Baellerry pénztárcák tesztje - Bízzuk a kínaiakra a pénzünket?

2017.01.11. 08:00

molcsa

dsc09359.JPG

A pénztárca nálam  fogyóeszköz, de gondolom nem vagyok ezzel egyedül. Két-három év, és megy a kukába, mert szanaszét van szakadva, és azon felül, hogy kiesik belőle az apró, még ciki is vele mutatkozni. A most használt darabom is megérett a cserére, ezért ez egy jó ürügy volt, hogy kipróbáljam, mit várhatunk az igazi kínai daraboktól. Persze, az itthon kapható tárcák nagy része is kínai, de mégis más érzés, ha tudom, hogy egyenesen onnan jött, nem?

Konkrétan a Baellerry két darabját veszem górcső alá, amik a leírás és a gyári renderek alapján meggyőzően néztek ki. Mindkettő egy szimpla zacsiba csomagolva érkezett meg, de nincs ezzel gond, sértetlenül ideértek, és így nem kellett a csomagolás árát pluszban kifizetni.

 

Men Business Genuine Leather Black Coffee Retro zipper Wallet Money Bag

Nincs típusjelzésük, sőt ennél a darabnál még a márkajelzést sem tették ki, ezért a kínaiak sokatmondó becenevét használom én is, a továbbiakban legyen inkább tárca 1, mert ez azért mégiscsak hosszú egy kicsit. Barna és fekete színben is lehet kapni, mindkettő elég férfias, nálam a fekete járt.

973894f8-ca24-0da5-a1bf-ee228076e60e.jpg

Állítólag marhabőr, legyen az inkább marha-műbőr, még a műanyag szagot is érzem rajta. Ettől függetlenül meggyőzően néz ki, abszolút elegáns, kellemes a tapintása is, nem csúszik. A varrások jók, a cérna nem lóg, a bepattintós pántnál meg is van erősítve. Persze ettől még lehet, hogy egy idő után elszakad, mindenesetre párszor megrángattam, és most stabilnak tűnik.

c1a81044-9d95-a002-0818-ce5b4fbffc5f.jpg

Ha már a pántnál tartunk, egy kicsit talán rövidebb a kelleténél, jól meg kell húzni, hogy elérje a pattintós zár másik felét. Ez egyrészt rossz, mert így folyamatosan feszül a varrásnál, másrészt viszont jó, mert jól összehúzza a tárcát, nem lesz kétszer akkora, ha teletömjük pénzzel és kártyákkal.

ab5014fb-e816-5023-bbe6-f82b42294c4d.jpg

Az "összeszerelés" általánosan jónak mondható, de azért ne álljunk neki vonalzóval méregetni a párhuzamosságot és merőlegességet. Egy-két belső elem kicsit el van csúszva, de ez betudható a "bőr" rugalmasságának és a szállításnak.

34bbaf28-d3c4-0cf0-ea57-9b821054b111_1.jpg

Méretét tekintve nem túl nagy, majdnem négyzet alakú, saját méréseim alapján 11x10 cm. Üresen egész vékony, telepakolva azért meg tud hízni. Ez elsősorban hosszú távon lehet gond, mert így előbb-utóbb el fog vetemedni, mivel a pánt próbálja összeszorítani, de valahol meg el kell férnie a benne lévő cuccoknak. És meg kell mondjam, telepakolva azért kell egy határozott rántás a pánton, hogy be lehessen csukni.

Összehasonlítva konkrétan ugyanakkora, mint a jelenlegi tárcám, kényelmesen el is fér a zsebemben, nem türemkedik ki, minden további nélkül le tudok vele ülni.

dsc09357.JPG

A belsejét tekintve nem egy XXL-es darab, nincs benne olyan sok hely, mint a legtöbb tárcában, de azért el lehet férni, ha nincs 3 bankkártyánk meg még egyszer ennyi Tesco Clubcard és Supershop kártya. Négy darab kártyának van benne rekesz, amik szépen beléjük is csúsznak, nem kell bepréselni őket. Ezen kívül középen van egy hajtogatható átlátszó tartó, aminek egyik felére oldalról, másik felére felülről helyezhetünk kártyát vagy például bérletet. Előbbi rekesz a nagyobb, de mindkettőbe kényelmesen befért a BKK bérlet.

dsc09347.JPG

Az aprós rekeszt szintén egy kicsit kicsinek találtam, nem elég széles. Fér azért bele érme bőven, de ez azzal jár, hogy a vastagság erősen megnövekszik. Van továbbá egy-egy rejtett rekesz az apró- és a kártyatartók alatt, ide papírkákat, egyéb iratokat, szupertitkos apró tárgyakat vagy akár egy kisebb kulcsot is betehetünk, ahogy én szoktam. Papírpénznek van három rekesz is, amiből az egyik cipzáros, úgyhogy egy egész vagyon belefér. Ezek szintén egy kicsit szűkek, de azért nem zavaró, meg így legalább nem esik ki olyan könnyen a pénz.

dsc09345.JPG

Összességében tényleg egy szép darab, egész tartósnak is tűnik, persze ezt egy hét alatt meggondolatlanság kijelenteni, ahhoz évekig kellene használnom. Viszont aki sok kártyát és sok aprót szeret magával hordani, annak nem a legjobb választás, mert nem túl tágas. Ebből kifolyólag viszont viszonylag kisméretű, az én zsebemben kényelmesen elfért. Jelenleg 3780 forintért vesztegetik, mondhatjuk erre hogy ennyiért itthon is kapni hasonlót, és igazunk is van. Ettől függetlenül, ha valaki mégis Kínából szeretne magának pénztárcát, a tárca 1 egy jó választás lehet.

Itt megvásárolható >>

 

 

BAELLERRY Men PU Multifunction Hasp Zipper Wallet Business Short Folding Purse

Avagy tárca 2 már bevallottan poliuretánból készült, azaz szintén műbőr. Abból is a fényes, csúszósabb fajta, mint amiből a makkos cipők is vannak. Fekete, kék és kávé színekben kapható, én a kéket választottam.

 9630daaa-3a21-476d-a4c2-9eaa04792c11.jpg

Tárca 2 egy sokkal fiatalosabb darab, mint tárca 1 volt, ez a szín- és anyaghasználatban is meglátszik. Kívül fekete, de kilátszanak a belső, világosbarna színű műbőr elemek is, a korábbinál hivalkodóbb márkajelzéssel egyetemben. A tárca hátsó fala pedig kék színű velúrból van, talán ez fiatalít rajta a legtöbbet. Kapunk még egy felcsavarozott fém élvédőt is a pénzünkért, ami leginkább dizájnelemként funkcionál.

Megrángatva nagyjából annyira tartósnak tűnik, mint tárca 1.  A pánt pont tökéletes hosszúságú, nem kell húzogatni, hogy be lehessen csukni, de nem is lóg. Viszont a pattanó zár eléggé szoros, nyitáskor láthatóan húzza a "bőrt", ezért sanszos, hogy itt fog először elszakadni.  

2a062b69-ee2e-4985-8a82-dda1a65ad43c.jpg

Alakja egy kissé hosszúkás, 10,5x12,5 cm méretű, és szintén vékony, üresen 1-1,5 cm vastagságú. A varrások teljesen ugyanolyanok, mint tárca 1 esetében. Nem olyan merev, mint az előző tesztalany, könnyen nyílik, könnyen hajtogatható.

Sokkal több hely is van benne, összesen 10 kártyának van rekesz, ebből kettő átlátszó, ide is befér a BKK bérlet, de pont határeset, el kell vele játszani egy kicsit. A kártyahelyek nagyon szépen vannak kialakítva, az ovális kivágás olyan, mintha ujjmaróval készült volna.

cd544ed1-b42b-49f1-9aaa-3d256341af7b.jpg

Van még hat darab rejtett tartó is, úgyhogy bőven van hova pakolni. A papírpénznek azonban csak egy zseb jutott, ami pont olyan széles, mint a jó magyar forint, úgyhogy szerencsénk van. A rekeszek kevésbé szorosak, mint a tárca 1-ben lévők, könnyebb nyitogatni őket.

A kártyák szépen beülnek a helyükre, igaz először kicsit nehezebben indulnak meg, de a végeredmény szép és rendezett. Nagyobb mérete miatt jobban kirajzolódott a körvonala a zsebemben, de még így sem zavaróan nagy, kényelmes a hordása.

dsc09351.JPG

Gondolkodtam egy darabig, hogy hogy lehet ebben ennyi hely, amikor alig nagyobb, mint a másik darab, mire leesett, hogy nincs benne aprónak hely. És ez bizony nagy érvágás. Itt egy nagyon szép és jól összerakott tárca, amibe nem lehet aprót tenni. Tehát egy fél tárca. Szegény fiatalos egyetemisták jellemzően nem húszezresekkel meg 10 bankkártyával rohangálnak, meg amúgy is, nem lehet elkerülni, hogy ne kapjunk aprót. Akkor ezért még egy tárcát kéne magunkkal cipelni? Vagy hogy gondolták a gyárban?

dsc09350.JPG

Találtam egy végül is használható megoldást: a papírpénz tartója alatti rejtett zseb elég szoros ahhoz, hogy megtartsa az aprókat, és ne guruljanak ki. Legalábbis csukott állapotban. Kinyitva azért nem kell sokáig rázni, hogy előbújjanak, de összegészében egy megszokható pótmegoldás.

Gondoltam, ennyire csak nem lehettem hülye rendeléskor, aztán ahogy újra nézegettem a gyári fotókat, láttam, hogy ott még van egy cipzáros zseb az apróknak. Vagyis a fekete és kávé színűeken van, a kéken meg látszólag nincs, ennek pedig az égvilágon semmi értelmét nem látom. Megint sikerült meglepniük a kínaiaknak, miért éri meg valakinek kétféle verziót gyártani egy termékből, amiből az egyik ráadásul így funkciót is veszít?

dsc09354.JPG

Kár ezért az aprós rekeszért, pedig tényleg nagyon dizájnos és jól összerakott darab lenne, sok rekesszel és kártyahellyel. Vészmegoldásnak jó ez a rejtett zsebbe rakom az aprót megoldás, de nem biztos, hogy a dizájn megéri a kompromisszumot. A tartósságra ezúttal sem merek látatlanban garanciát vállalni, de a rövid tesztidőszak alapján nem gondolom, hogy hamar szétmenne, maximum a pattanó zár adhatja meg magát idő előtt. Ilyen formában nem ajánlom megvételre, mert aprós rekesz nélkül Magyarországon elég nehéz meglenni. Ha a fekete és kávé verziókon valóban van cipzáros tartó az érmék számára, akkor már más a helyzet, abban az esetben 3500 forintért jó vétel, de akkor meg továbbra sem értem, miért létezik két verzió.

Itt megvásárolható >>

 

komment

Címkék: élet

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr5412113615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzAdam 2017.01.11. 10:52:47

2 zsebes PVC bankkártya tartó a legjobb, egyik oldalra a papírpénz másikra kártyák (kicsit feszül az elején). Max 50 Ft, nekem bevált. Ha nagyon flancolni akarnék, akkor ilyen: goo. gl/lrrOCW

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.01.11. 19:22:13

Apró meg felesleges, itthon bedobálom egy dobozba

Jóska Pista 2017.01.12. 03:39:02

Pénztárca felesleges. 1-2 millió és 8-10 kártya elfér a nadrágzsebemben, apró a kocsiban.

Jóska Pista 2017.01.12. 09:48:02

@enpera: Sajnálom, nem. Nem tudok neked nőt intézni, továbbra is a netes pornóra vagy utalva.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.01.12. 21:08:13

@Jóska Pista: köszi, szerintem menj, meg ne lássa anyukád hogy megint netezel apuci gépéről

Ankacska 2017.01.13. 08:40:11

Bellroy, kicsi , vekony nagy jo minoseg

RoboGo' 2017.01.16. 13:58:26

Nekem pont a gyári felvételeken látható "tárca 2" van Karácsony óta. Mint a képeken is látszik, annak van zippzáros aprótartója. A zippzár járása kissé dúrva, meg az aprótartó is kicsinek tűnik. Persze, párszáz forint belefér, de egy belvárosi, 3 órás parkolást már nem lehetne belőle apróval kifizetni. Amúgy anyagminőségre nem olyan rossz, puha tapintású. A varrószálak eldolgozása lehetne jobb is, viszont ellentétben az itthon kapható olcsóbb kategóriával, az élek gumírozása és a sarokvédő csavaros fém sokat dob a minőségen és a tartósságérzeten is.

Nouby 2017.01.16. 23:12:02

@Vidor Gregus: Ahha, 20000 pénztárca annak az 1 kártyának 3000 papírnak és 300 csörgősnek. 20 éve befuthattak volna, ma megérdemli az aki ennyit ver el rá.
süti beállítások módosítása