Önkeverő bögre teszt - A lusták királyainak

2017.02.16. 08:00

molcsa

1465294006908754.jpg

Sok okosságot találunk ki, hogy könnyebbé tegyük életünket. Így történik ez Kínában is, ahol még azt is kitalálják és ránk sózzák "ez megkönnyíti az életed" címszó alatt, ami amúgy eszünkbe sem jutna. Ebből fakadóan néha túltolják a biciklit, és tényleg júzlessz cuccokkal állnak elő. Ez az önkeverő bögre számomra pont pengeélen táncol.

Mi az az önkeverő bögre? Pont az, amit a neve mond. A belerakott folyadékot és hozzávalókat egy villanymotor segítségével elkeveri, hogy ne kelljen nekünk bajlódni a kanállal. Szerintem ez már az emberi lustaság teteje, egyedül azért tartom hasznosnak, mert jó habos lesz a végeredmény, amit én szeretek, és kanállal nem tudom elérni.

 

Bontogatás

Arra számítottam, hogy zacskóban fogják küldeni, úgyhogy a papírdoboz előrelépés volt ezen a téren. Amúgy nincs vele baj, szép színes, védi a terméket. Benne csak a plusz zacskóba csomagolt bögre található, semmi más. Hazudok, mert ha nagyon szigorú akarok lenni, akkor van egy leszedhető teteje, ami külön alkatrésznek számít.p1190039.JPG

Az anyaghasználat nem rossz, a legnagyobb része acélból van, amiről külön hangsúlyozza a gyártó, hogy megfelel az egészségügyi követelményeknek, nyugodtan lehet étellel érintkező tárgyakhoz használni, nem fog kioldódni belőle semmi. Ez azért nem minden kínai cuccnál triviális.

A bögre teste kívülről fényes, kopogós műanyagból van, a saját nevét ("SELF STIRRING MUG") szépen írták rá, bár néhány mosogatás után már kezd egy kicsit kopni, úgyhogy szerintem nem lesz túl hosszú életű. Mi zöldet kaptunk, pedig pirosat kértünk, de létezik még fekete és fehér is.

 

Tesztüzem

A füle matt fekete műanyag, ezen található a keverést elindító nyomógomb is. Utóbbi gumis borítást kapott, hogy védve legyen az esetlegesen ráfolyó víztől. Az alján szintén egy gumi dugó van, ez alatt találjuk meg a 2 darab AAA elemet befogadó foglalatot.

20160607175530_75683.JPG

Méretét tekintve nagyobb, mint egy átlagos bögre, 13,5 cm magas, legnagyobb átmérője 8 cm. Ennek megfelelően űrtartalma sem átlagos, 4 deci ital fér bele.

A motor átlátszó, de a látszat ellenére nem szilikon, hanem kemény műanyag lapátjait a bögre alján láthatjuk, ezek fogják összekeverni az italunkat. A motor tengelye szintén kapott tömítést.

A tető nagyrészt a fülnél is használt közepes minőségű műanyagból készült, kívül azért egy fémgyűrű még belefért az árba. Ahogy a szilikon tömítő gyűrű is, ami nem éppen csúcsminőségű.

1_36.jpg

A tetőn találunk egy elhúzható "ajtót", amit kinyitva tudunk a bögréből kortyolgatni. Ez nincs túl jól megoldva, először a tető besüllyesztett részébe ömlik az ital, csak utána a szánkba, ami nem túl higiénikus. Van egy kis furat az ajtón, bizonyára azért, hogy itt be tudjon menni a levegő, és ne alakuljon ki vákuum, ahogy iszunk belőle. Ez egyrészt dicséretes dolog, másrészt viszont ebből adódik a bögre legnagyobb hibája.

2_29.jpg

Hiába van ugyanis mindenhol tömítés, ezen a lyukon még zárt állapotban is kifolyik valamennyi folyadék, ha nem állítva tartjuk, így véletlenül se dobjuk csak úgy be a táskába, mint egy termoszt, mert csúnya végeredménye lehet. Egyébként sem hőtartó, úgyhogy kár is próbálkozni vele.

Én a tetőt nem is nagyon használtam, otthon indokolatlan, hordozni meg nem tudom, mert nem tartja benn a folyadékot rendesen. Szóval ez az alkatrész elég használhatatlan.

3_21.jpg

Bármit beletölthetünk, amit szeretnénk összekevertetni, például kávét, teát, kakaót, szörpöt, az elvetemültek még koktélt is csinálhatnak benne. A működtetése pofonegyszerű, csak beledobáljuk a hozzávalókat, és nyomva tartjuk a gombot, amíg szeretnénk, hogy keverjen.

A hatás nem azonnali, kell neki egy jó másodperc, mire megmozgatja a folyadéktömeget, de utána már nagyon szép örvényt varázsolva keverget. A motor nagyon csendes, szinte nem is hallani, csak az ital ad ki szörcsögő hangot a folyamat alatt.

1465624711208179.jpg

Meg kell hagyni, hogy nagyon szép munkát végez. A kakaó például teljesen homogén lett, nem maradtak csomók, és még jó habos is lett. Én elvetemült voltam, és csináltam koktélt, amibe szörpöket is öntöttem, azt is nagyon szépen összekeverte.

p1190041.JPG

Mosogatása viszonylag könnyű, egyedül a tető apró réseiben és a keverő lapátok tövénél maradhat italmaradék, ha nem vagyunk elég alaposak. Viszont az elemeknél lévő tömítés nem sokat ér, elmerítettem a mosogatóvízben, és azzal a lendülettel beázott. Ezért mosogatógépben kifejezetten nem ajánlott mosni, inkább csak szivaccsal és folyó vízzel érdemes próbálkozni. 

A beázás nem vágta haza, kiszárítottam, és ugyanúgy tette a dolgát tovább. Mikrózni szintén nem szabad, bár ha belegondolunk, hogy két elem lapul benne, nem is egy logikus ötlet.

Arról egyelőre nem tudok nyilatkozni, hogy mennyire meríti az elemeket, én kb. egy hete használom napi egyszer-kétszer. Még nem adja jelét a merülésnek, úgyhogy extrém módon biztos nem zabálja az energiát.

 

Konklúzsön

Hogy szokás mondani? "Amit az élet az egyik kezével ad, azt visszaveszi a másikkal." Na, ez pont igaz erre a bögrére. Megkímél a reggeli kómás kevergetéstől, cserébe macerásabb elmosni, és néha elemet kell benne cserélni, ami költséget jelent. Egyébként tök jól működik, nagyon szépen kever. Azért nem nevezném haszontalannak, mert olyan eredményt is el lehet vele érni, amit kanállal nem. Például jó habos és homogén kakaót. Az ára viszont nem jelent nyomós érvet mellette, 9,85 dollár, azaz kb. 2900 forint, amit azért nem neveznék olcsónak.

Itt megvásárolható >>

Más változatok >>

 

 

komment

Címkék: élet

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr2712244566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serrin 2017.02.16. 09:47:28

Mágneses keverő helyett esetleg megteszi.

Bobby Newmark 2017.02.17. 18:28:23

Ha nem elemes lenne, hanem USBről tölthető akksis... eh, nem akkor sem kéne. Rühellek mosogatni zegzugos fiszfaszokat, meg igazából mindent, ami bonyolultabb, mint egy lapostányér.

igazi hős 2017.02.17. 20:36:08

@Serrin: A mágnesesben az a jó, hogy a folyadékkal érintkező részt simán berakhatod a mosogatógépbe.
süti beállítások módosítása