Sanrenmu 7028 LUI-XL kés teszt - Így írtok ti

2016.09.15. 08:00

mrgergoke

gearbest.JPG

A Blog olvasójától, Gábortól kaptam nemrég egy cikket, melyet most szeretnék veletek megosztani. Rendelt egy kést Kínából, ami még jó is (mármint maga a történés), mivel én sosem szoktam. Legalább van egy kis változatosság!

 

A gyártó

A Sanrenmu a nevesebb kínai késgyártó vállalatok egyike, amely minőségi, ugyanakkor kiváló ár-érték aránnyal rendelkező harci, EDC (everyday carry = mindennapokban használatos), outdoor, stb. kések gyártásával, illetve forgalmazásával foglalkozik. Egyes pletykák szerint még olyan világmárkák számára is készít termékeket, mint például a Spyderco. ,,Minden Kínában készül, ami mégsem, az hamisítvány!”

4_2.jpg


Bontogatás

A bélelt borítékban található csomagolás minimalista, a megszokott kínai puritánság jellemzi, ugyanakkor nem tanácsolnám, hogy egyből kidobjátok azt. A laminált karton hátlap tartalmazza ugyanis a garanciális feltételeket. A vásárlástól számítva három hónap áll rendelkezésetekre, hogy minőségbeli probléma esetén visszaküldjétek, és díjmentesen kicseréltessétek a terméket.

1_1.jpg

 

Pro

A Sanrenmu 7028 LUI - XL modellt lekerekített, pontosan illeszkedő felületekből álló, konzervatív kialakítás jellemzi, amely nélkülözi a számomra felesleges övcsipeszt. Így csökkent a valószínűsége annak, hogy összecsukott állapotban beakadjon, és/vagy sérülést okozzon a hordozóeszköz anyagában. Ráadásul a termék leírásában szereplő, hiteles méretekből, illetve liner lock mechanizmusából adódóan nem minősül “…közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek...”, így nyugodtan magatoknál tarthatjátok közterületen is.

5_2.jpg

 

Kontra

Az általam megtalálni vélt tökéletességet azonban némileg beárnyékolja, hogy már a kicsomagolást követően is karcokkal, mikrokarcokkal találkoztam a markolat fém felületein. Az állítólagos faborítás szintén kétségeket ébreszt bennem, mivel tapintásra inkább tűnik műgyantából készült utánzatnak. Mégis úgy gondolom, hogy 2400 forintos áráért ennyi kompromisszum még belefér.

Itt kapható >>

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr7211697735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lővenbrau 2016.09.16. 00:13:36

Egy ilyen vacak ajándékként is büntetés lenne...

Dzsontra Volta 2016.09.17. 13:30:21

Már bocs, de ez eléggé silány, nem szívesen vennék ilyesmit a kezembe, olcsó és valóban használható edc késeket a CRKT vagy a SOG kínálatában lehet találni, esetleg még szóba jöhetnek a Kershaw kínálatából a nem design kések is. Mellesleg a spyderco külön almárkát(byrd) hozott létre a kínai késeinek, amik azért már a kézbevételükkor éreztetik a felhasználóval, hogy nem csak a pengén lévő lyuk formája a különbség :(
Valóban gyártanak kínában nagyon jó minőségű cuccokat, de azokat nem saját márkanéven forgalmazzák.

Pierr Kardán 2016.09.22. 21:36:32

A vaterán kést áruló emberek honnan veszik a késeket?

A gearbesten, aliexpressen drágábban látom ugyanazokat a késeket, mint a vaterán...
süti beállítások módosítása