Xiaomi Roidmi autós tartó teszt - A mágnes ereje legyen veled!

2017.07.28. 17:38

molcsa

20170424143034_93483.jpg

Az egyik leghasznosabb autós kütyü vitathatatlanul a telefontartó, hiszen okostelefonunkkal számos hasznos dolgot csinálhatunk vezetés közben is. A Xiaomi Roidmi autós tartó mágneses rögzítési elvével egy kifejezetten praktikus és ötletes darab, ráadásul az ára is rendkívül kedvező.

Itt megvásárolható >>

 

Kicsomagolás

A Roidmi kezdetben egy különálló startup cég volt, amiben a nagy kínai gyártó Xiaomi komoly fantáziát látott, ezért rögvest fel is vásárolta, és azóta elsősorban az autós kiegészítőiket árulják ezen a néven.

Így nem meglepő, hogy fehér dobozban érkezett a tesztalany. Benne egy kicsúsztatható formában ül a lényeg, ezen kívül egy papír "borítékban" kapunk egy kínai nyelvű hasnálati útmutatót és két fém korongot a hozzájuk járó fóliákkal, erről később.

A tartó háromféle színben kapható: arany, ezüst és fekete. Az első kettőhöz ezüst színű fémkorongokat adnak, a feketéhez ellenben a leírás szerint hozzáillő korong jár. A mi tesztalanyunk az arany színű változat.

dsc01853.jpg

A tartót az autó szellőzőnyílásaiba tudjuk behelyezni, így szinte minden autóval kompatibilis, kényelmes és praktikus megoldás. A telefont mágneses elven szorítja magához, az említett kerek fém korongokat kell a telefon hátlapjára vagy a tokra felhelyezni, ezt a felületet vonzza a tartóban lévő erős mágnes.

dsc01842.JPG

A szellőzőnyílásba a gumis végével szoríthatjuk be, a telefonnal érintkező kerek felület szintén minőségi gumiborítású. Ezen kívül minden más része alumíniumból készült, így kellemes, 54 grammos tömege és nagyon jó minőségérzete van. Nagyon kompakt darab, befoglaló méretei 3,6x5,6 cm. Az összeszerelés hibátlan, tényleg prémium érzetet közvetít ránézésre és kézbe véve is. A fej egy gömbcsuklóval van a szárra csaltakoztatva, így három tengely körül szabadon mozgathatjuk a tökéletes pozíció eléréséhez.

 

Tesztüzem

A fémkorong felhelyezése nagyon egyszerű, először a valamivel nagyobb kerek fóliát érdemes felhelyezni, ha a hátlapra tesszük, hogy később könnyű legyen levenni, és ne legyen tiszta ragasztó a telefonunk. Ha ez megvan, a fóliára jöhet az öntapadós korong felragasztása, és már használhatjuk is. A fekete Mi5-ömön kissé furcsán néz ki a szürke korong, nekem érdemesebb lett volna a fekete változatot kipróbálnom, de ha valakit nagyon zavar a szín, simán lefújhatja másmilyenre pl. festékspray-vel.

dsc01857.jpg

Az erős ragaszkodást négy darab mágnes biztosítja, és valóban nagyon erősen fogja a ráhelyezett telefont. Ez a megoldás nekem nagyon szimpatikus, egy mozdulattal felrakható és levehető róla a telefon, nem kell pöckökkel bajlódni. Az én telefonom 154 grammot nyom a mérlegen, nagyon simán megtartja, így szerintem nincs olyan készülék, amit ne bírna el.

dsc01849.jpg

Felmerülhet a kérdés, ami bennem is felmerült az elején, hogy a telefon mennyire hálálja meg az erős mágneses mezőt. Jelentem, a gyártónak igaza van: meg sem kottyan neki. A működésben semmi zavart nem észleltem, a jelerősségek ugyanolyan jók maradtak, még az iránytűt sem zavarja meg szinte egyáltalán, maximum 8 fokos eltérést tapasztaltam. Egyébként autózós sebességeket a legtöbb navigációs szoftver amúgy is GPS alapján lövi be az irányunkat, nem az iránytű alapján.

1493110785491435.jpg

A szellőző nyílásba szorosan illeszkedik, kissé nehéz is betenni, cserébe stabil, mint a beton. Kaptunk korábban Facebookon kommentet, hogy van, akinek kimozgott, ezt én nem értem, hogy történhetett, ugyanis több, mint 1500 kilométert levezettem vele, és a kezdeti behelyezés óta hozzá sem kellett érnem, még mindig teljesen stabil. Én az autó szellőzőjét okolnám, nyilván keskenyebb lapátos autóval használták.

20170424143034_85308.jpg

A gömbcsukló bölcs választás volt, egyszerűen és nagyszerűen pozicionálható a telefon tényleg bármilyen szögben. Nem érdemes görcsölni a telefon ráhelyezésén sem, ha kb. eltaláljuk a fém korong helyét, már biztonsággal megtartja, nem szükséges tökéletesen középre helyeznünk. Egyetlen hátránya talán az, hogy egy kis részben kitakarja a beáramló levegőt. Nyáron ez nem rossz, mert a légkondi legalább hűti a telefont a tűző napon, télen a fűtés talán kevésbé tetszik neki. Én lezártam azt a beömlőt, amiben a tartó van, így is teljesen jól érzem magam a kocsiban, úgyhogy nem kell túlgondolni a dolgot.

 

Összegzés

Talán már sejtitek, hogy rendkívül elégedett vagyok a Xiaomi Roidmi mágneses tartóval. Kompakt méretű, minden autóban használható, egyszerű, de annál nagyszerűbb módja a telefon rögzítésének. Remek a minősége, minden irányba pozicionálható, stabilan ül a helyén, erősen fogja a telefont, szerintem többet nem is kívánhatunk. Na jó, egy jó ár még jó lenne. Ezt a mostani flash sale-től meg is kapjuk: az 1.900 forintos ár, ingyen postával igen jó ezért a minőségért, ráadásul áfát sem kell fizetni ilyen érték után. A jó árban segít a mostani kiemelkedően alacsony dollár árfolyam is, így ha van régóta kinézett terméketek, most nagyon érdemes rá lecsapni, régen nem volt ilyen olcsó a váltás.

Itt megvásárolható >>

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr5512697179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása