BlitzWolf BW-ES1 fülhallgató teszt - A nagyok hangzása a kicsik áráért

2017.02.25. 08:00

molcsa

7ddaa46c-1b8c-459a-8185-1977119f29e8.jpg

Nem is olyan rég dobta piacra a BlitzWolf az első fülesét, mostanra pedig már kétféle változat is kapható. A mai cikkben az első fecskét vesszük szemügyre. Az ES-1 az olcsóbbik variáns, 4.400 forintért kapható, mégis megdöbbentett, milyen jól szól. A cikk végén kupon is található hozzá, amivel 3.000 forintra tornázható le az ár.

 

Bontogatás

Már a doboz is sokkal komolyabb, mint azt az ára indokolná. Fekete papírból készült, amin egy nagyon visszafogott, fényes fekete BlitzWolf logó látható csak. Kinyitva olyan, mint egy ékszeres doboz, még "köszönjük, hogy minket választottál" felirat is van a felső részén.

A tálalás ennél európaibb nem is lehetne, akár egy német márkának is simán elmenne. Jutott pénz egy BW logós, átlátszó műanyag lapkára is, ami az alatta lévő tokot takarja. Két angol nyelvű papírt is kapunk, az egyik a használati utasítás, a másik pedig egy garanciapapír, amely 18 hónap jótállásra jogosít.

A fülest rejtő tok egy fekete szivacs ágyban pihen. Ez sem megszokott ilyen áron, hogy tokkal vonóval adják a fülhallgatókat, ráadásul nem is akármilyen minőségűvel. Matt fekete gumis anyagból készült a nagy része, mely alatt merevítés is található, így szépen tartja a szappantartó alakját, és szintén látható rajta egy fényes fekete logó. A cipzár piros színű, de diszkréten el van rejtve, nem nagyon látszik. Belül egy hálós tartó is elfért, a cipzár fülét kívül egy gumipánttal lefogathatjuk, hogy ne lifegjen. Magát a terméket a tokban találjuk meg, a tartalék két pár gumi párnával egyetemben.

dsc00270.JPG

Az én fülembe egyébként a legnagyobb gyári párna is kicsi volt, de nekem az átlagnál nagyobb kell amúgy is. Betéve egy kicsit mozgott, és séta közben többször ki is esett. Így hát átraktam rá a saját fülesemen használtakat, így már tökéletesen állt a fülemben, nem mozogta ki magát.

4fe1f14e-849a-41d2-94ba-86026b2c6795.jpg

Szerencsére nem a teljes gyártási költség ment el az impresszív tálalásra, a füles sem lett gagyi. 

A jack dugó aranyozott, a kábel gumis borítású és kellően hosszú (120 cm). Annak ellenére, hogy nem lapos kivitelű, nem nagyon gabalyodik össze. Ez valószínűleg azért van, mert kellően merev és van tartása, nem nyeklik össze-vissza. A vezérlő fölött egy csúsztatható elem is van, amivel összefoghatjuk a kettévált kábelt, és egy tépőzáras kötözőt is adtak a csomaghoz, amivel a felesleget megfoghatjuk.

1_41.jpg

A vezérlő kemény műanyagból készült, ami nem a világ legprémiumabb anyaga, de szépen van legyártva, nem sorjás, nem látszanak az illesztések. A gombok viszont nagyon merevek, nem könnyű őket benyomni, és járhatnának egy kicsit hosszabb úton.

A ház nagy része fémből készült, még a dizájnolással is volt idejük/pénzük foglalkozni, a koncentrikus körök jól feldobják az oldalait. A megtörés ellen gumi megerősítést kapott a kábel a bevezetés helyén és a jack dugónál is.

dsc00257.JPG

Mostanában úgy tűnik divat Kínában új megoldásokkal kísérletezni. A Xiaomi a hibrid meghajtót próbálgatja elég sikeresen, jó példa rá az In-Ear Headphones Pro. A BlitzWolf pedig a membránt cserélte ki egy grafén változatra, ami állításuk szerint sokkal vékonyabb kivitelben képes a megszokott teljesítményt nyújtani, és csillapítást sem igényel, így helytakarékosabb és jobb hatásfokú megoldás. 

df4a578e-64c6-4446-86e2-17f63a25cc49.jpg

Van benne valami, mert a hangzástól lehidaltam. Még úgy is, hogy ezúttal kivételesen nem volt időm bejáratást csinálni. Persze nem arról van szó, hogy 30 ezres füleseket szégyenít meg, de hogy ilyen áron így szóljon valami, azt nehezen hittem el.

A V karakterisztika tökéletes kivitelezésével van dolgunk, a mély és a középmagas tartomány van jobban kiemelve, ami a közvélemény szerint inkább a fiatalokat célozza meg, ők szeretik jobban a sok basszusos zenéket. A gyártó által mellékelt Bode-diagram is ezt támasztja alá, már ha valóban a hiteles átvitelt ábrázolja.

3_23.jpg

Ha pár szóval kellene jellemeznem a hangját, azt mondanám rá, hogy végtelenül dinamikus. Basszusból sok van, de nem viszi túlzásba, ahol kell ott dübörög rendesen, de nem rontja el az összképet. Igaz, nem megy olyan mélyre, mint pl. a saját Sennheiser CX 3.00-m, de a legtöbb zenében bőven elég. A magas tartomány valóban érezhetően több, mint a közép, de itt is megmarad az egészséges fölény, nem estek át a ló túloldalára. Pont annyival több, mint az átlag, hogy közelebbinek érzem az énekhangokat.

Szerencsére nincs sziszegés és torzítás még magas hangerőn sem. Pedig elég hangosan tud szólni, ha akar, a csúcson már enyhe halláskárosodást okoz.

A közvetlenség minden zenei stílusban megvan, olyan, mintha egy teremben lennék a zenekarokkal. De nem ülnek a fülemben, van tér mindenkinek, és az egyes zenészek helye is jól behatárolható, tehát a sztereó térre nem lehet panasz.

dsc00261.JPG

Minden stílust öröm volt vele hallgatni, a klasszikus hangszereknek is szép hangot ad, de az elektronikus és rock számokban is szuper az összhangzás. Közben eszembe jutott még egy jelző: energikus. Egy egész nap pörgő tinihez tudnám hasonlítani, szinte pumpálta belém az energiát, amikor pörgősebb zenét hallgattam. Ez viccesen hangzik, de tényleg így tudom legjobban leírni az érzést.

Azt nem mondom, hogy minden apró zenei részletet előhoz, amit egy drága darab, de amit kiad, az szép tiszta.

2_31.jpg

A külső zajok kiszűrése is elég jó, a teszt kedvéért visszaváltottam a saját gumi párnáira, amik nekem ugye kicsik, de még így is jól tudtam zenét hallgatni a hármas metrón, ami valljuk be, elég nagy szó. Csendesebb környezetben abszolút jól elhárítja a külső hangokat, a számomra megfelelő párnákkal pedig még jobb volt a hatás.

A vezérlő gombjai végre jól működtek alap Androidos telefonokkal is, nem csak a Xiaomi gyártmányaival. Pedig mostanában többször tapasztaltam, hogy valami kuszaság van a gombok funkcióival a zöld robotos rendszerben. Itt minden pont úgy van, ahogy az alábbi képen leírják.

c02e6b80-f383-4237-b5d4-caaf71970e13.jpg

A mikrofon minősége is tök jó, a felhívottak úgy hallottak, mintha telefonról beszélnék. Először tartottam tőle, hogy túl alacsonyan lesz elhelyezve a vezérlő, de nem kellett a számhoz emelni, anélkül is jó volt a hangminőség. Egyedül kabát alatt nem ment így a dolog, ekkor már ki kellett bányásznom a ruha alól.

 

Konklúzsön

A BlitzWolf fülese az egyik legjobb darab, amit az utóbbi időben hallgattam. Még úgy is, hogy nála sokkal drágább rokonai is jártak nálam. Nekem például a Xiaomi In-Ear Headphones Pro-nál jobban tetszik a hangja, pedig az is nagyon jól szólt. De tesztelek egy Meizu HD50 fejhallgatót is éppen, és bár nem szokás ilyen összehasonlítást csinálni, nekem még annál is jobban tetszik egy kicsit, pedig az egy majdnem 20.000 forintos darab.

A tálalás elsőosztályú, mégsem vette el a rászánt pénzt a fülestől, az anyaghasználat egész jó, a fém kifejezetten kellemes, és nagyon jól össze van rakva, a minőségre nem lehet semmi panasz. A hangzása az árához képest borzasztóan jó, dinamikus, energikus, a V karakterisztika tökéletes megvalósításával van dolgunk. Végre a vezérlő is jól működik, és a mikrofon minősége is teljesen rendben van.

Bárhogy próbálkozok, nem nagyon tudok negatívumokat mondani. Esetleg a gombok nehéz benyomhatóságát tudom említeni, de ennyi. Jelenleg 4.400 forintért vesztegetik, ezen az áron főnyeremény, a hazai tizenezres kategóriához simán felér hangzásban és kivitelben is.

Plusz öröm, hogy van rá kupon is, amivel 3.000 forintért vihető. Így már tényleg megelőlegezem neki az év best-buy ajánlata díjat.

Kuponkód: "bwes1"

Itt megvásárolható >>

 

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr9512285487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aldo_Raine 2017.02.25. 13:24:10

Tetszett a cikk, rendeltem is egyet, ha tényleg olyan jó, ahogy leírtad, 3 ezer forintért megéri a próbát :)

Aztapaszta 2017.02.25. 18:52:09

Ahogy elnézem ezt az UiiSii készíti.
Szeretem mert $5-ért jó füleseket gyárt.
www.aliexpress.com/store/2655207

BHJ-962 2017.02.26. 10:41:58

Köszi a cikket,a kódot,már meg is rendeltem. :-)

jones5555 2017.02.26. 23:38:11

Én is bevállaltam egyet. Köszi a kupont!

marczi 2017.03.02. 15:33:09

írtad, hogy saját párnát tettél fel rá, nekem is kicsik ezek a gyáriak, hol lehet ilyet kapni?
kösz

Pierr Kardán 2017.03.06. 14:34:12

Nekem már van egy belőle, teljesen egyetértek a posztba leírtakkal, mind a tartozékok, mind a füles kivitele első osztályú! A hangja is valóban szuper, benne van a legjobb 10-ben, az ára pedig az első osztályúak között az egyik legalacsonyabb.

Ilyen jó ár/érték arányú fülhallgatóm eddig csak az UiiSii HM7-es volt, de annak nincs tokja.

Az olcsóbb Awei fülhallgatókat pedig (szerintem!) diszkriminálja az a rettentő ropogás, amit akkor hallatnak, amikor a fülbe gyömöszölik őket :-((
süti beállítások módosítása