Tibeti hangtálak bemutatója - Spirituális kütyüőrült

2016.09.28. 08:00

mrgergoke

i1959-1-21de-iuwq.jpg

Gondoltátok volna, hogy a nagy kütyübuziság közepette egyszer csak tibeti hangtálakat rendelek? Én sem. Pedig megtörtént. És tök jók, nagyon szeretem őket! Itthon olyan drágák, hogy tutira nem fizetek értük ennyit. Ehhez képest, kintről futárral rendelve is olcsóbbak voltak együtt, mint itthon csak a legnagyobb. Következzen egy kis spiritualizmus!

i1958-1-e29c-apde.jpg

Amikor valamilyen feladatra nagyon kell koncentrálnom, gyakran hallgatok ambient zenéket, nyugtató dallamokat, környezeti hangokat, vagy tibeti hangtálak játékát akár vegyítve valamelyik előzővel. Egyszer csak eljutottam oda, hogy miért Youtube-on hallgatom folyton, miért nem szerzek be néhányat? Megnéztem itthon az árakat és hamar rájöttem, miért nem szerzek be néhányat. Eltelt vagy fél év, és egyszer csak rátaláltam ezekre a Tomtop kínálatában töredékáron.

i1958-1-e29c-qiuq.jpg

3-nál többet semmiképpen sem akartam rendelni, de két darab meg kevés lett volna ahhoz, hogy legalább egy minimális hangbeli változatosság legyen az egészben. Úgyhogy meggyőztem magam róla, hogy 3 darabra van szükségem. Megvettem a legnagyobbat, mert annak van a legmélyebb hangja, egy közepeset, meg egy dekorált kisméretűt, hogy magas csilingelés is legyen. A DHL gond nélkül kihozta nekem, bár hozzáteszem, hogy sima postával rendelve kábé kizárt, hogy áfát kelljen rá fizetni.

i1959-1-21de-fran.jpg

Tök lelkes lettem, amikor megérkeztek. Elég komoly súlyuk van. Sajnos pont olyan mérlegem nincs, amivel megmérhettem volna a tömegüket, de mondjuk azt, hogy hiszek a termékleírásnak. Az alapján pedig csökkenő sorrendben 657, 417 és 181 grammosak.

i1959-1-21de-oo9f.jpg

Itthon, ami a leghasonlóbb volt a legnagyobbhoz az 627 grammos 15.000 forintért, egy másik 701 grammos 23.580 forintért. Ezek együtt kerülnek 20.000 forintba. A két nagyobb amúgy nem néz ki különösebben érdekesen, de a kisebbnek nagyon érdekes festése (?) van. Olyan Indiana Jones filmekben látott, földből előkapart régiségnek tűnik. Tetszik ez az egzotikus jelleg benne.

Megnéztem gyorsan pár Youtube oktatóvideót a használatukról, aztán megpróbáltam én is. Nagyon érdekes érzés, ahogyan megkondítom őket, és hosszan csengeni kezdenek. Mondjuk a legkisebb egyáltalán nem cseng olyan hosszan, mint a két másik. Biztos a méretének, meg az alakjának is köze van a csillapításához.

i1957-1-f39a-wba0.jpg

A másik, amit még ezekkel szoktak csinálni, az az, hogy elkezdenek az ütőkkel körözni körülöttük. Ilyenkor rezgésbe jönnek, és folyamatosan "énekelnek". A rányomás erőssége és körözési sebesség fokozásával egyre hangosabban szólnak, majd egy ponton elkezdenek olyan erősen rezonálni, hogy "ledobják" magukról az ütőket. Ilyenkor az ujjakon is lehet érezni, hogy erősebb a rezgés, és ha tovább erőlködünk a hangerővel, akkor egyszer csak egy érdekes hang kíséretében összecsendül a hangtál, meg az ütő, és majdnem teljesen elhallgat.

i1959-1-21de-ar2d_1.jpg

Így szólnak:

20.000 forintért nem volt rossz üzlet, főleg, ha azt nézem, hogy itthon mennyibe kerülnek. Sokan meditációhoz használják, vagy csak relaxáláshoz, remek eszköz a terhelt elme nyugtatására, ezt én is alátámasztom.

Innen vettem őket:

Legkisebb >>

Közepes >>

Legnagyobb >>

1 komment

Címkék: élet egyéb

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr10011728385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

errrrrrrrrr 2016.09.28. 11:10:09

Pontosítsunk kicsit akkor. Illetve olvasd el ezt:
tibeti-hangtal.hu/igy-keszul-a-tibeti-hangtal/

Nem hitvita, csak a magas ár többnyire a hétféle fém és a kétkezi munka eredménye. Ha téged ez a verzió is ellazít és elégedetten használod, akkor minden rendben:)
süti beállítások módosítása