Oittm töltőállomás teszt - Nem csak almához

2016.11.25. 08:00

molcsa

71vxz131bdl_sl1500.jpg

Előbb-utóbb mindenkinél eljön az az idő, hogy a tölteni kívánt kütyük száma meghaladja a rendelkezésre álló konnektorokét. Ekkor kerülnek elő a hosszabbítók és elosztók, aminek a végeredménye egy átláthatatlan és nem túl esztétikus kábelrengeteg, vagy vesz az ember egy többportos USB töltőállomást, ami csak egy hálózati csatlakozó helyet vesz el, mégis sok eszközt képes tölteni egyszerre. A mai tesztben egy ilyen eszközt mutatok be, ami elsősorban az Apple tulajdonosoknak kíván imponálni, de általános felhasználásra is tökéletes, mint az látni fogjátok.

 

Bontogatás

Egy stílusos, kocka alakú papírdobozban érkezett meg, amit leginkább termékfotók díszítenek. Benne maga a töltő foglalja el a legnagyobb helyet, alatta egy elválasztó elem kicibálása után (ami nem is olyan egyszerű feladat) találjuk meg az EU csatlakozós hálózati kábelt. Kapunk még angol és kínai nyelvű használati utasítást, ami tartalmazza a fontosabb technikai paramétereket. A töltő teteje leszedhető, alatta egy kis zacsiban található a kétféle tartó, amit felrakhatunk rá, az egyik az Apple Watch rögzítésére szolgál, a másik pedig az okostelefonunkat tartja, ami nem feltétlenül kell, hogy iPhone legyen. 

A termék kapható fehér, szürke és rózsaszín kivitelben is (utóbbi kettőt próbáltam ki élőben). A hengeres, 9 cm átmérőjű, 7 cm magas ház nagy része szemcsés hatású aluminiumból van, a többi elem műanyag, kivéve az alján található négy darab csúszásgátló tappancs, amik gumiból készültek. Elég komoly tömege van, nem spórolták ki belőle az anyagot. Az elején három darab USB portot és egy márkajelzést találunk, hátul pedig a hálózati kábel csatlakozója foglal helyet. Mint már említettem, a műanyag tető leszedhető, alatta besüllyesztve (kb. a teljes magasság felénél) még egy USB port és egy kék színű LED látható.

71uqchpxgul_sl1500.jpg

Ez a negyedik port hivatalosan a tetejére helyezett Smart Watch töltőjének van kitalálva, de ugyanolyan teljes értékű, mint az elején lévők, bármit bedughatunk ide is. A besüllyesztés célja, hogy a kábel összetekerve elférjen a tető alatt, így csak a csatlakozó kandikál ki. Arra azonban érdemes figyelni, hogy csak a rövidített fejű USB kábel fér el a tető alatt (manapság már ezek az elterjedtek, de találkozhatunk még a hagyományos, hosszabb kivitellel is).

img_20161121_160046_3.jpg

A bal oldali kábel elfér, a jobb oldali már nem.

 

 

Tesztüzem

A leírás szerint minden portján 2,4 ampert tud kiadni 5 V feszültség mellett, ami már gyorstöltéshez is elég, egy idejű használat során összesen 6 A áramleadásra képes. Tartalmaz túlfeszültség, túláram és rövidzárlat ellen védő áramköri elemeket is, így a rábízott eszközeink biztonságban vannak.

71i7dbyynal_sl1500.jpg

Négy fogyasztót rádugva 26 W-nál többet nem sikerült kicsikarnom belőle, de egy USB hubbal megtrükközve a dolgot, 5 éhes szájat etetve, gond nélkül kiadta az elméleti 30 W-os határteljesítményt is, tehát a 6 amperes gyártói ígéret valósnak bizonyult. Ha nem trükközgetünk, és csak saját portjait használjuk, szinte kizártnak tartom, hogy bármikor is kevés lenne a szufla, biztonsággal ráköthetünk négy eszközt. Működés közben melegedést nem tapasztaltam.

71g2nx7iwcl_sl1500_1.jpg

Tetszik, hogy nem világítanak az előlapi portok, csak a tetején a kis LED, így nem zavar éjszaka alvás közben. A hozzá kapott tartókat a tetejére rögzíthetjük, ki kell szedni belőle egy kis műanyag dugót, és a keletkező "lyukba" kell bepattintani őket. A Smart Watch tartója annak töltőjét fogadja magába, a kábelt egy kis nyíláson keresztül vezethetjük ki a házból. A csatlakoztatott óra kényelmesen elfér a tetőn, amolyan pódiumként is szolgál, hogy mutogathassuk az ismerősöknek.

51.jpg

Az Apple fícsörök ezzel nagyjából ki is merültek, ugyanis a telefon tartója univerzálisnak bizonyul, szinte bármilyen okostelefont képes megtámasztani. Az alján lévő nyílást elvileg Lightning csatlakozóhoz tervezték, de a micro USB és Type-C csatlakozók is gond nélkül átférnek rajta, hacsak nem valami spéci, szélesített kivitelűek. Ha szabványos, rövidített végű USB kábelünk van, ugyanúgy ki tudjuk használni az esztétikus kábelvezetést és kényelmes rögzítést, mint iPhone-nal.

11.jpgHa viszont nem élnénk egyik rögzítővel sem, visszatehetjük a műanyag dugót a tetejére, így nem marad rajta lyuk. Vagy nem rakjuk vissza a dugót és kivezetünk a nyíláson egy kábelt, aminek így a nagy része rejtve marad. De akár tető nélkül is használhatjuk, így a negyedik USB porthoz is könnyebben hozzáférünk. Vagy a hölgyek ne adj' isten még ékszertatónak is használhatják a fedeles dobozkát, bár nem biztos, hogy a benne lévő USB port meghálálná. Ez nyilván hülye ötlet, de az látható, hogy elég sokféle kombót össze lehet hozni.

 

Konklúzsön

Ez a kütyü jó megoldást kínál a "túl sok eszközöm van, amit egyszerre kéne töltenem" jelenségre, teszi mindezt megbízhatóan, jó minőségben. A dizájn tetszetős, az elméleti 30 W teljesítményt valóban leadja, nem melegszik, mindenféle védelmi áramkört tartalmaz, így nem kell félteni a rádugott eszközöket. Apple Watch tulajdonosok előnyben a remek rögzítőnek hála, amivel esztétikus módon tölthető az okosóra. De nem csak nekik szánják a terméket, az univerzális telefontartó szinte bármilyen okostelefonnal használható, a kábel jól elrejthető a leszedhető tető alatt. Német Amazonon 7600 forintba kerül csak, és mivel EU-s országról van szó, nem lesz ÁFA, meg vám, meg több hetes szállítási idő, így mindenképpen figyelemre méltó ajánlat.

Itt megvásárolható >>

 

Szólj hozzá!

Címkék: kiegészítők elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr3011988896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása