Blitzwolf BW-LT5 kemping, vészhelyzeti lámpa teszt - Vízálló királyság

2016.07.07. 08:00

mrgergoke

d602558b-7dd7-408f-be62-c99b4cc88c9f_1.jpg

A kép már elég sokat elárul a termékről, ami a fesztiválozók, természetjárók és túlélőfanatikusok egy új kedvenc eszközévé válhat. A fehér és vörös színben egyaránt világítani és villogni képes, több fényfokozatú lámpa saját akksival rendelkezik, amely akár 60 órás üzemidőt ígér amellett, hogy vízálló és a termék power bank-ként is használható egy-egy pórul járt telefon feltöltésére például.

A szokásosan nulla kinézetű dobozból egy töltőkábel, egy akasztó, egy papír és a termék került elő. Az akasztó jól jöhet túrázás közben, vagy ha valaki a sátorban szeretné felfüggeszteni, de mivel nem tűnik kifejezetten strapabíró darabnak ezért nem ajánlott ennél fogva táskára, vagy nadrágra rögzíteni, nehogy véletlenül letépje valami.

1453425192_2.jpg

A rendkívül stabilan összerakott termék műanyag minden részén, kivéve a gombot, ami ugye gumi borítású, hogy ott se szivároghasson be a víz. Ennek megfelelően akárhogy tekergetem, meg sem nyikkan, és ahogyan az majd a teszt végére kiderül, tényleg vízálló. A lámpára rá van ragasztva egy átlátszó matrica a specifikációkkal, amit leszedve sajnos ott marad egy csomó ragasztómaradék, és ronda lesz. Inkább rajta hagytam, mivel nem volt olyan folyadékom, ami szépen letisztította volna a ragacsot.

1453425185_2.jpg

A henger belsejében ezen az oldalon van a LED is, a másik oldalon pedig valami egészen elképesztően innovatív megoldás. Sokaknak lehet, hogy nem tetszik, vagy valami furcsa véleményt alkotnak majd a gyártóról emiatt, mivel a másik oldalt egy hirdetőoszlopra hajazó reklám foglalja el QR-kóddal, feliratokkal, és logóval. Ez annyira meglepett, hogy először nem értettem, aztán csak megmosolyogtam a dolgot. A prémium termékek mániákusai biztosan hortyogva röhögnek az ilyesmik láttán, és nyáltól habozva-szörcsögve nyomják a kommenteket, hogy deménem üres műanyag minekazoda, de engem annyira meglepett, hogy viccen kívül tetszik. Ott úgysem világít, senkit nem zavar.

1453425188_2.jpg

A termék egyik végén a gumis, könnyen kezelhető, nagy méretű gomb van, a másik végén pedig egy letekerhető kupak gumis rögzítéssel. Egy gumis szál lóg ki a testből, azon fityeg a kupak levétel után is, így nem hagyható el. Erre azért volt szükség, mert ez védi az alatta található standard és microUSB portot a víztől. A kisebbik ugye a töltőport, a másik pedig külső eszköz töltésére használható. A különbség az, hogy hogyan dugod be a kábelt.

 

Tesztüzem

Sok tesztelnivalót igazából nem látok a terméken. Feltöltöttem és arra voltam kíváncsi, hogy meddig bírja maximum fényerőn, illetve bírja-e a vizet. A legtöbb embernek ezek a fő szempontok vásárlásnál. Az, hogy ütés- és terhelésálló (mármint kibír 72kg tömeget) csak extrák, amiket laborkörülmények nélkül nem tudok tesztelni. Természetesen nem elhanyagolható tulajdonságai ezek sem, ahogyan az sem, hogy 5 különböző módja van. Ezt csalóka módon "5 Brightness Levels" címen reklámozzák. Ez nem igaz, mert nem 5 különböző fényerejű üzemmódja van, hanem 5 különböző üzemmódja.

1453425194_2.gif

Az első az alacsony fényerejű fehér, ami hangulatvilágításnak, sötétben beszélgetéshez, minimális fénynek jó, de semmi olyanra, ami tényleges látást igényel, mert szerintem nem tenne jót a szemnek, koncentráláshoz nem elég. A második a nagy fényerejű fehér, ami nem extrém, de tök jó fényt ad, egy sátort tök fényesre be tud világítani, de még egy nagyobb szobában is megfelelő fényt teremt a tevékenykedéshez. Közelebbről használva olvasáshoz is elegendő fényt ad.

1453425189_2.jpg

A harmadik módja a folyamatos piros fény, ami valamivel halványabb az első módnál, bár ez lehet, hogy csak a piros szín hatása. A piros színt azért látjuk halványabbnak, mert a látható fény hullámhossztartományának alján helyezkedik el, közelíti azt a részt, amit infravörösnek hívunk, és már nem látunk, így az kevésbé fényesnek tűnik. Ezért előnyös amúgy a zöld színű lézer, mert azt látjuk a legfényesebbnek. Szóval halvány pirosan világít, veterán fesztiválozók biztosan hasznát tudják venni, amikor elcsábítanak egy-egy barátságosabb lánykát a sátrukba. Visszafogott, szép fényt ad, és egyszerűen élvezetes, ahogy szolidan körbevilágítja a környezetet.

1453425184_2.gif

A negyedik és ötödik módja a gyors és lassú villogás, ezek SOS jelzések leadásához lehetnek jók, de szerintem ez olyan ritka, hogy leginkább a túlélőfanatikusok számolnak velük úgy, mint hasznos funkciók. Én nem sok értelmét látom, de hát ha van az nem baj. Inkább több, mint kevesebb.

A képre kattintva galéria nyílik!

A párórás töltés után beledobtam egy vödör vízbe, és maximum fényerőre állítottam, mely esetben a gyártó állítása szerint 8 órát kell világítania. A gyakorlatban pontosan 8 óra 50 percet teljesített, amivel teljes mértékben elégedett vagyok. Ezek alapján a többi időt is teljesítenie kell, és hát látszik a táblázatban, hogy jócskán használható az eszköz.

 

Konklúzsön

Túlteljesíti a gyári időket a termék, tud telefont tölteni, valóban vízálló, és egy kék LED jelzi azt is, hogy mennyi van még hátra. Két fényereje van, tud pirosan világítani, illetve villogni, éppen csak kávét nem főz. Remek kis terméket gyártott a Blitzwolf megint, a természetet gyakran járó sportembereknek, és fesztiválozóknak erősen ajánlom figyelmébe. Banggood-on kapható, ám a különlegességnek megvan az ára is, 5700 forintot kérnek egy ilyen eszközért. Ez soknak hangzik egy ilyen apróságért, de tekintve, hogy sok mindent kibír, sokrétűen felhasználható, és valamilyen szinten rétegtermék, érthető a vártnál magasabb ár.

Itt megvásárolható.

1 komment

Címkék: élet elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr848866938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nouby 2016.07.10. 09:57:10

Lehetne több ilyen teszt csak ne menjen át a dolog Blitzwolf reklám siteba.
süti beállítások módosítása