Douguyan 19.9L hátitáska teszt - Kezdem tényleg imádni ezeket

2017.02.27. 08:00

mrgergoke

20161224181609_90347_1.jpeg

A helyzet az, hogy lassan kezdem teljesen figyelmen kívül hagyni a hazai kínálatot hátitáskák tekintetében. Az elmúlt fél-háromnegyed évben olyan jó minőségű táskák érkeztek Kínából, hogy teljesen meg vagyok döbbenve. Az itt tesztelt hátitáskát például a teszt óta napi rendszerességgel használom. Az lassan 4 hónap, ami alatt számos alkalommal nagy súlyt, vagy túlzott méretű dolgokat szállított, de kopásnak, elhasználódásnak, szakadásoknak a világon semmi nyomát nem látom. Már kézhez vételkor gyanítottam, hogy nem csak jó minőségűnek tűnik, hanem valóban az. Na, most jött meg a Douguyan hasonló terméke, ami annyiban különbözik a kisebbik táskától, hogy még masszívabb és állati jól néz ki.

1.jpeg

Igazából már az előtt, hogy megrendeltem, több hátitáskám volt, mint amennyire szükségem van. Viszont annyira királyul nézett ki, hogy mégis megrendeltem ilyen jóleszvalamire alapon. A DHL-es kartonton belül még voltak egyéb kütyük is, ő pedig egy szatyorba csúsztatva várta, hogy kicsit kitömjem, és életet leheljek bele, a sok nyomorgatás után.

Aki gyakran rendel Kínából ilyesmit, az biztos ismeri az érzést, amikor kiveszed a csomagból a ruhát, kiegészítőt, vagy bármit, és feldolgozod, hogy a kép nem csalt, pont olyan jól néz ki élőben is, mint ahogyan szeretted volna. Ez a táska pont ilyen, úgyhogy nagyon megkönnyebbültem, mert azért a ruha kategória sokkal inkább lutri ilyen szempontból, mint az okostelefon. Noha még ott is vannak csalások időnként.

Az anyaga valószínűleg valami jó minőségű poliészter. Ezt előszeretettel használják hátitáskák esetében, mert nehezen koszolódnak, és nagyrészt vízállóak, ahogyan ez a darab is. Az alján kb. 5 centi magasságtól lefelé egy puha, bőrszerű anyag található, ami a durva bánásmódra szerintem érzékeny, de tapintás alapján sokáig ki fog tartani, ha valaki nem a földön húzva használja.

A két oldalsó zsebét a szokásosnál szűkebbre vették, mondjuk nem is az általános, hálós megoldást alkalmazták. Az első két zsebe megfelelően nagy ahhoz, hogy tolltartót, kisebb méretű füzeteket, összehajtott iratokat, power bankeket, és hasonló, lapos dolgokat akkor is tárolni tudjon, ha a táska fő tere teljesen ki van tömve, ezek ugyanis kiálló zsebek, így ezeknek is nagyobb a "rakterük". A felső zsebet kinyitva meglepően nagy tér tárult  szemem elé, ami elsősorban a táska magasságából adódik. Van itt egy notebook/táblagép tartó, amely az előző táskához hasonlóan lezárható egy gumis-tépőzáras megoldással, illetve még egy jókora belső zseb, méretéből ítélve vaskosabb, de nem nőiesen széles pénztárcák befogadására.

Megpróbáltam életszerűen telepakolni, így mellétettem egy rohadt nagy Sades fejhallgatós dobozt, egy 2 kilogramm kiszerelésű proteines zacskót, egy literes üveg Bushmills whiskyt, meg a táblagépem. A meglepődés akkor jött, amikor a whiskyt leszámítva minden elfért benne. A zacskóból persze ki kellett nyomnom a levegőt, de még úgy is elég nagy helyet foglalt a tartalma miatt. Ezek után még mindig könnyen befért az oldalába egy kisméretű esernyő, plusz az első zsebek teljesen üresek voltak. Sajnos a Xiaomi légtisztító már nem fért bele.

A kitömött táskát felvéve nem tapasztaltam kényelmetlenséget, és bár konkrétan ezzel a felszereléssel nyilván nem mászkáltam egy egész napot, de hétköznapi tárgyakkal megtömve tökéletesen szolgált a tesztidőszak alatt. Az előzőtől még egy fokkal kényelmesebb, ugyanis itt nem csak a pántok vannak szivaccsal kitömve, hanem a hát rész is, tehát idétlen alakú dolgokkal alaposan kitömve sem érzi a viselője a tárgyak szúrását a hátán.

 

Konklúzsön

Jön a tavasz, és ha jönnek a véletlenszerű zuhanyok, nem árthat egy vízálló táska, aminek van az oldalán esernyőtartója, illetve az is dicséretes, hogy mennyi cucc fér bele, és milyen kényelmes ezekkel együtt is a táska. Az anyaga az előző táskákhoz hasonlóan bőven elegendően masszívnak hat, a nyakamat merem rá tenni, hogy ez nem fogja egyhamar feladni. A dizájn csak hab a tortán, mindhárom színben nagyon jól néz ki, és a szabása is nagyon király. Nekem legjobban az alsó bőrszerű rész tetszik benne. A poén benne, hogy csak 6700 forintot kérnek érte, amit igazán nem sokallok érte, tökéletesen elégedett vagyok a termékkel.

Itt megvásárolható >>

 

 

komment

Címkék: ruházat és táskák

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr1212284913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása