USB ventilátor, bankkártya méretű lámpa, Xiaomi USB LED - A jó, öreg vegyes szalámi

2016.07.21. 10:00

mrgergoke

img_0881_1.JPG

Már olyan rég volt igazi, olcsó, vegyes parizer a blogon, hogy nem is emlékszem rá. Pedig régebben többször is írtam ilyen olcsóságokról, de mostanában valahogy mindig elmaradt, pedig a kütyürendelőknek alap, hogy időnként nem csak 10-50-100-200 dolcsis dolgokat vásárolnak, hiszen az egyik legjobb dolog 1 dollárt "befektetni" mindenféle nevetségesen olcsó kütyübe, aztán várni, hogy vajon lenyúlja-e a postás, vagy sem, és ha nem, akkor működik-e. Elnagyzolva tehát 25% esély van rá, hogy értelmes kütyüket kapunk $1 környékén. Csodáljátok meg, hogy én miket kaptam!

 

USB ventilátor

Igazi Xiaomi másolat, és bár az eredetivel nem találkoztam, nem tűnik rossznak ez sem. Visszazárható, stabil zacskóban érkezik, a propeller ugye le van kapva róla. TPE-ből (hőre lágyuló gumiszerű kaucsuk) készül, kellemes a fogása, és a szára is aránylag jól hajlik. Kicsit kell tornáztatni, hogy pozícióban maradjon, de derékszögig simán megy.

20160628120309_24182.jpg

Az egyetlen hátránya, hogy ha a propellert teljesen rátolja az ember a motor tengelyére, akkor összeér a motort körbefogó gumis rész, meg a propelleré, és az amúgy is kegyetlenül melegedő kis motor még nehezebben fog járni, ezáltal kevesebb szelet csinál, és még forróbb lesz.

A Blitzwolf hasonló ketyeréjéhez volt szerencsém eddig, és az csendesebb azért. Ez sem hangos, de van egy stabil propellerzúgása. A motor önmagában szinte teljesen néma, de a propeller gerjeszt egy kis repülőgépzajt, és közel hajolva hozzá, ellentétes irányban belefújva olyan hangot ad ki, mintha egy repülőgép éppen a fejünk fölött, jó közel húzna el. Irodába tökéletesen alkalmas eszköz, ha van az embernek társa, vagy van, aki hallgassa a felnőttekhez méltó, komoly játékot. Amúgy kellemes szellőt generál, és nem zavaróan hangos, belemerülős munkához, vagy akár csak netezéshez is erősen ajánlott termék, főleg, hogy csak 370 forintba kerül ingyenes szállítással.

Itt megvásárolható.

 

Xiaomi USB LED lámpa

A Xiaomi időközben továbbfejlesztette az USB LED lámpáját. Tekintettel annak hatalmas sikerére, ami köszönhető volt egyébként a remek ár/érték arányának is, felturbózta olyan apróságokkal, amik egy ilyen egyszerű eszköznél is fontosak lehetnek, megkönnyíthetik, vagy kényelmesebbé tehetik a használatát. Ennek alapján tehát raktak rá egy gombot, ami azért jó, mert bár a Xiaomi saját hordozható akksijaival úgy működött a korábbi verzió, hogy gombnyomásra kikapcsolható volt a lámpa, más, főként olcsóbb akksikkal, illetve számítógépek USB portjaival viszont csak bedugom-kihúzom alapon ment a dolog.

201512151811176497.jpg

Hogy ez kiküszöböljék, rakhat rá egy gombot, és ha már rákerült, akkor adtak neki 5 fokozatú fényerőállító funkciót. Amúgy puha, gumis anyagból készült, és remekül hajlik. A képeken összevetettem a Blitzwolf hidegebb színhőmérsékletű termékéével a fényerejét, ezek elég jól tükrözik a valóságot, alább pedig röviden részletezem az egyes módokat.

1.) Éppen csak pislákol valami, hiába az opálos műanyag, olyan halvány, hogy látni az egyes LED-eket mögötte. Az áramfelvétele így 0.08A, a fogyasztása 0.4W.

2.) Ez alkalmas lehet éjjeli lámpának, ha nem tárgyak keresésére akarjuk használni, hanem arra, hogy ne legyen hóttsötét a szobában. Az áramfelvétele 0.1A, a fogyasztása 0.5W.

3.) Ez ugyanarra jó, mint az előző, csak erősebb, ennél már látni a szobában kb. mindent, de még visszafogott. Az áramfelvétele 0.17A, a fogyasztása 0.85W.

