, 50 méterig simán elvilágít. Így a hőelvezető rácsozás sem volt indokolt, ami a lámpa fején van, mivel AA elemmel egyáltalán nem melegszik, még turbó fokozaton sem. 14500-zal viszont minden bizonnyal már szükség lesz rá, hiszen úgy háromszoros fényerőt és háromszoros bevilágított távolságot kapunk, ami elképzelve is extrém. Ekkora fényerő szinte minden elképzelhető helyzetben elég lesz bármire. Az áramkör egyébként figyeli a hőmérsékletet, és ha kell, leveszi a fényerőt, hogy ne melegedjen túl a lámpa.


Nekem egy darab AA aksival 7 órán keresztül világított (az engedélyezett) maximum fényerőn, ez kb. egyezik a leírás 7,5 órájával. Így számolhatunk a két AA-val elérhető kb. 20, 14500-as teleppel (háromszoros, 600 Lumenes fényerőn) pedig másfél órás üzemidővel.

dsc02048.jpg

 

Összegzés

Bár a zseblámpa piacra csak most lépett be, elég erős termékkel indított a BlitzWolf. A BW-ET1 egy kompakt méretű, minőségi lámpa, csuklópánttal, mágneses véggel, szórt fényt előállító sapkával, tehát rengeteg élethelyzethez igazodik. Apró mérete miatt könnyen hordozható, az AA elemről való működés miatt remek kompatibilitással bír. Így is bőven elég erős a hétköznapi felhasználáshoz, de 14500 aksival használva igazi reflektor válik belőle. Kezelése egyszerű, fokozatmentesen állítható a fényérő, és van SOS és stroboszkóp mód is. A vízállóság és a különböző védelmi áramkörök megléte már csak hab a tortán.

Az akciós, 6.500 forintos áráért – amivel éppen áfa-határ alá esik - nem kérdés, hogy igazi best-buy termék. Ráadásul, ha egyszerre rendeljük a lámpával, a 2 AA-ra bővítő cső is csak +400 forintunkba kerül, a közel 1.000 forintos alapára helyett.

A lámpa itt megvásárolható >>

A bővítő cső itt megvásárolható >>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr2012755374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása