Juice Infuser teszt - A palack, ami vonzóvá teszi a folyadékbevitelt

2017.01.08. 08:00

wagnerzorka

bab020cd-ed63-15f7-cfac-72f0595452c7.jpg

Egész egyszerűen fel lehet turbózni napi folyadékbevitelünket. Ehhez nem kell más, csak egy infuser palack, néhány gyümölcs meg egy kis víz, és kész is a nagy mű. A Juice Infusert hívtuk segítségül annak megállapításában, hogy mi is ez az újabban trendinek számító folyadékpótlási őrület. 

Tesztüzem

Az infuser palackban semmi ördöngösség nincsen: egy olyan üvegről van szó, amelyben egy belső szűrőbe helyezett gyümölcsök segítségével megízesíthetjük a benne lévő vizet. Nem csinál belőle turmixot, nem préseli le, mégis finoman megízesíti – hozzáadott felesleges és káros anyagok nélkül.

A Juice Infuser 800 milliliter űrtartalmú – ez a méret épp megfelelőnek bizonyult. A fél literes kiszerelés kevés, az egy literes pedig már kissé nehezebben hordozható. A nyolc decis viszont a hordozásra legalkalmasabb méret. Az üveg vékony és karcsú, a legtöbb nagyobb táskába ügyesen belesimul, nem tömi ki fölöslegesen azt. A tetején található lehajtható fogantyú szintén a szállítást könnyíti meg, táskára akasztható, így a túrázók számára is praktikus választás.

img_6165.JPG

Használata egyszerű, nem szükséges kijárni az infuzerszerelő tanfolyamot. A tetejét lecsavarva férünk hozzá a szűrőhöz, amelyet szintén pár csavarós mozdulattal le tudunk választani az üvegről. Ebbe kell beletölteni a gyümölcsöket, majd visszacsavarozni, a helyére. Egyszerű felépítése miatt könnyen tisztítható - nem vesződtem sokat a mosogatással, nincsenek rajta nehezen elmosható részek, a nyílászárója is így van kialakítva, hogy azt kiemelve könnyen tisztítható legyen. Emellett mosogatógépben is egészen nyugodtan lehet mosni. 

img_6167.JPG

A tetején lévő kis műanyag tapasszal lehet nyitni és zárni az üveget. Kissé macerás, hogy a felső részt állandóan le-fel kell emelni azért, hogy a gumis tapaszhoz hozzá lehessen férni, mégis megéri az áldozatot: ez biztosítja ugyanis, hogy bombabiztosan szivárgásmentes legyen az üveg. Az kicsit zavaró volt, hogy a felső, lezárt részbe nyitás és zárás után átszivárgott némi víz, ami ugyan nem fenyeget azzal, hogy kiboruljon a táskában, mégis meg tudja lepni az embert, amikor kinyitja, próbálna inni belőle, és némi víz az arcába csurog. 

A kis gumitapaszt leszámítva a palack jobb minőségű műanyagból van, így nem fog azonnal megrepedni, ha levágjuk a táskát a földre. A kis fekete kapocs lehet a palack Achilles-sarka: ez is műanyagból van, és a mindennapos használat esetén erős megterhelésnek van kitéve. Emiatt esélyesnek tűnik, hogy vagy egy idő után megadja magát és eltörik, vagy egy, a kelleténél erőteljesebb kinyitás során letörik. 

Annak, hogy milyen ízesítést szeretnénk elérni, csak a képzelet és egy kevésbé jól felszerelt zöldséges szabhat határt. A klasszikus limonádé alapanyagoktól kezdve – citrusfélék, bodza – az izgalmasabb kombinációkon át mindent bele lehet gyömöszölni. Érdemes egyébként tényleg bátrabban kísérletezni, és átlépni a citrom-narancs-alma szentháromságon kívülre is, a gyümölcsös ízeket mondjuk mentalevéllel, esetleg rózsaízzel megbolondítani. Vagy gyümölcs helyett a zöldséges frissítőkkel próbálkozni: az uborka például szintén nagyon jó erre a célra.

A zöldségesek téli pangása miatt három kombinációban tudtam kipróbálni a palackot: a klasszikus citromos limonádéval nem igazán tudtam mellélőni. Már tíz perc után átveszi a víz az ízt, azonban érdemes tovább benne hagyni. Attól nem kell félni, hogy citromos főzelék lesz belőle - még 8 óra elteltével is tartotta magát a gyümölcs, a szűrő pedig nem engedte át a kiázott magokat. Ugyanezt kombináltam naranccsal - nagyon hasonló eredménnyel. A kivi kicsit merész vállalkozás volt, kivilimonádét ugyanis még nem sok helyen láttam, ám ez sem volt rossz döntés. Ezt inkább nem áztattam órákig, de nem is kellett annyit várni, mert hamar elfogyott.

3c943555-868f-d091-3446-0a0974aca094_1.jpg

Azt azonban el kell mondanom róla, hogy a sok csodás gyümölcsös fotó ellenére nem szabad tőle hihetetlen ízorgiákat és rostos, telt ízt várni. Mivel a gyümölcsök nincsenek belefacsarva, egy enyhébb gyümölcs ízű vizet kapunk általa. Egy "halványabb" ízű, cukormentes limonádéhoz tudnám leginkább hasonlítani az élményt. 

Mindemellett ösztönzően hat a napi vízfogyasztásra. Azon kaptam magam, hogy sokkal gyakrabban és többet kortyoltam belőle, mint ha sima vizet vagy üdítőt innék. Ahogy ki volt rakva az asztalra az üveg, és a felvágott gyümölcsök csábítóan átsejlettek rajta, szinte könyörögtek azért, hogy igyak belőle újra is újra. Ez is tehát nagy vonzereje a az infúzernek – egyszerűen jól mutat benne a folyadék.

 

Konklúzsön

A Juice Infuser 2000 forintért ötletes és egyszerű megoldás arra, hogyan turbózzuk fel kicsit napi vízfogyasztásunkat. Nagyjából kettő perc alatt el lehet készíteni bele az alapanyagokat, tisztán tartása is kb. ugyanennyi időt igényel. Tulajdonképpen csak egy kis vizet kombinál gyümölcsökkel, mégis ebben rejlik nagyszerűsége: jobb, mint a sima ivóvíz, mutatós kinézete pedig ivásra ösztönöz. A masszív anyagból készült palack minőségét kissé ellensúlyozza az összekapcsoló kapocs, amelynél esélyes lehet, hogy hamar eltörik, de ettől eltekintve tartósnak tűnik. Edzésre, utazáshoz, vagy csak a mindennapokhoz is jól asszisztál, cukor és hozzáadott mesterséges anyagok nélkül tesz hozzá ahhoz, hogy változatosan elégítsük ki folyadékszükségletünket. 

Itt megvásárolható >>

7 komment

Címkék: élet

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr9112103103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wagnerzorka 2017.01.08. 20:28:40

@SzAdam: A hetes típus jele van az alján.

Bubec 2017.01.09. 00:26:39

A 7-es mellett van egyéb jelölés? AS, vagy ABS? Esetleg SAN? Ha igen, akkor jó minőségű műanyag. Ha nincs akkor baj van.

csakazértse 2017.01.09. 09:56:38

A leírása alapján:
"Made of BPA/EA-free Eastman Tritan plastics, you can safely use it"

András Horkay 2017.01.10. 22:24:12

1300 Ft házhoz szállítva

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.01.11. 19:14:46

Van ilyesmim, semmire sem jó, franc se vár órákig míg kiázzon, és akkor sem lesz sok íze...
süti beállítások módosítása