Hőre változó bögrék tesztje - Ezt is megéri külföldről?

2017.03.20. 08:00

Pözsi

p1010456.JPG

Az emberek mindig is tudtak ragaszkodni a tárgyaikhoz, legyen szó értékes gépjárműről, vagy egy apróságról. Ha most éppen nincs is, biztos mindenkinek volt kedvenc bögréje, amiből jobban esett a reggeli kávé, esti kakaó, mint bármelyik másikból.

 

Kicsomagolás

Mind a három edény egyszerű kartondobozban érkezett, melyek közül az egyik még csak annyit sem árul el, hogy mi található benne, cserébe szép virágmintás, a következőn már vannak utasítások, míg a harmadik teljes képet tár elénk a benne található termékről.

p1010452.JPGp1010453.JPGp1010454.JPGp1010456.JPG

 

 

 

 

 

Ha hihetünk a jelzéseknek, anyaguk porcelán, étkezési célokra alkalmasak és mikrohullámú sütőben is melegíthetünk bennük, viszont mosogatógépben nem mosogathatóak, csak kézzel. Nem szabad sokáig vízben áztatni őket (lejön a festék?), ami felveti a kérdést, hogy most akkor mennyire is “food safe”, de hát nem a külsejét kell nyalogatni. Igaz, az is lehet a figyelmeztetés oka, hogy az esetleges repedéseken át a bögre anyagába szívódik a víz, mikrózhatatlanná téve így a terméket.

 

Tesztüzem

Szokásos bögre forma mind a három, űrtartalmuk 3 dl. Használat előtt alaposan elmosogattam őket, ahogy arra a csomagoláson is felhívják a figyelmünket, és egészen szándékos véletlenségből pár órára beáztatva felejtettem mindet. Meglepő, de picit sem halványultak a minták.

ezgif_com-optimize_1_2.gif

40 °C-os vízzel megtöltve az ábrák teljes kirajzolódása fél perc, 90 °C-os vízzel pár másodperc alatt végbemegy. Jól tartják a hőt, ezért kiürülés után is még percek, mire visszatérnek az alap állapotukba. A nyomtatás minőségére nem lehet panasz, egyedül a Pac-Man minta, ahol kicsit elcsúszott a hőérzékeny réteg a figurákhoz képest.

ezgif_com-optimize_2.gif

Mikrózáskor arra számítottam, hogy a “microwave safe” felirat ellenére melegebb lesz az edény a benne lévő folyadéknál, mint oly sok más esetben, de pozitívan kellett csalódnom. 600 W-on másfél perc alatt a víz már forró lett, és gond nélkül meg tudtam fogni szabad kézzel a bögre fülét.

ezgif_com-optimize_3.gif

 

Konklúzió

Nem történt csoda, megúsztuk a csalódást is. A bögrék pont olyanok, mint bármelyik hazai boltban megvásárolható, hőre változó társaik, nem tudnak se többet, se kevesebbet. Tartósságukról még nem tudok véleményt alkotni, de nem úgy tűnik, hogy egyhamar elkopnának, vagy darabokra törnének egy kisebb ütéstől. Jó választás lehet magunknak, vagy ajándékba is, erősségük az 1200 Ft-os árcímke, mellyel olcsóbbak, mint itthon egy sima fehér bögre, amire lehet nyomtatni.

 A mosolygós bögre itt megvásárolható >>

Az elemes bögre itt megvásárolható >>

A Pacman bögre itt megvásárolható >>

 

Elköltöztünk a rendeljkinait.hu oldalra!

Szólj hozzá!

Címkék: élet

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr5312337787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása