Blitzwolf BW-F2 és BW-F3 teszt - ütnivaló királyok

2016.06.13. 08:00

mrgergoke

img_0387.JPG

Úgy gondoltam, hogy ennek a két terméknek egy teszten belül kell szerepelnie, szinte össze vannak nőve. Olyanok, mint a jó testvérek. Szétválaszthatatlanok. Nekem mondjuk már baromira elegem lett belőlük, mert hiába csuktam rájuk a mosógép ajtaját úgy, hogy bent mindketten törölközőbe tekerve, táskába gyömöszölve voltak, olyan baromi hangosak, hogy egész nap hallottam, ahogy bömböltek szerencsétlen mosógépben. Ráadásul jóval tovább, mint amennyit a gyártó mondott. Megszenvedtem velük, de azt hiszem, hogy ennek ti csak örülni fogtok.

Ismét eljött az ideje, hogy a rémesen semmit sem mutató Blitzwolfos kartondobozkákat bontogassam. Múltkor az F1-es, legelső bluetooth hangszórójukat teszteltem, ezúttal pedig két nagyobb, nem kevésbé pofátlan testvérét. A gyártó ezúttal is meghatározott valami random üzemidőt, amit marhára alábecsültek, ugyanis nekem 30%-kal magasabb hangerőn is sokkal tovább üzemeltek. Na, de ne szaladjunk ennyire előre.

 

BW-F2, a kistesó

Bár ő a kistesó, nem kell azt gondolni, hogy a nagy vigyáz rá, mert olyan kis törékeny. Egyáltalán nem törékeny darab, ha nagyon rá lennék kattanva a garázdálkodásra, ezzel bármilyen normális, 3 rétegnél nem vastagabb ablakot be tudnék dobni anélkül, hogy baja esne. Megkockáztatom, hogy egy autópálya felüljárójáról lenne esélyem szintén sérülésmentesen bedobni egy autó utasterébe. Mármint a szélvédőn át. Megint hülyeségeket írok.

1458615083_2.jpg

A doboz tehát nem mutatott semmit, és a tartalma sem sok. Egy töltőkábel, egy AUX kábel, némi papír, és az eszköz. 2000 mAh-s akksiról ír a gyártó, ezúttal nem mértem ki, de nincs is szükség rá. A tömegén érezni, hogy van benne valami nehéz, hacsak nem a burkolata ilyen súlyos. Olyan burkolatot kapott ugyanis, amely megfelel az IP65 szabványnak. Ez röviden azt jelenti, hogy az eszköz teljes mértékben porálló, illetve ,,Kisnyomású vízsugár ellen védett minden irányból (nem károsító mértékű szivárgás megengedett)". Pontosabb infó a szabványok jelentéseiről itt.

1458615089_2.jpg

Első tervem az volt, hogy az egész üzemidős tesztet a kádban, víz alatt csinálom végig, hátha úgy nem olyan hangos, de útközben rájöttem, hogy inkább csak eső ellen védett, sajnos a tartós vizezést nem bírja. A masszív felépítésről nem sokat kell szólnom, ugyanis a saját képeim alapján is szembeötlő, hogy milyen batár módon van összerakva. Egy nagy böhöm izé érzetét kelti, ahogy az ember a kezébe veszi.

1458888650_2.jpg

Ha valamiért, hát ezért nem aggódnék, amikor leejtem a földre menet közben. Az eszközhöz mérten nagy csavarokkal van mindkét oldalt, körben összefogatva, rettentően kemény műanyag, és nagyon szoros gumi borítások védik az eszköz minden részét a portól és víztől. A kezelőgombok felülete gumis, könnyen nyomkodhatóak, nem kell sakkozni velük.

1458615080_2.jpg

A hangszórókat erős, kemény fém rács védi, amelyek nyomkodásra beljebb ugranak, de rugalmasak, nem maradnak úgy. A dizájnja nekem kifejezetten tetszik, de eléggé ilyen embere válogatja ez most, mivel nem mindenki szeret villogni a világvégét is túlélő BT hangszórójával, amivel embert lehet ölni.

Ami a hangzást illeti, nem kell hanyatt vágni magunkat, de ugye mindent érdemes ebben a témában a méretéhez viszonyítani, így pedig nagyon is elégedett vagyok. A kis hangszóró a méretéhez képes egészen elképesztő hangerővel tud szabályosan túlbömbölni mindent, de ilyen hangerő már nem való neki, károsodik tőle. Arról nem is beszélve, hogy kiabálnom kell mellette, hogy hallható legyen a hangom, úgyhogy erre valószínűleg senkinek nem lesz szüksége.

