Blitzwolf BW-XRC600 robotporszívó teszt - Puerto Ricó-i takarítónő

2016.10.17. 08:00

mrgergoke

5f4358de-a6b0-4815-994b-9d62e5064f1e.jpg

Végre-végre-végre! Hosszas várakozás után megérkezett hozzám a Blitzwolf vadonat új robotporszívója. Már borzasztóan vártam, ugyanis nyakunkon a kínai robotporszívóipar berobbanása, és a szívemhez közel álló Blitzwolf terméke pont egy kellemes középkategóriát képez a hasonló termékek között. Nem a legolcsóbbak közé tartozik, de még drágának sem mondható, viszont egyáltalán nem tűnik gagyi próbálkozásnak. Eljött az ideje, hogy erről magam is meggyőződjek!

 

Előszó

A kínaiak borzasztó mennyiségű robotporszívót kezdtek el gyártani. Így a Xiaomi, iLife, Jisiwei, vagy mondjuk a SeeBest sem maradhatott ki a sorból, és ezt a példát követte a Blitzwolf is - eléggé időben. A robotporszívóipar hamarosan úgy fog beindulni, mint a VR szemcsi ipar. Mindenki elkezdi majd venni az olcsó darabokat, aztán kiderül, hogy jobban megéri egy közepesen drágát venni inkább, mert ár/érték arány szempontjából sokkal jobb üzlet.

A sors különös játéka, hogy pont a termék megérkezése előtt 3 nappal, takarítás közben telt meg a régi Miele porszívünk egyszer használatos porzsákja, így a lakás bizonyos részei porosan maradtak. Mint később kiderült, ez hatalmas előny volt a teszt szempontjából, ugyanis vaksötétben, a padlóra rakott lámpákkal remekül fel lehet térképezni az azt beborító porréteget, ami az én esetemben finoman fogalmazva is jelentős volt.

 

Dobozka

Akkora dobozban érkezett a termék, hogy el sem akartam hinni, hogy ez csak 1 darab. Egy hatalmas karton doboz Blitzwolf felirattal, és abban még egy hatalmas karton doboz, ami már színes-szagos, tele ábrákkal, meg minden. Tök izgatott lettem.

Ez utóbbiban egy jókora hungarocell dobozkában pihent a termék a tartozékokkal. Szerencsére feltöltve küldik el (erről ír egyébként a használati útmutató is, később megemlítem), így rögtön ki is próbálhattam. Adnak hozzá tartozékként egy ultrahangos falgenerátort elemekkel, egy távirányítót elemekkel, plusz két seprűt, egy porszűrőt, a dokkolót, és annak a töltőjét.

1472008227_2.jpg

Az ultrahangos falgenerátor egy olyan eszköz, ami bekapcsolva ultrahangokat bocsát ki úgy, hogy ha annak kibocsátására merőlegesen halad a porszívó, akkor falnak érzékeli, és nem megy tovább arrafelé. A dokkoló egyben a töltőállomás és egy programozható vezérlő. Itt lehet beállítani a takarítási gyakorisággal és automatizálással kapcsolatos dolgokat, ha az ember nem a mobilos appon keresztül akarja ezt megtenni. Amit amúgy jól eldugtak valamiért.

A termék nagyon jól néz ki. Minőségi anyaghasználat jellemző az egész testre, nem találok rajta kivetnivalót, illesztési hibát, sorját, trógerkedést, random kínai feliratokat, semmit. Egyszerűen jól van megcsinálva. Elöl-hátul 3-3 ultrahangos távolságszenzor van elhelyezve, illetve elöl egy amolyan lökhárító is van, amit direkt ütközésekre terveztek, erről is majd később. A hátulján (értitek, az előre menetiránnyal átellenes oldalon) található a porzsák (jobban mondva tartály) kioldó gombja, és a leírás szerint ugyanitt lehet kivenni az akksit is.

1472008218_2.jpg

Ha alulról nézi az ember, akkor az elején lát két fém lapkát. Ezek a dokkoló csatlakozói, itt töltődik, és innen szerzi a dokkolón beprogramozott infókat is. Itt kapott helyet a két kisebb seprű is, valami a középső nagyobb seprű a szívónyílással együtt. Középen látható a portartály, illetve mögötte egy UV LED, amely a baktériumokat öli a felületen maga mögött. A jobb hátsó (a képen bal oldalt) kerék mögött található a főkapcsoló, ami áram alá helyezi a készüléket, ha az töltve van. Ideje kipróbálni.

 

Tesztüzem

Átbillentettem a kapcsolót, és letettem. Pittyegett, kékes fénnyel kigyulladtak az állapotjelző lámpák az érintésérzékeny gombok alatt, és készenléti üzemmódba helyezte magát. A bekapcsológombra való rövid rányomás után pedig relatíve alacsony hangerővel felzúgott, és elkezdett takarítani. Csak vigyorogtam.

A használati útmutató elolvasása jelen esetben kötelező! Rengeteg fontos információt tartalmaz, amit muszáj tudni az eszköz megfelelő használata és karbantartása érdekében. Ez már nem egy 2 portos gyorstöltő, hanem egy háztartási kisgép, aminek igenis igénye van arra, hogy megfelelően használják, már ha huzamosabb ideig szeretnék használni. Így érdemes azt is tudni, hogy javasolt állandóan feltöltve hagyni, lehetőleg töltőn, de ha az nem megy, akkor csak maxra töltve. Minden használat után javasolt azonnal töltőre dugni, és ott is hagyni, de ha huzamosabb ideig tárolják, akkor kivett akksival kell elpakolni.

718e804a-e62d-4c7c-97d2-bbe81fb16995.jpg

Azt is írja a papírka, hogy a két digites kijelzőn megjelenő "E" jelzésű hibakódok mit takarnak, a számok mit jelentenek, vagy azt, hogy az "A" betű mire utal. Ebből a rengeteg információból szűrtem le azt, hogy miért megy olyan összevissza útvonalon, amikor csak beindítom, hogy menjen a vakvilágba. 5 különböző program van, ami szerint takarítani képes. Ezek különböző alakzatokat jelentenek (falkövetés, spirál, sokszög, fűnyírós oda-vissza), amelyek szerint megpróbál végigvonulni a tereken, persze ezt erősen befolyásolják a tereptárgyak.

Az 5. program az "A" jelzésű automatikus útvonaltervező. Ez egy nagyon jól hangzó leírás a random útvonalra. A specifikáció szerint az automatikus útvonal a 4 programozott keverésével halad végig a tereken, de külső szemlélőként leginkább félig érthető kóválygásnak tűnik, ami első hallásra elég rossz. Másodikra is. A valóságban ugyanakkor korántsem ilyen rossz a helyzet.

4f2eb524-aa15e7e22ee.jpg

Ha az eszköz teljesen feltöltött a dokkolóállomásán, hangosan pittyeg kettőt, és lekapcsol. Ha levesszük róla, készenlétbe helyezi magát, és máris útjára engedhetjük, de a dokkolón nap, óra és perc szerint beállíthatjuk, hogy mikor, milyen módszerrel, mekkora területet/mennyi időn keresztül porszívózzon, és milyen egyéb kívánságaink vannak a takarítást illetően. Felejtsük most el a mindenféle beállítást, és nézzük meg az automatikus módot.

A szobám tehát irgalmatlanul retkes volt, ahogyan az az alábbi képeken látszik is. Letettem direkt lámpákat a földre, amik extrém módon kiemelik a por- és hajréteget, próbáljátok ki egyszer, ha meg akartok ijedni. Nem is gondolná az ember, hogy mennyi mocsok van a földön, csak azért, mert nappali fényben nem látszik úgy. Két lámpa segítségével viszont remekül ki tudtam emelni a fényképezőmnek is a mocsokmennyiséget, aztán módszeresen átengedtem rajta a porszívót, hogy legyen előtte-utána fotóm. Íme:

Csodákra ez a gép sem képes, így a fehér papucsnyomokat nyilvánvalóan nem tudta eltávolítani, az viszont jól látszik az utolsó két képen, hogy az előtte lévőkhöz képes abban a csíkban, ahol végighaladt, jelentősen kevesebb a szemét. Míg jobbra vastagon áll, addig a kép tetején már egyáltalán nincs. A megfordulás helyén hagyott maga után azért, de itt jön a lényeg.

Az automatikus program alapján úgy halad végig a gép az egyes tereken, mint egy részeg Alzheimeres. Kóvályog összevissza, visszamegy oda, ahonnan elindult, ott is kóvályog, és már tök ideges vagy, ahogy nézed, hogy mi a toszt csinál ez a hülye, miért nem módszeresen halad végig, amikor rájössz, hogy hiába rendszertelen a mozgása, ha magára hagyod egy kis időre, mire visszaérsz, valahogy mégiscsak feltakarított.

4f2eb524-aa15-422ee.jpg

Mint mondtam, csodákra ez a gép sem képes, így a sarkokból nem fogja kiszopni a szemetet, ahogyan a fal tövéből sem fogja módszeresen kikapni. Dolgozzuk fel szépen, hogy ahogyan ez sem, úgy más robotporszívó sem helyettesíti egy ember alapos munkáját. Ott még nem tartunk. Ez az eszköz arra jó, hogy a kosz 80%-át feltakarítsa helyettünk, ha az már mindenhol áll. Segít csökkenteni a kellemetlen érzést, hogy még mindig lusták vagyunk kitakarítani, pedig múlt hétvégén kellett volna.

2016-10-13_19_27_47.png

Ahol áthalad, ott viszont valóban jól feltakarít. Nézni borzasztóan idegesítő tud lenni, de mivel nem hangos, nyugodtan magára lehet hagyni egy olyan helyen, ahol nem történhet vele semmi. Jöjjenek hát a tapasztalati példák. A cipőfűzőket gyűrjük be a cipők belsejébe, mert fogja, és úgy bekapja, hogy szabályosan szaggatni kezdi. Persze leáll hibajelzéssel, amikor már az egész cipőt készül benyelni, de addig szorgalmasan zabál fel akár fél méter cipőfűzőt is.

391ee406-acc2-4e27-bc10-ac15cf3821af.gif

Ugyanez érvényes a lapos, puha mamuszokra, illetve a könnyű, magasabb papucsokra is. a laposakra sokszor rámászik, és akár be is zabálhatja, míg ha olyannal találkozik, amelyik nem ér fel a szenzoraiig, ergo nem veszi észre, azok tolja maga előtt, amíg el nem kanyarodik. Az ágyam alá sajnos képes volt beszorulni, mert kinek az ágya legyen pont ilyen magas, ha nem az enyém? Az történik, hogy az ágy túl magas ahhoz, hogy a szenzorai észrevegyék, de ugye tökéletes formák nincsenek, így az ágy a közepén 1-2 millimétert lehajlott, ahogyan alszunk rajta. Ebből következően a fej oldali részeken pár helyen befér (ne aggódj, erőlködik, mint a vérhas, ha nem sikerül elsőre), de kifelé már nem megy neki, mert pont az az 1-2 milliméter hiányzik neki, amit az ágy görbült a használat során. További probléma ilyenkor, hogy mivel taktilis gombjai vannak, az ágy is képes megérinteni ezeket, úgyhogy ha éppen befelé halad egy magasabb részen, képes menet közben készenlétbe helyezni magát. Nyilván nem túl gyakori, hogy pont ilyen szerencsétlen magassága legyen egy ágynak, de ha mégis, akkor az ultrahangos fal megoldás rá.

2e26bb62-91fe-41cd-8a46-5d460c8e7052.jpg

Ezen a ponton pedig eljutottunk az objektumérzékeléshez is. Itt bizony van még mit fejlődnie a terméknek, ugyanis kissé szűk látókörű. Helyesebb, ha azt mondom, hogy vannak holtterei. Ebből adódik az ágyas megakadós téma, a papucstologatás is, és biztosan vannak még hasonló esetek, amik más lakásában fordulnának elő. Ugyanakkor nagyon pozitívan csalódtam benne a valódi falak, székek, asztalok, bútorok, és egyéb környezeti tárgyak kerülgetését illetően. Számítottam rá, hogy mindennek neki fog majd menni, le akarja verni a festéket, összeverni a bútorokat, satöbbi, de szó sincs ilyesmiről. Ha be van kapcsolva az ütközésmentes mód, akkor valóban kivétel nélkül ütközésmentesen közlekedik. Olyan aggódó finomsággal ugrik vissza minden egyes akadály elől, pár centivel ütközés előtt, mintha legalábbis megvertem volna korábban. Nagyon jól megcsinálták ezt a funkciót, dicséretesen vigyáz a lakás berendezéseire.

1472008220_2.jpg

Ahogyan ígértem is, beszélek röviden a lökhárítóról is. Az előbb azt mondtam, hogy akkor nem ütközik, ha be van kapcsolva az ütközésmentes mód. Ez a gépen található gombok közül jobb szélső, és arra jó, hogy ha nincs semmi igazán sérülékeny tárgy a környezetben (váza a földön), akkor nyugodtan engedhetjük ütközésig menni mindennek. Ilyenkor nyilván többet is tud takarítani, mert centikkel közelebb jut a falakhoz például. Az elején látható, kiemelkedő félköríves elem a lökhárító, amely rugókkal lehet kitámasztva, ugyanis ütközéskor szépen visszább ugrik, és jelez a gépnek, hogy arra nem lehet menni. Teszi mindezt továbbra is finom módon, azaz nem tahó kisebbségi módjára tör-zúz. Meglepően okos, és jól leprogramozott módszer, tényleg működik.

2016-10-13_19_27_50.png

Bár még egyszer sem kellett ennyi ideig használnom, a papírja szerint 2 órán át is képes működni egy huzamban. Egy 75 négyzetméteres alapterületű lakás nagy részét kb. 1 óra alatt képes automata módban kitakarítani. Érdemes előtte azért felszedni a csúszósabb szőnyegeket is, mert ha nagyon csúszik, könnyedén eltolja az egészet maga előtt. Tényleg borzasztó erő van benne. Ha merülni kezd, vagy a távirányítóval, telefonnal erre utasítjuk, képes visszatérni a dokkolójához töltődni. Ez szerény véleményem szerint kissé kiforratlan technológia, de kétoldalú a dolog itt is. Ha messze van a dokkolótól (értsd: több méterre), akkor szokása szerint elkezd részegesdit játszani, és összevissza mászkálni, míg egyszer véletlenül a közelébe ér, és észreveszi, hogy véletlenül hazatalált. Ha közel van, akkor gondolom érzékeli a dokkoló ultrahangjait, mert lelassít, és kisebb nehézségek árán irányba áll, és rámászik a dokkolóra. Ez történik akkor, ha az ember végignézi. Ha nem nézzük végig, csak utasítjuk, akkor az van, hogy utasítottad, és amikor legközelebb megnézed, ott áll a garázsban és tölti magát, ahogyan kérted. Tudom-tudom, de mi lenne, ha most tényleg elengednénk ezt a dolgot és úgy kezelnénk, hogy kértük, megcsinálta?

28a01093-5f73-4eb7-82ac-e41b912a34fe.jpg

A telefonos app szintén kiforratlan dolog, talán ez lehet az oka annak is, hogy úgy eldugták. Személy szerint nem is igazán látom hasznát, amikor van távirányítója is. Ezt érdemes a dokkoló közelében tartani, és akkor nem veszik el. Sokkal könnyebb a saját távirányítójáról kezelni az eszközt, mint okostelefonról. A dokkoló meg úgyis jobban programozható, mint a mobilos app. De ha valakinek mégis arra lenne szüksége, a cikk végén letöltheti. Nézzünk egy rövid összeállítást a működéséről:

Lehet használni csendes módban is, amikor csak söpröget, de nem működik a szívómotor, de szerintem annak nem sok értelme van. Alig halkabb. Kikapcsolható az UV fény is igény szerint, és az időzítő is minden felületről beállítható. A programokat viszont közvetlenül a gépről nem sikerült vezérelnem, csak a dokkolóról, meg a távirányítóról. Az eszköz támogatása remek, mert éppen csak kijött, de máris elérhető hozzá minden tartozék, így nem kell attól tartani, hogy egyszer megveszi az ember, aztán elhasználódik benne valami, és onnantól kuka az egész.

Klikk a galéria megnyitásához!

A virtuális fal nagy segítség lehet bizonyos terektől való elzárásban, és ezt most nem lépcsőkre értem, mert azokat érzékeli, így nem kell attól tartani, hogy megpróbál majd lépcsőzni, és több darabban érkezik majd az aljára. A videómon is látható kisebb küszöböket (burkolatváltókat) könnyedén megmássza, és 1-2 centiig egy stabil szőnyegre is felkapaszkodik, de ha tudja, inkább eltolja maga előtt.

 

Konklúzsön

A termék egy igen bonyolult darab olyan szempontból, hogy rá kellene mondanom, hogy ajánlott-e vagy sem. Ehhez most egy új nézőpontra van szükség. A termék NEM helyettesíti egy ember munkáját, ez egy szilárd tény. Ugyanakkor magára hagyható, ha eltávolítottuk a földről az apróbb, bekapható dolgokat, cipőfűzőket, szőnyeget, stb., és egy emberhez képest aránytalanul hosszabb idő alatt valóban képes remekül kiporszívózni. Az igaz, hogy a sarkokból, és falak tövéből nem fogja kiszedni az összes koszt, de minden más hozzáférhető területen kitakarít magától. Az új nézőpont itt az, hogy nem szabad felügyelni, mert én például csak ideges leszek tőle, ahogy nézem, hogy milyen hülyén mozog. A végére akkor is kitakarít, és nem nekem kellett megcsinálni.

Tény továbbá, hogy ez egy luxustermék. Nem azért, mert olyan drága és 24 karátos, hanem azért, mert erre senki sem mondhatja, hogy szüksége van. Maximum vágyik egyre, mert lusta disznó. Én is az vagyok. Viszont jó szolgálatot tesz, mert egy csomó munkát megspórol nekem. Egyáltalán nem fogyaszt sokat (havi számlán nem igazán kimutatható), és cserébe munkát végez, relatíve nagy csendben. Zúgni zúg, mert anélkül nem lehet porszívózni, de nagyon messze van egy rendes porszívótól. Kellemesen lehet mellette beszélgetni például.

Vannak még funkciói, amik frissítést igényelnek (ha minden igaz erre lesz lehetőség!), de alapvetően elégedett vagyok vele. Amit egy ilyen gép feltakaríthat, azt fel is takarítja, a szobám kitakarítása után is elképesztő mennyiségű szemetet szedtem ki belőle. A támogatás is a helyén van, mert folyamatosan fejlesztik a terméket, és az összes tartozéka megvásárolható. A vásárlói visszajelzések alapján eddig 4.7 csillagos értékelést kapott.

screenshot_2016-10-13_23_53_50.png

Eddig, ha kezdett zavarni a sok hajszál, hajcsomó, meg porcica, de nem volt időm normálisan kitakarítani kitakarítani, akkor addig bámultam a sok piszkot, amíg végre sikerült varázsolnom egy 25. órát a napba, hogy kipucoljam a lakást. Amivel számomra a legnagyobb hasznot hozta, az az, hogy ezzel most sokkal kevésbé kell foglalkoznom, mert ha 1-2 naponta végigküldöm a lakáson esténként, akkor elég tisztán lehet tartani a környezetet vele anélkül, hogy nekiállnék rendesen porszívózni.

Nettó 66.000 forint nem kevés pénz, viszont ingyenes DHL szállítás tartozik hozzá, ami 2 héten belüli házhoz érkezést jelent. Visszagondolva az árra valahogy mégsem tűnik olyan soknak, ha arra gondolok, hogy ez a kis gombóc itt furikázik oda-vissza és helyettem takarít, és még tök menő is. Ezek fényében jó üzlet volt, nem bántam meg.

Blitzwolf App

Itt megvásárolható >>

15 komment

Címkék: otthon elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr8111803549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joeperry · http://joeperry.blog.hu/ 2016.10.17. 19:42:47

Nyilván nem ez volt a cél, de én jót röhögtem, köszi.

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2016.10.17. 21:56:36

Miele porszívót lecserelni? Soha. A részemről.

hajráargentína 2016.10.17. 22:18:57

Néhány éve vettem robot porszívót, de sajnos nem vált be. Két fő probléma volt vele. Kb egy év után az aksija elgyengült és már nem tudott kitakarítani egy töltéssel, így már több macerát jelentett volna, mint amennyit segít. A másik dolog: a porzsák relatíve kicsi, és bonyolultabb tisztítani is, ami megint elvett a megspórolt időből. És természetesen ugyanúgy kell mellette takarítani, csak ritkábban.
Remélem az önvezető autók használhatóbbak lesznek, mert ez a technológia még nem az igazi.

Orban VikTROLL 2016.10.18. 00:21:57

@hajráargentína:"Remélem az önvezető autók használhatóbbak lesznek, mert ez a technológia még nem az igazi."

Hat szerintem takaritasban nem lesznek sokkal jobbak.

kvp 2016.10.18. 04:11:56

Lehet olyan robotot kesziteni ami kepes meg a radiatort is kipucolni vagy a konyvespolcot letorolni, csak sokkal dragabb es joval nagyobb lesz.

fda 2016.10.18. 08:31:58

@hajráargentína: rossz típust vettél. Vásárolj egy komolyat, például a roomba gépeit ajánlom. Egyszerűen nem hagy maga után szemetet, nem lök fel semmit, hihetetlen jó. Nekem egy alap modell van, nincs távirányítója és nem énekel munka közben, de jól dolgozik. A portartály takarítása kb. 3 másodperc, olyan kialakítású, hogy egyetlen mozdulattal kiöntöm a kukába a tartalmát. Nekem amióta megvan, a butaporszívót :-) még nem vettem elő, értsd szó szerint.
Felmosni persze kell, mert ha elcseppen és odaszárad a kakaó, vagy az étolaj, akkor azt a kefék nem tudják felszedni a padlómról.

hajráargentína 2016.10.18. 14:22:35

@fda: Nekem is Roomba van, de úgy tűnik egy alternatív univerzumból. 3 másodperc, meg a beleragadt hajszálakat egy mozdulattal... eszem megáll. Ha neked bevált, egészségedre, szerintem erősen korlátozott a használhatósága.

Baldessarini 2016.10.18. 15:46:41

Én még 49.000-ért rendeltem meg a Blitzwolfot. Annyit kábé meg is ér. Sacc ennyi lett volna az elhalálozott Samsung robotom javítása. Azon viszont volt kamera, mely alapján objektíven tájékozódott. Ez viszont nem mindig talál vissza a töltőre. Ha valamelyik szobában merül le, akkor inkább nem. Múltkor hagytam 25 percig vergődni, aztán megadta magát, teljesen lemerült. A gyártó ígért két puhább seprűt, mivel sokaknak E07 túlterhelés hibával leállt. Na azt azóta küldik.(mondjuk nálam ilyen hiba nem volt) Az app egy kalap szar. Samsung Note4-en nem működik. Elindul, rákapcsolódik a wifire, látja a cuccot, de bele már nem lehet lépni. Google Play-en nincs is fenn, a gyártó oldaláról lehet letölteni az .apk-t, amit nem nagyon hajlandó frissíteni.Szifonra kár is keresni. A negatívumoktól eltekintve meglepően derekasan lett összerakva, hősiesen kergeti a pormacskákat. Akku kapacitásban kábé duplája a régi Samsungomnak. A virtuális falban nem elem van, hanem akksi, és a bázisállomás tölti. Ez is ügyes. Összefoglalva, az itthon kapható, és nem is biztos, hogy nagyobb tudású porszívók dupla ártól indulnak.

fda 2016.10.18. 17:50:41

@hajráargentína: A roomba sok, független teszt alapján a legjobbak között van, én ezek alapján választottam (hiszen nincs lehetőség 100-at, de még 5-öt sem kipróbálni) és nagyon meg vagyok elégedve. A tisztítása például valóban egy szempillantás, egyszerűen úgy jó a porgyűjtő kialakítása, ahogy van. Az enyém egy új modell, a tied nem lehet, hogy valami sokkal régebbi változat?

MaCS_70 2016.10.18. 20:26:33

Használunk Roombát és egy 50e forintos aldis robotporszívót.

Nálunk fényesen beváltak, a négyéves tapasztalat alapján kb. négyszeresére növelik az igazi porszívózások közti időintervallumot.

MaCS

hrgy 2016.10.20. 14:23:14

Az a helyzet, hogy belegondoltam, es nekem sztem tok eleg lenne ez a cucc, mert kb. ennyire van igenyem "takaritas" cimszo ala. Szedje ossze a nagyja koszt, az aprajat meg par hetente magam is osszepakolom. Jovore megfontolom, hogy a nyuszi ilyesmit hozzon a lakasba, mert sajnos nekem hetkozben semmi idom nincs a takaritasra, hetvegen meg se kedvem, se energiam nincs ra.

Azon felul, ha belegondolok, hogy egy dedikalt human eroforras (lsd meg: takaritono) mennyiert takaritana ki a lakast (es nem biztos, hogy jobb minosegben, mint ez teszi), akkor par honap alatt behozza az arat.

dreamhotep 2016.10.20. 16:09:54

@hrgy: hogy tudj viszonyítani: egy tisztességes, gondos bejárónő 15-20/nap, persze nem csak porszívózik, de mos, vasal, elpakol stb. olcsóbban esetleg migránsok jönnek, de azt nem javaslom. egyetértek, pár hónap alatt bejön az ára. én várok azért picit vele, mert az early adopter drágábban vesz, kiforratlanabb terméket

Rolph Meyer 2016.10.23. 10:56:30

@fda: szia, kozzetened a pontos típust is ?
Köszönöm

fda 2016.10.23. 23:01:46

@Rolph Meyer: 605, ez a legolcsóbb jelenleg.
Ezt nem lehet arra programozni, hogy pl. kedden 8-kor, csütörtökön meg 9-kor kezdjen el dolgozni, ezen meg kell nyomni a bekapcsológombot (clean) és akkor kezd neki. De ettől még ugyanúgy magától takarít: Ha nem akarod hallgatni, akkor 1. vagy rázárod az ajtót (ajtón keresztül nem hallom a hangját), a szoba méretétől függően valamikor később megáll vagy 2. minden ajtót nyitvahagysz, elindítod, és elmégy otthonról.

RZoli71 2017.02.20. 20:40:31

Vagy két hete akciós volt a www.banggood.com -on, elolvastam a cikket és beruháztunk rá. :) Két kutya, és az udvar után sok a por és szőr.

Pár napja már Magyarországon van, de a DHL szállítói vámkezelték. Ennek annyira nem örültem, de ez van. Plusz még 6000 Ft a munkadíjuk.

Első teszten szépen teljestett, a virágokat sem bántotta. Az ütközésérzékelője ennek ellenére nem tökéletes, ha nem merőlegesen, hanem lapos szögben érkezik egy-egy tereptárgyhoz, akkor FNOMAN, de azért neki-nekimegy.

A HEPA szűrő elé tettünk még egy kettészedett papírzsepkendőt, behajtogattuk mögé, így elvileg sokkal tovább fogja bírni, a családban már bevált ez a módszer egy sokkal drágább Mikrobinál is.

Igazából egy dologra leszek kíváncsi, az akku meddig fogja bírni, a napi-kétnapi használatot. Majd erre egy fél év múlva visszatérünk.
süti beállítások módosítása