Blitzwolf autós töltő bemutatók - 5 töltő, egyben

2016.08.10. 08:00

mrgergoke

img_1108.JPG

A mai cikk nem annyira teszt jellegű lesz, ugyanis csak ez az egy cikk miatt be kellett volna szereznem egy hatalmas eszközkészletet, amivel pontos méréseket tudok végezni, de csak a megfelelő eszközök ára többszöröse lett volna a teljes, tesztelt készlet árának. Rendeltem 5 darab autós töltőt az egyik kedvenc márkámból egy barátom kérésére és egyszerűen csak rámértem autóban az egyes töltőáramokra, illetve megnéztem, hogy esik-e újabb eszköz rádugása esetén. Általános bemutató következik.

 

BW-C2

Ez egy fém fejű, 4 portos gyorstöltő, ami 3 darab Power3S technológiát alkalmazó, legfeljebb 2.4A leadására képes portot, illetve egy QC2.0, azaz Qualcomm technológiás gyorstöltő portot tartalmaz. Az alábbi képen vannak a QC2.0-t támogató készülékek.

1440570140_2.jpg

Én amúgy pont egy Xiaomi Mi4C-t használtam, nem tudom, ez külön miért nincs feltüntetve itt, de ha valaki nem bízik a képben, akkor ITT >> (a linkre kattintva .pdf formátumban letöltődik a doksi!) megtalálja a mindenkori listát a kompatibilis készülékekről. Érdekes, hogy egyik telefon sem akart egyik portról sem nagyon 1 ampernél többet levenni hosszú távon. Mondjuk mind (LG G4, Xiaomi Mi4C, Ulefone Vienna, random kínai, aminek a  nevére sem emlékszem) 80% körüli akksis volt.

Ahogy a képeken is látszik, a QC2.0 megteszi a hatását, közel 9V-os feszültséget is fel tudott venni a Xiaomi, ezzel azért elég sebesen tele lehet pumpálni a 3080mAh-s akksiját. Minden töltőnél kipróbáltam, hogy mi történik, ha rádugom még valamit, esik-e az áram, vagy a feszültség a Xiaomi töltésénél. Sehol nem tapasztaltam még csak ingadozást sem. Jó, persze, akkora áramok vannak meghatározva, hogy valami extrém eszközök kellenének a rendes tesztjükhöz, ami próbára is tenné a teherbírásukat, de hát kinek van ennyi gyorstöltésre alkalmas telefonja, meg táblagépe.

A kütyü egyébként 12-18V-os bemeneti feszültségekkel operál, az ára pedig kb. 3700 forint.

Itt megvásárolható.

 

BW-C3

Ez egy egészen apró kis töltő mindössze egy porttal, meg egy kilógó, 1 méteres Type-C dugóval. Ahhoz, hogy annak ígért, 3A-es maximális áramára rá tudjak mérni, valami olyan eszköz is kellett volna, ami két Type-C dugó között is tud mérni, meg valami extrém fogyasztó is, így csak egy 3A-es kábelen keresztül a szabad portjára csatlakoztatva tudtam mérni. A kilógó kábel QC2.0-s, a sima port Power3S-es.

Ez is 12-18V-os feszültségekkel hajlandó működni, az ára kb. 3500 forint.

Itt megvásárolható.

 

BW-C5

Egy másik 4 portos, 1*QC2.0 + 3*Power3S technológiás töltő. Elég szemléletes a kettő közötti különbség. Dupla olyan gyorsan tölti a QC2.0 a Xiaomi Mi4C-t, mint a Power3S, a nagyobb feszültség miatt.

Ez csak 2800 forint, bár elég extrém, 54W-os teljesítményre hivatott. Mondjuk szeretném én látni, hogy valaki akár csak kétharmad annyira terheli meg. Ez 12-24V-os bemeneti feszültségek között operál, így nem csak személyautóval kompatibilis.

Itt megvásárolható.

 

BW-C6

Ez egy szintén fém fejű, két portos, 12-18V-tal működő darab. Ez is 1*QC2.0 + 1*Power3S portokkal rendelkezik, és bár ugyanolyan, mint a többi, ebből valamiért magasabb áramot vett fel a Xiaomi 5V-on. Az ára kb. 2400 forint.

Itt megvásárolható.

 

BW-C10

Ez volt a rendelt darabok között az egyetlen QC3.0-s darab. Azért kellett egy ilyen is, mert elég új a technológia, és haversrác hosszú távra tervez, a telefonjait viszont elég gyakran váltogatja, így jobban jár egy újabb technológiát is támogató töltővel. Hátha nemsokára QC3.0-s telefon kerül a kezei közé. Amúgy ettől eltekintve megszólalásig hasonlít a C5-öshöz. Az ára 3800 forint.

Itt megvásárolható.

 

Az anyaghasználat sajnos nem mindnél volt fémmel vegyítve, pedig tök jól mutat rajtuk, meg sosem árt egy kis plusz védelem. Aki nem extrém felhasználó, meg nem mindig mindenből a legjobb kell neki, annak elég lehet az 1, vagy 2 portos töltő is, de akik sokan és sokat utaznak, azoknak talán a 4 portos megoldások valamelyike lehet a legjobb döntés. A két 4 portos töltőt egyelőre megelégedéssel használja a tulajdonosa, de amint bármi hibájuk adódik, frissítem a cikket. az ilyesmi sajnos úgyis mindig csak hosszú távon ütközik ki. Egyébként elég árulkodó, hogy 2 ezek közül kerek 5.0 csillagos értékelésű, a másik három meg rendre 4.9-et kapott Banggood-on. Durva.

7 komment

Címkék: kiegészítők elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr178908116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.10. 13:23:15

Az USB Type C csatlakozó és az ahhoz való szabvány fast charge megoldás jó eséllyel gyorsan terjed. Ennek támogatását fontosnak érzem. Amúgy a QC2.0-nál többet tud elvben.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.10. 14:19:00

Ami még eszembe jutott: Ha már töltő... Ha már Kínából... A Kínából érkezett remek Mozo hátlap ugye többféle wireless töltő szabványt is tökéletesen támogat. Ehhez való töltőket nem teszteltek?

Gringo 2016.08.11. 19:18:29

Meg tudja vki mondani, hogy FM Transmitterrel lehet telót tölteni?

Gringo 2016.08.11. 19:18:35

Meg tudja vki mondani, hogy FM Transmitterrel lehet telót tölteni?

p2pp 2016.10.06. 11:11:46

BW-C9 van banggood oldalról.
Iszonyat jó! P9-et töltök vele.
Az összes többit kidobtam a kocsiból.
Csak ez maradt.
Viszont, amivel mértek áramot, feszültséget USB-n, hol kapható?
süti beállítások módosítása