YotaPhone 2 okostelefon teszt - Hipszterség level 1000

2016.11.14. 08:00

molcsa

p1616b-eu-1-25b5-dvq5.jpg

A mai tesztalany több szempontból is különleges: először is nem kínai, hanem orosz, másrészt pedig a hátlapon nem más, mint egy E Ink technológiát használó érintőkijelző található, aminek köszönhetően a 133 dolláros (kb. 38.500 Ft) masina különlegesség a mobilvilágban.

 

Bontogatás

A Yota egyelőre nem túl ismert a nagyvilágban, ezért is igyekeznek ennyire meggyőzni a vásárlóikat különleges termékeikkel. A doboz előkelőbb nem is lehetne, minőségi, fekete kartonból készült, ami kihajtogatós elven nyitható, és mágnesesen zárható. Minden kiegészítő külön kis szivaccsal bélelt dobozban foglal helyet, amiket a rajtuk lévő fülekkel húzhatunk ki könnyen. Olyan az egész, mintha egy tetrisz játékot játszanánk visszafelé. 

A készülék mellé kapunk egy EU csatlakozós, 1.5 A-es töltőfejet, micro USB kábelt, fülhallgatót rengeteg gumi párnával (van köztük hagyományos és kúpos is) és egy SIM tűt. Mindegyik kiegészítő minőségi és dizájnos, még a SIM tű is különleges: egy kapszula alakú gumiházba van beépítve. A használati utasítás is eleganciát sugároz, mintha csak egy drága karórát vettünk volna, és tartalmaz angol nyelvet is.

1_2.jpg

A készülék szerintem a szappantartó alak mintapéldája, gumis hatású műanyagból készült házán minden él a lehető legnagyobb mértékben lekerekített, ennek következtében masszív, stabilan kézben tartható és kellemes fogású, a hátlapot Gorilla Glass 3 üveg védi. Az összeszerelés minőségi, nem recseg-ropog semmi. Felül található a 3,5 mm-es jack, alul a micro USB csatlakozó a hangszórórácsok által közrefogva, oldalt a bekapcsoló gomb és a hibrid hangerőszabályzó panel kapott helyet. Hibrid, ugyanis ez a SIM tálca is egyben! Nagyon tetszik ez a megoldás, helyspórolós és jópofa, ráadásul ide is raktak egy kihúzható fület, amin a telefon fontosabb adatai (pl. IMEI) láthatók.

p1616b-eu-1-25b5-ql1c.jpg

Egy darab nano SIM kártyát tehetünk be, memóriakártyás bővítési lehetőség nincs, illetve kimaradt a B20 támogatás is, ezért itthon csak a nagyobb városokban tudjuk fogni a 4G-t. A legenda szerint létezik egy belső, orosz piacra szánt verzió is, ami tudja a B20-at, így érthetetlen, miért hagyták ki a nemzetközi verzióból.

Az előlap nagy részét a kijelző uralja, nincsenek fizikai gombok sem, csak felül találunk egy (régi Samsung-os Home gombra nagyon emlékeztető) beszédhangszórót, mellette a fény- és távolságszenzorokkal, valamint az előlapi kamerával, értesítési LED sajnos nincs. A hátlap nagy részét szintén egy kijelző foglalja el, ő az említett E Ink technológiájú másodlagos panel, felette a főkamera a vakuval, alatta pedig egy szolid márkajelzés.

 Hálózat

4G: LTE-FDD (rel. 9, cat 4) B1, B3; LTE-TDD B41

3G: WCDMA: HSDPA (rel. 8, cat. 24); HSUPA: (rel. 7, cat 7) B1, B2, B5, B8

2G: GSM 850, 900, 1800, 1900 MHz 

 Kijelzők

5" FHD (1920x1080) AMOLED főkijelző, 480 PPI

4,7" 960x540 E Ink másodlagos kijelző (ALWAYS-ON display)

 SIM  1 db nano SIM  Kamera

8 MP hátlapi kamera, LED vakuval

 2,1 MP előlapi kamera

 Szín  Fekete  Kapcsolat  Bluetooth 4.0, WiFi (a/b/g/n/ac, 2,4/5 GHz), NFC
 Anyag  Műanyag  GPS  A-GPS, GLONASS támogatás
 Akkumulátor  Beépített, 2500 mAh  Szenzorok fény és távolság szenzorok, gyorsulásmérő, giroszkóp, magnetométer
 Rendszer  Android 5.0 Lollipop, magyar nyelv  Csatlakozók  micro USB, 3,5 mm jack,
Qi vezeték nélküli töltés
 Hardver Snapdragon 801@2,27 GHz négymagos processzor
 Adreno 330 grafikus gyorsító
 2 GB RAM, 32 GB ROM

 Tömeg

 Méret

 143 g

 14,19x6,91x0,895 cm

 

Tesztüzem 

Amikor megkaptam, még a jó öreg 4.4-es KitKat fogadott, de gyorsan le is cseréltem, ugyanis adtak ki rá Lollipopot is. A frissítés pofonegyszerű a gyártó szoftverének köszönhetően, amit innen tölthettek le. Telepítés után érdemes a program mappájában lévő drivert is (C:\Program Files\ yotaphone_flasher\ Driver\Google\android_usb.inf) feltelepíteni (jobb klikk -> telepítés), hogy tuti felismerje a telefont. 

FIGYELEM! EZ A MÓDSZER CSAK AZ YD 201 VERZIÓVAL MŰKÖDIK! HA MÁS VERZIÓVAL HASZNÁLOD, KÖNYVNEHEZÉKET CSINÁLSZ A TELEFONODBÓL! A MŰVELETET MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VÉGZI, HA NEM TUDOD PONTOSAN, MIT CSINÁLSZ, ELŐSZÖR OLVASS UTÁNA!

A Flasher-t elindítva először válasszuk ki a második, ROM letöltésére vonatkozó menüpontot (írjuk be a "2" számot, és nyomjunk Entert), ezután rákérdez, melyik régióhoz tartozó fájlokat szeretnénk látni, természetesen válasszuk Európát (5. EU). Ezután kilistázza az elérhető rendszerfájlokat, amiből kiválaszthatjuk, melyiket szeretnénk letölteni. Találunk több Android 4.4 és 5.0 fájlt is, tehát a későbbi 4.4-re való visszatérés is biztosított. Írjuk be a kiválasztott ROM számát, majd Enter (én a hetedik, 5.0.0-EU1.1.124b verziót telepítettem)! A letöltés állapotát nyomon követhetjük, ha végzett, felajánlja a telepítés lehetőségét. Válasszuk ezt, kapcsoljuk ki a telefont, majd a bekapcsoló és hangerő le gombokat egyszerre nyomva tartva kapcsoljuk be "Download" módban (fekete képernyő "Downloading...." szöveggel). Ezután kössük rá a gépre egy USB kábellel, és ha mindent jól csináltuk, a program elkezdi a frissítést. Ez több percet vehet igénybe, a végén megkérdezi, hogy szeretnénk-e a "User datát" is telepíteni. Mondjuk meg neki, hogy igen, szeretnénk ("y"+Enter), ha ezzel is végzett, a telefon újraindul, a program visszalép a főmenübe, nyugodtan bezárhatjuk. Az első indulás nekem 10 percig is eltartott, ez normális, várjuk ki türelemmel. Ha minden rendben ment, az új, 5.0-s Android beállító képernyője fogad minket szeretettel, innentől egyértelmű a dolog. 

A képre kattintva galéria nyílik.

A készülék lelke egy négymagos, 2,3 GHz-en pörgő Snapdragon 801 processzor, Adreno 330 grafikus gyorsítóval, 2 GB RAM-mal és 32 GB belső tárolóval. Az egykori csúcs SoC (ilyen található pl. a OnePlus One-ban) még mindig jól megállja a helyét a középkategória tetején, könnyedén meghajtja a Full HD kijelzőt. Antutuban szépen szerepel, a mindennapi használat közben is jól teljesít, ritkák az akadások, és ezt is inkább a RAM számlájára írnám, ugyanis a 2 GB hamar elfogy, jó lett volna még legalább fél, de inkább 1 giga. A Real Racing 3 szépen fut, az Asphalt 8-at viszont vissza kellett vennem medium grafikára, hogy ne szaggasson. De emlékeztetnék mindenkit, hogy egy nem egészen 40 ezres telefonról van szó, aminek egy Full HD AMOLED kijelzőt kell hajtania, ezért a pénzért ez a teljesítmény egyáltalán nem rossz. A giroszkópnak hála VR-ozni is lehet.

screenshot_2016-11-09-00-19-58.png

A rendszerről sok újat nem tudok elmondani, egy szinte teljesen gyári Androidról van szó, itt-ott tettek bele speckó menüket, és kapunk pár gyári applikációt, amiknek jó részét a hátsó kijelzőn illik használni. Szerencsére mindenféle orosz meg kínai nyelvű alkalmazást nem tukmálnak ránk. Az optimalizáció egész jól sikerült, ha nincs leterhelve, gördülékeny, reszponzív, de azért van olyan helyzet, amikor meg tud akadni. Tehát tipikus Android.

p1616b-eu-1-25b5-2scq.jpg

Egy ideje már kerülgetem a kását, most már rá is térek: a fő kijelző egy 5 collos, AMOLED technológiájú, Full HD, azaz 1920x1080 pixel felbontású darab, ami 480 PPI értéket jelent. A számoknak megfelelően tűéles a kép, az AMOLED színeiről pedig köztudott, hogy gyönyörűek. Kicsit olyan az összhatás, mintha a megjelenő tartalom rá lenne nyomtatva az előlapra, nagyon tetszik.

4_3.jpg

És hát a fő különlegesség: a hátsó kijelző. Az E Ink technológiát gondolom, nem kell magyarázni, ilyen van a legtöbb e-book olvasóban. Szürkeárnyalatos képet tud megjeleníteni, ami ránézésre olyan, mintha nyomtatott papírt néznénk, és csak akkor fogyaszt energiát, amikor változik a tartalma, ezért extrém energiatakarékos. Telefonban ezidáig nem nagyon láttunk ilyet, a Yota az első fecskék egyike. Itt a bizonyíték, hogy nem kell itt százezreket kidobni egy telefonra, hogy valami igazán különleges fícsört kapjunk. Felbontása 960x540 pixel, 4,7"-on ez 235 PPI értéket jelent, ami szép, éles képet eredményez.

3_2.jpg

A panel nem kikapcsolható, tartalma még a telefon lemerülése után is megmarad, ezért célszerű lehet ide pár fontos telefonszámot, jegyzetet elhelyezni. Felmerül a kérdés, hogy akkor mindenki azt fogja bámulni az utcán, hogy kivel telefonálunk? Igyekeztek azért diszkréten kezelni ezeket a dolgokat, hívás közben például nem látszik a név és a telefonszám, csak az eltelt idő. Attól sem kell tartanunk, hogy amíg az első kijelzőt nyomkodjuk, tenyerünkkel közben kiírunk valamit Facebook-ra, vagy fordítva, ugyanis a telefon érzi az orientációját és ilyenkor lezárja a nem használt kijelzőt. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy elfordítjuk és megnyomjuk a képernyő lezáró gombot, a lefelé néző kijelzőt lezárja, a felénk nézőt feloldja. 

img_20161109_000444_2.jpg

Az E Ink előnyeit a Yota alkalmazásokkal tudjuk a leginkább kihasználni. Mindegyikre jellemző, hogy szépen és logikusan vannak megcsinálva, nem valami összetrógerkedett használhatatlan dologról van szó. Vannak jópofa játékok, amiket a hátsó kijelzőn játszhatunk (Sudoku, sakk, 2048, dáma), e-book olvasó, ami az E Inknek nagyon fekszik, jegyzet, fitnesz alkalmazás, hírolvasó és még sorolhatnám. Jópofa a YotaSelfie, amivel a hátsó kijelzőt használva a főkamerával szelfizhetünk, és az eredményt kinn is hagyhatjuk amolyan háttérképnek. A YotaStore-ból további alkalmazások és widgetek tölthetők le, amik mind a hátsó kijelzőre vannak kitalálva. 

img_2962.JPG

A kijelző tartalmát a YotaHub nevű alkalmazással lehet testreszabni, az értesítések mellett kirakhatunk mindenféle órát, időjárást, naptárat, híreket, képeket, számológépet, e-book olvasót, gyorshívót stb. Igazából le sem tudom írni, mi mindent meg tudunk csinálni vele, nagyon durván jól integrálták a rendszerbe. És mindennek a tetejében tükrözhetjük rá a főképernyő tartalmát, így ugyanazt látjuk és tehetjük meg rajta, mint színesben. Nem mondom, elég furcsa így e-mailt írni, de jópofa. Mindazonáltal az E Inknek van egy jó kis frissítési ideje, ezért videót azért ne akarjunk rajta nézni.  p1616b-eu-1-25b5-h1u7.jpg

A főkamera 8 MP-es, autófókuszos, és egy LED-es vaku segíti a munkáját, videózni Full HD-ban 30 FPS-el lehet. A minőségét a korrekt jelzővel tudom illetni, kiemelkedő dolgokat nem nyújt, ez a készülék nem ezzel villog. Ugyanakkor nem mondom, hogy nem lehet vele jó képeket lőni, ha nincs nálunk komolyabb gép, megfelelő minőségben meg tudjuk örökíteni pillanatainkat. A kameraszoftver nem saját, a Google Camera áll rendelkezésre. A hátsó kijelző ilyenkor sem rest, mindenféle animációkat mutogat, illetve az elkészült képet is láthatjuk rajta.

Sajnos megint elég rossz időt fogtam ki a teszteléshez, ennél valószínűleg jobb eredményre számíthatunk megfelelő fényben. A fehéregyensúlyt egész jól eltalálja, a dinamikatartomány rendben van, szépek a színek, viszont kicsit sok a zaj. Kromatikus aberráció is felfedezhető, ha az első képen a fák ágait nézzük, a makró viszont jó, elég közelre tud fókuszálni és szépen elmossa a hátteret. A részletek sem rosszak, minimális elmosás tapasztalható, de nem zavaró, ha nem nagyítunk nagyon bele a képekbe.

Az előlapi kamera 2,1 MP-es, minősége közepes. Skype-olni tökéletes, de szelfizéshez azért erősen zajos a képe. Ez a funkció viszont kiváltható a YotaSelfie-vel a főkamera használatával.

p1616b-eu-1-25b5-5prs_1.jpg

A Bluetooth és a WiFi kapcsolata stabil, a sebességek rendben vannak, az NFC-vel sem volt semmi gond. Az A-GPS és GLONASS támogatással rendelkező GPS villámgyorsan talál pozíciót és stabilan tartja is azt. A magnetométer is meglepő módon jól működik, pontosan látja, merre nézek.

screenshot_2016-11-11-13-41-00.png

Látszólag sztereó hangszórót kapott, ez azonban átverés, csak a jobb oldaliból jön hang, bal oldalon a mikrofon van. A hangminőség egész jó, mélyeket nem érdemes keresni, de a hangkép kiegyensúlyozott és jó hangosan tud szólni, a torzítás még magas hangerőn sem vészes. Jó ötlet volt alulra helyezni a hangszórót, így nem halkul el, ha leteszük az asztalra. 

Telefonáláskor a hangminőség mindkét oldalon rendben van, elég hangos is, hogy minden körülmények között jól halljuk a másikat.

A gyári füles egész jó, nem a leggagyibb kategória. A mélyeket annyira nem szereti, de kiegyensúlyozottan szól. Szép gesztus a gyártótól, de azért én inkább a saját fülesemmel próbálgattam. Az eredménnyel nagyon meg vagyok elégedve, nosztalgia fogott el zenehallgatás közben. Emlékeztek a 2010 körüli Sony Ericsson Walkman telefonokra? Na, azokra hasonlít nagyon a hangzás, erőteljesek a mélyek, de mellé valahogy nagyon el van találva a többi tartomány egyensúlya is, előjönnek a részletek, jó a dinamika és a térábrázolás. 

2_3.jpg

A 2500 mAh-s akksi kb. egy napig képes hajtani a vasat, vegyes használattal 4 óra körüli kijelzőidőre lehet számítani, komoly játékkal ez ~3 óra. A gyári töltővel 2 óra alatt feltölt, támogatja továbbá a Qi vezeték nélküli töltési technológiát, ezt azonban nem tudtam kipróbálni, kénytelenek vagyunk elhinni. 

Ha komolyabban használjuk, hajlamos a melegedésre, ami leginkább a ház felső részén érezhető, azonban gyorsan visszahűl, szóval a hővezetést jól megoldották.

  

Konklúzsön

Látható, hogy még az 50.000 Ft alatti kategóriában is lehet igazán különleges készüléket találni, amivel kilóghatunk a tömegből. Prémium csomagolás és kiegészítők, jó összeszerelés, korrekt hardver, gyönyörű AMOLED kijelző, stabil rendszer, hasznos és jól megírt extra alkalmazások és persze az E Ink másodlagos kijelző, amivel rengeteg jópofa dolgot tudunk megvalósítani. A kamera korrekt, a hangminőség remek, a Wifi, Bluetooth, GPS stabilan működik, van NFC is, tehát 38.500 Ft-ért igazán remek vételnek számít. A B20 hiányát viszont mérlegeljük vásárlás előtt, nekem Pesten a legtöbbször azért volt 4G, de vidéken ez nem lesz jellemző.

Itt megvásárolható TomTopon >>

Itt megvásárolható Gearbesten >>

Itt megvásárolhatóak a kiegészítők >>

 

komment

Címkék: telefon

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr6211957865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

glezmen 2016.11.14. 11:52:55

szimpatikus :)

ha mar itt vagyok...
Zasszonynak kellene valami telefon karacsonyra, tudnatok ajanlani?
Tul sok igeny nincs, valami egyszeru Android telefon amin kisebb casual jatekok elfutnak. Jo lenne ha nem valami hatalmas, maszkulin tepsi lenne hanem valami kis enyhe noiesseg felfedezheto lenne benne, de ez nem feltetlenul muszaj :)

xhege 2016.11.14. 11:57:38

Nekem nagyon bejön, csak számomra létszükséglet a két sim :(

xhege 2016.11.14. 11:59:17

@glezmen: Xiaomi Redmi3 vagy ennek a Pro verziója gold színben (nyugi nem ilyen fuxos gold). Nekem az kimondottan nőiesnek hatott élőben.

glezmen 2016.11.14. 12:22:37

@xhege: hm, feleennyiert nincs? :D kicsit overkillnek erzem a celra, de amugy nem tunik rossznak

bioLarzen 2016.11.14. 22:21:32

"Látható, hogy még az 50.000 Ft alatti kategóriában is lehet igazán különleges készüléket találni"

Csak ehhez kintről kell behozatni, ami, ugyebár, rizikós, ha elromlik a kütyü... itthon meg, ha lehet is valahol kapni (nem nagyon), a legalacsonyabb ár, amit találtam, 120 ezer - és ez használt készülék volt. Az árukereső, az árgép stb. ilyen 200-230 ezer közötti árakat ad... Itt pl. 230 ezer: digi-book.hu/YotaPhone2-smartphone

Mazlee 2016.11.15. 02:05:37

mindig jön valaki ezzel a "de kintről van és rizikós ha elromlik"... milyen aránnyal romlanak el a telefonok? nekem 1999 óta van mobilom és egyik sem romlott el.

dunántúli gyerek 2016.11.15. 03:58:52

eleve qrva menő dolog orosz telefont használni

másodsorban jópofa az e-ink kijelző, aki szeret olvasni egy sima mobilon nem tud max. 0,5-1 órát miközben merül és az agya is kiég

király cuccos, szerintem koppintani fogják

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2016.11.15. 05:37:11

@bioLarzen: Hülyék ezek! Ez még a megjelenés pillanatában (pre-order időszakban)... behozva sem - ÁFA-val rendesen levámolva - haszonnal eladva is max. 90E Ft-ért volt / lehetett árulható! Azóta meg csökkentek az árak...

Ám ha kell há én 60E-ért "behozatom" neked levámolva! :D
(és tényleg ezt a garancia parát nem nagyon értem... hidd el, ha itthon vett romlik el sem vagy előrébb nagyon vele garancia intézésileg - ja és csak mellékesen mondom, hogy azért ezek nem nagyon szoktak csak úgy elromlani)

Én már a pre-orderkor (pre-orderes árral is szemeztem), csak valahogy sosem volt feles pínzem rá! :D

dreamhotep 2016.11.15. 05:51:33

nekem elég lenne a hátsó, e-ink kijelző

Crusaider 2016.11.15. 06:09:06

Hát, tényleg egyedivé teszi az E-Ink kijelző, de valamilyen okból kifolyólag ugyanúgy gyanakvó vagyok a rejtett applikációkkal kapcsolatban (adatvédelem...), mint a kínai nónémeknél... :)

midnight coder 2016.11.15. 07:21:12

@enpera: Az szart sem érne, e-ink kijelzőn nemigen internetezel, játszol, de amúgy e-book olvasónak is szar ha nem az anyanyelveden olvasol. Nekem is van e-inkes olvasóm - az egyetlen dolog ami mellette szól az az, hogy azt természetes fénynél is lehet olvasni. Semmivel sem fárasztja jobban a szemet a tft ha jól van beállítva a fényerő (én speciel az éjszakai módot szeretem olvasáskor, azaz sötét háttér és világos narancssárga, de még nem vakító betűk). Viszont a szótárban a jelentések közötti keresgélés nem tart fél óráig a tetűlassú kijelző miatt.

glezmen 2016.11.15. 08:35:27

@Mazlee: ez arban mar jobban tetszik, ahogy nezem a spec is rendben van, koszi a tippet!

mrperfect 2016.11.15. 09:09:13

@bioLarzen: de durva, hogy ezt nálunk képes valaki 203e-ért árulni..

clsdclsd 2016.11.15. 09:12:22

Három változat van ebből, az EU-s meg az orosz(YD201) hardveresen ugyanaz, csak a szoftver más, a kínaiból (YD206) viszont tényleg kihagyták a B20-at. Nekem sikerült EU warehouseból kifognom egy 201-est, B20 van, és már alapból Lollipop volt rajta, és OTA frissült. A vezeték nélküli töltés is működik, bár szerintem komoly tervezési hiba, hogy csak e-papír kijelzővel lefelé - vagyis nem látom a töltőre tett telefonon az e-papíron az értesítéseket/órát stb.
Szóval a hardver kissé elavult, a kamera gagyi, az akkuidő sem túl fényes - bár az e-papírt használva és a főképernyőt hanyagolva akár 2-3 napig is elketyeg, de az epapír lassúsága miatt ez eléggé önsz*patás. Ezért a pénzért nem rossz cucc - bár félek, hogy, ha az újdonság varázsa elmúlik, akkor a hátsó kijelzőt nemigen fogom nyomkodni.

guy 2016.11.15. 09:18:06

@bioLarzen: Kínából rendelve sokkal olcsóbb, mint 200.000.-Ft. Szerintem aki ezt 200.000._Ft-ért árulja, az lehet, hogy át akar verni...

igazi hős 2016.11.15. 09:21:14

@midnight coder: "Semmivel sem fárasztja jobban a szemet a tft ha jól van beállítva a fényerő" Azaz még fiatal vagy és nem érzed, hogy mennyivel rosszabb, hiszen estére sem fárad el a szemed. Annak idején a mono VGA-kat istenítettük, hogy azzal aztán egész napot végig lehet dolgozni és nem fárad el az ember szeme. Persze, hogy nem, mert 20 évesek voltunk.
Az e-ink sokkal jobb olvasásra, mint bármi más, pedig elég sok marketinges próbálja az ellenkezőjét bizonygatni. Szótárazáshoz meg elővenném a telefonomat, az kéznél van és pont ilyen egyszerű feladatokra optimális.

2016.11.15. 09:31:51

@midnight coder: mi köze az e-ink kijelzőnek ahhoz, hogy mi az anyanyelved... vicces vagy.

A poszthoz szólva meg az e-ink már létezett régen is például a Motorola Moto F3.. tessék: en.wikipedia.org/wiki/Motorola_Fone

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.11.15. 10:24:43

@Kulics: Az, hogy oda-vissza váltásnál a könyv és a szótár között (ha kell még a szótár) a képernyő frissítése lassítja. Ha érted a nyelvet ez nem gond.

Más kérdés, hogy e-ink triton jobb lenne, mint a sima alap e-ink.

Csokáv 2016.11.15. 10:44:03

Kinéztem ezt én is most, hogy leesett az ára. Nagyon sokat olvasok telón. Köszi a részleteket.

Willkommenskultur 2016.11.15. 14:20:30

@midnight coder: 'Semmivel sem fárasztja jobban a szemet a tft ha jól van beállítva a fényerő (én speciel az éjszakai módot szeretem olvasáskor'

de

brumm.a.tejbe 2016.11.15. 16:15:15

@midnight coder: Kipróbáltam yotamirror-al (tükrözi az első kijelző képét az e-inkesre):
- lassan frissít
- szellemképek jelenhetnek meg
Ennek ellenére netezésre használható, fb, messenger normálisan megy, pokemon go működik, mással nem játszok.

bioLarzen 2016.11.15. 21:50:22

@JunkieeeBoy: Köszi az ajánlatot - de 30 alatt megrendelhető ;)

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2016.11.15. 23:29:40

@bioLarzen: Természetesen elsősorban poénból írtam a 220E-s árra, hogy 90E-ért volt max. reális, most haszonnal, stb. kb. 60E-ért reális az új ára EU-n belül...

30E alatt nehezen fogod megkapni, mivel nettó 130$-os ára van... azaz +27% ÁFA-t még nyugodtan rászámolhatod... és máris 50E lesz az a "30E alatt megkapod beírás"

forumnick 2016.11.16. 08:57:42

@brumm.a.tejbe:
Navigációra akár jó is lehetne. Kevesebb energiát fogyaszt és erős napfényben is látszik. Nem meleszik úgy a telefon és akár még tölthető is. :-)

bioLarzen 2016.11.16. 23:38:41

@JunkieeeBoy: Könnyen lehet, hogy igazad van - meg kell valljam, annyira nem néztem utána, mert én nemt ervezek új teflont venni, elégedett vagyok a mostanival :)

kalandozomagyar 2016.11.17. 12:48:25

Nekem sikerült úgy feltenni a polcra a harmadik nap, hogy leesett. Pont az egyik sarkára, szóval az első kijelző erősen pókhálós, de működik.
Az eInk kijelző gyakran szellemképes, nem tudom, hogy ennek van-e köze az eséshez.

Garancia ugye a kijelzőtörésre nincs (saját hülyeségre nem is lehet), szervíz macerás, Angliában találtam céget akik tudnak kijelzőt cserélni, ha kiküldöm nekik a telót...

Szóval ha tudtok esetleg olyat aki reális árért vállalja a kijelzőcserét itthon, ne tartsátok magatokban...

Vucko 2016.11.22. 11:16:02

Rendeltem egy ilyet a banggood.com-ról. 45 nap volt szállítás mire ideért.
Amit küldtek egy hulladék. Hálózatot folyamatosan elveszti (már ha egyáltalán megtalálja). Bent a városban úgy ahogy meg van még. Ahogy kimegyek a városból és tornyot (meg rendszer 4Gről kisebbre) egyből elveszti. Aztán van hogy 10km-enként semmi. NO SERVICE. Amúgy meg tudom, hogy van szolgáltatás, mert hát naponta arra járok. Korábban a BBZ30-ommal semmi gond nem volt a hálózattal.
Mobilnet hulladék. Van 1G előfizetésem, de nem sikerül életet lehelni bele. Holott a telefonra gyárilag feltölött leírás szerint tudja a 3,7,20-at. e-ink szellemképes.
Pénzkidobás ilyet venni.

naplómente 2016.11.24. 06:23:03

@Válasszunk: Nem értem a problémád. Pl. A Paperwhitomon ha rábökök a szóra, azonnal ugrik fel a fordítás. Nincs is nála kényelmesebb.
süti beállítások módosítása