DJI Phantom 4 és Phantom 3 Professional/Advanced akciók - Színtiszta profizmus

2016.11.10. 08:00

molcsa

1459415571141241.jpg

A DJI-t szerintem senkinek sem kell bemutatnom, a drónvilág etalonjaival állnak elő már évek óta. Az ő gépeiknél professzionálisabb munkaeszközt nem igen találni a piacon, és a GearBest jóvoltából most több száz dollárt faraghatunk le az árukból.

 

Phantom 4

Termékpalettájuk csúcsát ez a masina jelenti, ami minden földi (légi) jóval ellátja tulajdonosát. A továbbfejlesztett, 4K felbontású kamera és a beépített, ultraprecíziós gimbal páros gyönyörű és stabil felvételeket garantál. 94°-os látószögével és speciális, torzítás és kromatikus aberráció csökkentő kialakításával a DJI jelenlegi legjobb optikájával büszkélkedhet. A 12 MP-es szenzorral ellátott kamera 4K-ban 30, Full HD-ban 120 képkocka/másodperces rögzítésre képes, így a lassított felvételek is akadásmentesek lesznek.

1459415563993039.jpg

A motorokon is csiszoltak, nagyobb teljesítményűek és magasabb hatásfokúak lettek, így nem csak a repülési sebesség nőtt meg (Sport módban) 75 km/h-ra, hanem a levegőben töltött idő is 28 percre tolódott ki egy töltéssel. A hatótávolság ideális körülmények között közel 5 km, és 500 m magasra is képes felrepülni. Ha valaki meg tudja hekkelni a szoftveres korlátozást, a vas határai 6000 m körül lennének, szóval tényleg komolyan össze van rakva. A szabályozás remekül sikerült, ha magára hagyjuk, nyílegyenesen megáll a levegőben, még erős szélben is.

1459415561485611.jpg

A hagyományos távirányítós vezérlés kiegészül az okostelefonos (vagy tabletes) alkalmazással, így folyamatosan követhetjük a gépet a beépített GPS és a HD élő kamerakép segítségével. A kamera részletes beállításán kívül egy rakás okos funkcióval könnyíthetünk magunkon: a térképen kijelölhetünk egy számunkra érdekes helyet, ahova elnavigál és körberepüli, vagy több pontot kijelölve a belőlük kiadódó pályán mozog végig. Mozgó objektumot is képes követni, így például magunkra állíthatjuk, hogy kamerázzon minket futás vagy bicajozás, esetleg síelés közben. A TapFly funkció segítségével elég a képernyőn ráböknünk, hogy hova szeretnénk eljutni, a gép magától a legrövidebb úton odarepül minden útjába kerülő akadályt automatikusan kikerülve.

1459415562743618.jpg

Fejlett letapogató rendszere van, folyamatosan monitorozza a környezetét, így nem kell aggódnunk, hogy a drága gépünk ripityára törik például egy fának ütközve, ha tudja, kikerüli, ha nem, biztonságos távolságra megáll. Egy gombnyomásra képes visszarepülni a kiinduló helyzetébe, és ott automatikusan leszállni, ugyanez igaz jelvesztés vagy alacsony akkumulátor szint esetén. Látható tehát, hogy elég nehéz benne kárt tenni, a sok biztonsági funkció éberen őrködik az épsége felett. A repülésekről automatikus naplót készít, ha pedig gyakorolni szeretnénk, a repülési szimulátor is rendelkezésünkre áll.

Az én szívemhez is közel áll a masina, íme egy saját kép:

dsc06638_1.JPG

Egyértelmű, hogy nem gyerekjátékról van szó, ez egy ízig-vérig professzionális készülék, amit elsősorban a hivatásos filmeseknek, komoly sportolóknak szánnak, de az irányítás egyszerűsége és a remek biztonsági funkciók miatt bárki könnyen beletanulhat. Aki szemezget ezzel a géppel, most érdemes vásárolnia, mert a

GBDJ4

kuponkód felhasználásával közel 60.000 forintot spórolva, 999,99 dolláros áron juthat hozzá.

 

Phantom 3 Professional és Advanced

Az előző generáció képviselői koruk ellenére még mindig remek ajánlatot jelentenek azok számára, akik nem tudnak/akarnak ennyire a zsebükbe nyúlni, mégis egy profi gépre vágynak. Bár a Phantom 4-hez képest kevesebb okos funkcióval rendelkeznek (pl. ütközés elkerülés, TapFly), még mindig az egyik legkeresettebb eszközök.

Nem hiába, a tavalyi évben a világ legjobb drónjai ők voltak. Az utód megjelenése óta jelentősen lecsökkent áruk miatt rengeteg fogy belőlük világszerte, főleg a mostani karácsonyi szezonban, hiszen aki profizmusra vágyik, de nem engedheti meg magának a Phantom 4-est, tökéletes társra talál bennük.

Hatótávolságuk kb. 2 km, egy töltésre 23 percet képesek repülni maximum 55 km/h-s sebességgel, rendelkezésre áll az okostelefonos alkalmazás a HD élőképpel és GPS-szel. A két verzió közti különbség, hogy míg az Advanced Full HD felbontásban 60 FPS-sel képes rögzíteni, addig a Professional akár 4K-ban is megteszi ezt 30 FPS sebességgel. További különbség a töltő teljesítményében van: előbbi 57 W-os, utóbbi 100 W-os egységgel érkezik, így a töltési idő utóbbi esetben értelemszerűen rövidebb.

201504151540036884.jpg

Nem maradunk esetükben sem kuponkód nélkül:
a Professional verzióval közel 80.000 forintot is megtakaríthatunk a

GBDJ3P

kód segítségével, így 725,99 dollárért lehet a miénk.

Ha pedig az Advanced verzión szeretnénk 35.000 forintot spórolni, használjuk a 

GBDJ3A

kódot, így csak 580,99 dollárt kell a pénztárnál fizetnünk.

 

A Phantom 4 itt, >>

a Phantom 3 Professional itt, >>

a Phantom 3 Advanced pedig itt vásárolható meg. >>

 

2 komment

Címkék: hír

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr8211945849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

min 2016.11.10. 11:38:32

"Az ő gépeiknél professzionálisabb munkaeszközt nem igen találni a piacon" Ez így ebben a formában nagyon nem igaz. Számos profibb gép van ennél. Maradjunk annyiban, hogy a kategóriájában ő a legjobb. :-)

VHB 2016.11.13. 16:17:10

Mennyivel jobb egy Phantom 3 mint egy UpAir one vagy Xaomi MiDrone? Mármint megéri-e a különbözet?
süti beállítások módosítása