KKMOON ultra slim 3 col autós kamera teszt - Ilyen olcsón, mégis jót?

2017.08.20. 14:00

bhlnt

KKMOON ultra slim

Az autós kamerák egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, mivel a segítségükkel könnyedén tudjuk bizonyítani az egyes baleseteknél, hogy mi is történt valójában, így akár könnyedén megúszhatjuk a baleset költségeit. Viszont sokan nem szeretnének több tízezer forintot kiadni ilyen eszközökre. Nekik tudom ajánlani a mai tesztalanyunkat a KKMOON ultra slim 3 col-t, melynek ára mindössze 3500 Ft, mégis egy remek darabról beszélünk.

Kicsomagolás

Amint lehetőség volt rá, kibontottam. Kíváncsi voltam mit tud ez a kamera, mennyivel jobb vagy nem jobb mint egy drágább darab. Tartozékokban nincs hiány, mindent találhatunk a dobozban amire csak szükségünk van. A standard micro USB kábelen kívül találunk egy nagyon hosszú kábellel rendelkező szivargyújtós töltőt, így a műszerfal mögött könnyedén el tudjuk vezetni. Mellette egy vákuumos tapadókorong is a segítségünkre van, ami stabilan tartja a szélvédőn a terméket. Plusz pont hogy a használati utasítás angol nyelven is megtalálható a dobozban.

A kamera dizájnja szerintem nagyon jó, modern, korszerű kinézetet kapott. Tetszik a vékony ház kialakítás, a kiálló kamerával. Számomra prémium hatást kelt, azt gondolnám, egy sokkal drágább terméket látunk a képen. A kamerán 3 bemenetet találunk, egy mini HDMI, egy micro USB, és a memóriakártya helyét

 

Tesztüzem

Legjobban talán mindenkit az érdekel milyen felvételt készít, így a lényegre térek. Az alábbi két felvételen egy nappali és egy éjjeli felvétel látható.

Ha még több videót szeretnél látni, itt találsz.

Bár a kamera 4 különböző felbontást is tud, én végig csak az 1080p-t használtam, mert az a tapasztalatom, hogy az ennél alacsonyabbakat egyszerűen nincs értelme választani. A kutya nem tölt fel például VGA felbontást, vagy ti igen? Na ugye. Tudom jól, a felvételen is látszik, hogy bizony nem ez a legszebb Full HD felbontás a világon. Viszontúgy gondolom, hogy ennyi pénzért a felvétel minősége teljesen jó. Célját jól teljesíti, mivel balesetnél jól látható rajta minden, egy bizonyos távolságból még a rendszámot is jól le lehet olvasni. A felvétel minősége mellett fontos a látószög, a gyártó 170-et ígér és szerintem ezt tartja is. Amit még úgy gondolok, hogy fontos lehet megemlíteni, az a mikrofon, felvétel közben ugyanis vesz hangot is, elég jó minőségben.

A menüben megtalálhatunk mindent, amit egy átlagos autós kamerában, tehát állíthatunk felbontást, rögzítési időintervallumot, mozgásérzékelést, képernyő kikapcsolást. Ezenkívül találhatunk egy kisebb vakut a kamera fölött, ami a kis fénye miatt leginkább semmire nem jó.

Egy autós kameránál fontos, hogy automata legyen, és ne kelljen a sofőrnek azzal foglalkozni, hogy minden rendben van-e, veszi-e a felvételt stb. Ezt a gyártó jól megcsinálta. Amikor elfordítjuk a kulcsot a szivargyújtó áramot kap, így elindítja automatikusan a kamerát, tehát a felvételt is. Azzal sem kell törődni hogy betelik-e a memóriakártya, mert folyamatosan törli a legrégebbi videót, ezzel a tárhelyet felszabadítja az újabb felvételeknek. Ahogy kivesszük a kulcsot, a kamera elmenti a videót és kikapcsol.

 

Összegzés

A kínaiak ismét bebizonyították számomra, hogy ami olcsó, az nem feltétlenül rossz. Így van ez a KKMOON kiváló ár/érték arányú autós kameránál is, ami alapvetően remekül működik, kiváló képet ad nappal és éjszaka is, tudja mindazt amit egy ilyen kamerának kell. Ha mindenképpen fel kellene sorolnom valamilyen negatívumot, akkor az a kis vaku lenne, de ez valójában nem befolyásolja a mindennapi használatot.

A gyártó állítása szerint 32 GB-ig lehet bővíteni a tárhelyet, de érdemesebb 16 GB-os kártyát beletenni. Én is ennyivel használtam, így a Full HD felbontás mellett 3 órát tud felvenni. Ha olcsón szeretnétek jó memóriakártyát, akkor itt nézettek körül.

A szállítás ingyenes és érdemes a Standard Shippinget választani, mivel úgy is felár nélkül szállítják és így 7-12 munkanap alatt kézhez kapjuk. A tapasztalataim szerint a 10. munkanap előtt már itt volt.

Bátran tudom ajánlani mindenkinek aki rendelkezik személygépjárművel és szeretné, hogy egy adott balesetnél legyen bizonyíték, de mégsem szeretne több tízezer forintot költeni, akkor a KKMOON ultra slim 3 col-t egy remek választás a maga 3500 Ft-os árával.

 

Itt megvásárolható >>

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr1212762022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása