Measy GP800 távirányító teszt - olcsó kombó

2017.06.09. 11:09

molcsa

measy-gp800-01.jpg

Mostani tesztünkben terítéken a Measy GP800, ami egy eszközben billentyűzet, egér és hagyományos távirányító!

Mit várhatunk el egy ilyen univerzális távirányítótól? Fontos, hogy sok eszközzel legyen kompatibilis. Fontos, hogy kényelmes legyen, azaz ne kelljen gyakran tölteni, és maga a kialakítás, a gombok kiosztása is a gördülékeny használatot segítse. Fontos, hogy strapabíró legyen, hiszen az ilyenek a nappaliban bizony gyakran leesnek a kanapéról, tehát kisebb ütéseket ki kell bírnia. Nézzük megfelel-e ezeknek a szempontoknak a Measy GP800!

 

Kicsomagolás

A termék egyszerű papírdobozban érkezik, aminek minden oldalán kínai szövegek láthatók, valamint ábrák a lehetséges felhasználási módokról. A csomagolás viszonylag letisztult, habár a feliratok -gondolok itt a megszokott kínai nyelvre és a betűtípusra- elég komolytalanná teszik a megjelenését.

imgp0251.jpg

A dobozt kinyitván buborékfóliába csomagolva találjuk az irányítót és a kétnyelvű, de hasztalan leírást. Az irányító 3 db elemmel (AAA) működik, amit sajnos nem kapunk hozzá.

Kézbe véve rendkívül, sőt kényelmetlenül könnyű, de ezen azért javít, ha betesszük az elemeket. A billentyűk és a körülöttük lévő felület tapintása kellemes, viszont a többi részen -az előlap szélén és a hátlapon- nagyon olcsónak tűnő műanyag borítás van. Az illesztések sem igazán pontosak, kicsit túl nagyok a hézagok. Tehát összességében az anyaghasználat és az összeszerelés is hagy maga után kívánnivalót.

 

Tesztüzem

A billentyűzetet, egeret és hagyományos távirányítót ötvöző eszközt egy Wi-Fi dongle segítségével csatlakoztathatjuk TV-hez, számítógéphez vagy TV Boxhoz.

imgp0265.jpg

A gombok kiosztása nagyjából a megszokott angol szabvány, azonban közel sem tökéletes, a szóköz például nagyon rövid lett és emiatt gyakran előfordul, hogy a szomszédos billentyűk egyikét nyomom meg. Ez kiegészül további médiaszabályzó gombokkal, illetve nyilakkal, amik jól jönnek, ha a menüben navigálunk.

A trackpad használatakor azonban már komolyabb problémákkal szembesülünk, a kurzor az esetek majdnem felében nem éppen úgy viselkedik, mint ahogy azt szeretnénk és ennek következtében a használata nehéz és lassú. Továbbá, ha például egy TV Boxot (esetemben Beelink RII 68sokáig bekapcsolva hagyunk, de közben nem használjuk az irányítót -tehát, ha például elmegyünk otthonról-, akkor az egér nem használható, és újra kell indítani a készüléket. Az viszont mindenképpen pozitívum, hogy kattinthatunk az érintésérzékeny felület megnyomásával és a dedikált gombokkal is.

 

Összegzés

Most pedig térjünk vissza az előzetesen megfogalmazott elvárásainkhoz! Sok eszközzel kompatibilis? Amit ígérnek azzal igen, de semmi mással, otthoni set-top-boxunkkal például valószínűleg nem. Kényelmes? A fogása és a billentyűzet nagyjából az, viszont az egérrel kapcsolatos problémák nagyban rontják a felhasználói élményt. Strapabíró? Nem igazán, az anyaga főként törékeny műanyag.

Csak azoknak tudom ajánlani, akiknek nagyon olcsón és gyorsan van ilyen irányíróra szüksége. Ha nem sürgős számotokra, akkor keresgéljetek kicsit, könnyen találhattok jobbat.

A termék itt megvásárolható.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr8912557923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása