Világító cipőfűző, WC-fény és fém borsőrlő teszt - Gearbest kütyübazár vol. 1.

2016.10.01. 08:00

mrgergoke

img_2366_small.JPG

Nektek nem hiányoznak a régi vegyes szalámik? Nekem hiányoznak egy kicsit időnként, ezt igyekszem pótolni a közeljövőben publikált, három epizódos Gearbest kütyübazár sorozattal. Ez itt az első felvonás, melynek keretében egy zöld színű, világító cipőfűzőt, WC-re szerelhető fényt (ti kértétek fészbúkon, ne rám nézzetek!) és egy fém borsőrlőt mutatok be. Retro vegyes szalámi következik!

Az előbb komolyan mondtam, hogy ti kértétek. Én még akkor is hülyén néztem, amikor kibontottam a csomagot, és egy ilyen klotyóra szerelhető LED világítás volt benne. De hát mindent az olvasókért - szoktam volt mondani. Csapjunk is bele!

 

Világító cipőfűző

Anyagában nem különbözik az itthon kaphatóaktól. 80 centi hosszú, amivel leginkább laza sportcipőkbe, tornacipőkbe fűzhető. Többféle szín is van, én zöldet kértem, ez volt a legszimpatikusabb, meg ezek szoktak a legfényesebbek lenni. Tudniillik hiába szerepel a "LED" kifejezés a termék megnevezésében, semmi köze hozzá. Ez egy egyszerű, fluoreszcens cipőfűző, azaz fényre töltődik, aztán fluoreszkál.

Klikk a galéria megnyitásához!

A hóttsötét kép tényleg hóttsötétben készült. Olyan záridőre állítottam a fényképezőt, hogy visszaadja az eredeti fényességet. Tényleg így néz ki sötétben. Az anyag kellemes, nem túl gagyi, de nem kell tőle arra számítani, hogy egy 30 soros, magasszárú, acélbetétes bakancs 8000 Newton erővel meghúzott fűzőjét helyettesíteni képes egy nyugodt, békés lelkivilágú, csendes punk lábain. A fénye amúgy tök korrekt, több órán át világít jól láthatóan. 450 forintért megéri.

Innen van >>

 

WC-fény

Azt még csak-csak meg tudom érteni, hogy a gyerekeknek ez tetszik, de hogy ki más vesz ilyet, azt el sem tudom képzelni. Márpedig biztosan van rá kereslet, különben nem árulnák. Ez számomra tökéletes misztikum, hogy erre mi szükség van, így a leckét is elég rendesen feladtátok nekem, mert egy olyan termékről kell teszt jelleggel nyilatkoznom, amiről azt sem tudom igazán, hogy mi a fene célt szolgál.

img_2299.JPG

Van rajta egy mozgásérzékelő szenzor, melyre bekapcsol az eszköz. 3 AAA elemmel működik, és 1 darab LED világít rajta. A 3 elemet elég idétlen számnak érzem, mert a töltők általában páros számú akksit tudnak tölteni, de ha valaki arra vetemedne, hogy tartós elemmel üzemelteti ezt a csodát, az is jó eséllyel csak 2-es és 4-es csomagokat fog találni a nagycsaládos, 132+8 gratis pakkok mellett, amit a Kikából kifelé menet lehet leakasztani a polcról.

1468565910905590.jpg

Az anyagminősége elfogadható, nem törik össze magától. A LED egy erős, de flexibilis száron van, így kábé bármilyen csésze bármelyik részére ráerősíthető kis hajlítgatás után. Van rajta egy gomb, aminek két funkciója van. Alapjáraton a LED megy körbe mindenféle színen szép átmenettel, nem hirtelen váltásokkal, de a gombot megnyomva ott marad az aktuális színen és azt fogja használni utána. Ez a 2 üzemmódja van a terméknek igazából. Így néz ki működés közben a különböző színekkel:

ezgif_com-gif-maker_1.gif

A mozgásérzékelő egész korrekt módon működik, csak arra kell figyelni, hogy ne az érzékelő oldala felé álljon az ajtó, mert ha oldalról érkezünk, nem fog meglátni. Kábé 45°-tól már jók vagyunk. Azt sajnos képtelen vagyok megállapítani, hogy 1750 forintért ez jó üzlet-e, de ha valakit érdekel, alább megvásárolható.

Innen van >>

 

Fém borsőrlő

Nemrég vettem egy fa borsőrlőt is, de annak túl kicsi volt befogadóképessége, meg sok használat után zavart, hogy túl kicsi a kezembe, és szerettem volna egy nagyobbat, úgyhogy ha már olcsó kütyüket szereztem be, akkor kerestem egy ilyet is.

Borzasztóan sok bors fér bele, és sokkal hatékonyabban is őröl a kisméretű, fa verziójánál, ráadásul nagymértékben állítható az őrlés durvasága is. Nagyon kényelmes a fogása, látni, hogy mennyi bors van még benne, és az egészen finomtól, a kellemesen durváig képes őrölni, meglepő sebességgel. Ugyanannyi munkával ebből sokkal több őrlemény csalható elő, mint eddig bármelyikből, amelyiket próbáltam. Így néz ki a dolog:

img_2347.JPG

Ez egészen biztosan nem fogja megadni magát pár hét/hónap után, érezni rajta, hogy stabil, jó minőségű termék. 2000 forintot simán megért.

Innen van >>

 

Nyernél egy retró játékkonzolt? Olvasnál róla tesztet is? Olvasd el itt, aztán klikk alább, hogy megnyerhesd!

komment

Címkék: otthon elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr8611744669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beer Monster 2016.10.03. 08:19:14

Rendben, de mennyibe kerülhet a postaköltsége, hogy megérje egy kétezer forintos borsdarálót külföldről rendelni?

Az oldalon pl. az van írva, hogy "Free shipping to Hungary", amit én nem hiszek el. Hogyan történik ez a realitásban?

mrgergoke · http://rendeljkinait.blog.hu/ 2016.10.03. 10:41:04

@Beer Monster: nem tudom, miért olyan hihetetlen ez számodra. Sima levélként ingyenes, regisztrált, követési számmal $0.51, azaz kb. 150 forint a szállítása.

2016.10.03. 19:15:32

Én már itthon szinte csak élelmiszert vásárolok. Kínából minden egyéb olcsóbban és ingyen postával itt van! Ha valami ráér 3-4 hetet, akkor kizárt, hogy boltban vegyem meg idehaza!

2016.10.03. 19:21:47

Megjegyzem, ezzel a bors őrlővel felcsigáztál, de én inkább ebay párti vagyok! S lám csodát, ott még olcsóbb is talán egy kicsivel :)!
www.ebay.com/itm/Stainless-Steel-Manual-Salt-and-Pepper-Mill-Grinder-for-Cooking-Kitchen-Food-/252271391574?hash=item3abc8bf356:g:kM0AAOSwX~dWrGZy

Beer Monster 2016.10.20. 01:09:03

@mrgergoke: De mégis hogyan tud ingyenes lenni? Ha azt mondod, elhiszem, viszont akkor meg gyanús, minumum furcsa. Kecskemétre nem tudsz 150 forintért feladni egy képeslapot...

Beer Monster 2016.11.12. 19:10:58

Nem regisztrált küldeményként meg is szoktak a dolgok érkezni?

Csingiling01 2016.12.28. 19:37:48

@Beer Monster: nincs ebben semmi különös. Úgy tudom a kínai állam támogatja az exportot ezért ingyenes. Renegeteg dolgot rendeltem Kínából, még 110 forintos apróságokat is, az is postaköltségmentes volt. Több mint 100 rendelésemből mindig megjött minden. A minőség gyakran ugyanaz mint itthon csak töredékébe kerül ;) Azért vicc, h itthon pl egy darab piercinget itthon megvehetek 1000 forintért (de változó), kínából meg ugyan azt megkapom 150-ért. És igen , akár egy darab apró ékszert is elküldenek ingyen postával.....

Pierr Kardán 2017.03.06. 14:41:44

@Beer Monster: Természetesen ingyen ebéd kínában sincs! Ami neked ingyenes, az azért van, mert másvalaki fizeti a postaköltséget.

Az a "másvalaki" pedig a kínai állam! A postaköltség átvállaása az export támogatásának egyik (de nagyon hatékony!) formája, ezáltal a kínai kütyük még az itthoni 100 Ft-os boltok kínálatával szemben is versenyképesek.
süti beállítások módosítása