4.) Ez már erős, rossz belenézni, olvasáshoz közelről már okés, de arra inkább az utolsó módot ajánlanám. Tárgyak keresésére, földön ólálkodó legódarabok felderítésére tökéletes. Az áramfelvétel 0.23A, a fogyasztás 1.15W.

5.) Kifejezetten erős fényt ad, olvasáshoz is jó, bevilágítja az egész szobát. Az áramfelvétele 0.42A, a fogyasztása 2.1W.

Hosszan nyomva a gombot, bármilyen üzemmódban is volt, kikapcsol. Nem nagyon melegszik, bár 5-ös módban hosszabb használat után már érezni némi hőt, de ott van a fém hűtőborda a hátulján, szóval nem lesz gond vele. Tipikus Xiaomi minőség, bátran merem ajánlani ezért a nem egészen 1000 forintos árért.

Itt megvásárolható.

 

Gombelemes, bankkártya méretű zseb-LED

Néha kell olyan termékeket is rendelni, amiknek már ránézésre sincs semmi hasznuk. Ilyen például ez a reklámterméknek is lazán elcsúszó, mindössze pár milliméter vastag LED-es lámpa. A dizájnja megmosolyogtató, és érdekes, de ezen felül nem tud semmi hasznosat felmutatni szerintem.

Az enyhén karcos, átlátszó műanyagot felhajtva rögtön felkapcsol egy aprócska, narancssárga LED, ami olyan halovány fényt szór, hogy az maximum látványelemnek megfelelő. A fényerejétől eltekintve viszont nagyon szép színe van, sötétben, kreatívan elhelyezve határozottan jól is mutathat. Gombelemmel működik, természetesen van benne már a megérkezésekor, és még a cseréje is rémesen egyszerű; elég csak kihúzni a fekete műanyagot, és ott is van az elem. Érdekes kis kütyü, és bár semmi értelmesre nem tudom használni, 260 forintot nem sok érte.

Itt megvásárolható.

Még több kütyü.

7 komment

Címkék: kiegészítők elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr458898418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jackal_ 2016.07.21. 11:19:57

Az a jó ezekben a Xiaomi small stuffokban, hogy még a kis dolgok is egész jó minőségűek. Pl. a Xiaomi power bankot kifejezetten jó fogdosni, a Piston fülesek kényelmesek és jól szólnak, a bandjeik mindenféle életfunkciót mérnek, szóval egy fajta kínai Apple jött létre, 1/10-ed áron. Jó hogy van róluk teszt itt, rá is kívántam erre a lámpára:D

Nouby 2016.07.21. 20:23:39

@Jackal_: A Piston I valóban. A II már kellően kínai.

szemétpasi 2016.07.22. 09:04:05

@Nouby: De a Piston III és a Hybrid meg már megint kiváló minőségű. Bár amúgy esetleg azzal verhettek át, hogy a Piston II-III-ból is van youth verzió amit sok webshopban nem tüntetnek fel. Azok ugye műanyagból vannak, a kábel se kevlár borítású cserébe színes és a hangja ugyan olyan jó.

Nekem BT speakerem és mérlegem van tőlük, mind a kettő kiváló. A BT speaker úgy szól, hogy nem hittem el... Nem csak hangos, hanem nagyon tiszta és még egy pici basszus is van benne főleg ha fa asztalra rakja az ember. A jóval drágább Bose termékek is izzadnak ellene.

Arcade Macho 2016.07.22. 09:40:02

@Jackal_: "Pl. a Xiaomi power bankot kifejezetten jó fogdosni"

e az az anyag amit nemet felsokategorias autokba tesznek es 5 ev mulva lekopik es tokre lepukkant lesz tole a targy?

Jackal_ 2016.07.22. 09:59:48

@Arcade Macho: Majd 5 év múlva megmondom, ha még érdekes lesz. Csak ugye ez a cucc nem 20 millába kerül:P

igazi hős 2016.07.22. 10:21:19

"Néha kell olyan termékeket is rendelni, amiknek már ránézésre sincs semmi hasznuk." Hogy a francba ne lenne hasznos egy ilyen "majdnem lámpa"? Sátorba kis gyerekhez jól jön egy olyan fény, ami nem erős (különben nem tud aludni, sötétben meg pláne nem tud aludni), ne foglaljon sok helyet és ne legyen drága: pont ez a cucc, nekem is van 2.

Kornél Almási 2016.07.22. 10:34:26

A Xiaomi LED Aliexpress-en csak 1,28 USD (370 HUF)
süti beállítások módosítása