1458615088_2.jpg

Minden bizonnyal az sem tett jót neki, hogy én úgy teszteltem, hogy bedobtam a fent emlegetett mosógépbe, és telefon csutka, hangszóró csutka, 12 órán át. A gyári adatok szerint 70%-on kb. 8 órát kéne mennie, de ez (csakúgy, mint az F1-es elsőre!) 12-t ment 30%-kal nagyobb hangon. Egyszerűen nem is értem. Maradjunk tehát annyiban, hogy az üzemidő bőszen megvan.

Ami a hangszínt és a torzítást illeti, vegyesen kellemes a kép. Az 50 milliméteres hangszóró, és a passzív "mélynyomó" egyáltalán nem teljesít rosszul ezzel az 5W-os csapatmunkával. A hangszín nem egy nagy szám, amíg nem nyomunk rá némi szabályozást telefonról, ezután viszont kifejezetten kellemes. A basszus jelen van, a valós mélyeket ugyan csak visszafogottan, de tisztán lehet hallani, a többi része pedig a szokásos puffogással jelentkezik. Félreértés ne essék: aki buliba akar ilyet vinni, meg elektronikus zenét hallgatni ivászat közben, rádiót hallgatni róla, meg hasonló céljai vannak, annak első osztályú választás lehet.

1458615086_2.jpg

Feltéve persze, hogy nem akarja maxon bömböltetni állandóan, mert az szemmel láthatóan nem tesz jót neki. Az én példányom például némi extra recsegéssel hálálta meg, hogy 12 órán át kínoztam extrém hangerőn. A torzítást így egyes számoknál hallom már a kellemes hangerő tetejénél is, nem kell túlhajtanom ahhoz, hogy hallhatóan torzítani kezdjen. Ez alapjáraton nincs benne, tehát ha valaki kezesebben bánik vele, igazán jó társra lelhet benne.

A közepek remekek, a magasak meg úgy általánosak. Nem mondanék rá sem hideget, sem meleget. Amit egy ekkora hangszórótól ennyi pénzért el lehet várni, azt lazán teljesíti, de nyilván semmi világraszólót nem tud.

Ide kattintva galéria nyílik!

Bírja a strapát, egy ideig az extrém hangerőt is, korrekt a hangzása, porálló, egy kis vízzel is megbirkózik, és rendkívül jó az üzemideje. Az ára kb. 5400 forint, ennyiért hétszentség, hogy itthon nem kapni még csak hasonlót sem.

Itt megvásárolható.

 

BW-F3, a szintén batár nagytesó

Ha valami túltesz a kisebbik batár böhömségén (csak ezek a megfelelő kifejezések rájuk), akkor az a nagyobbik verzió. A szintén 2000 mAh-s akksival szerelt, legalább kétszer akkora kiterjedésű darab ugyanazokat a kiegészítőkkel érkezik a dobozában, és még súlyosabb. Ez a darab már nem csak dobás és marokra fogós ütlegelés útján alkalmas gyilkolásra, ugyanis hosszúsága lehetővé teszi, hogy egyik végén megmarkolva, nagy erőkarral okozzunk súlyos testi sérülést kevésbé kedvelt embertársainknak.

1458887771_2.jpg

A nagy tömeg nem véletlen: remekül felszerelt eszközzel van dolgunk. Kár, hogy az akksi nem lett nagyobb, de mivel az üzemidő még így is bőven rendben van, elnézhető neki. Nem fog maratonokat futni, az biztos, de cserébe két hangszórója van az elülső oldalán, illetve egy "mélynyomó" a hátoldalon. Az IPX-5-ös védelmet élvező monstrumot úgyszintén nem kell félteni, a szabvány alapján bírnia kell "némi vizet". Ez a leegyszerűsített verzió egy 12.5mm-es vízsugarat jelent 100 liter/perces átfolyással legalább 3 percen keresztül. Porvédelemről nincs szó, ami nekem furcsa, ugyanis pontosan ugyanolyan masszív a felépítése, és a gumis fedél is ugyanolyan szoros, mint az F2-es esetében. Nem hiszem, hogy kevésbé bírná a port.

1458887742_2.jpg

A két 40 mm átmérőjű hangszóró, és a szintén passzív mélynyomó egészen király sztereó hangzást nyújt. Az üzemidőn némileg ront, hogy itt két 5W-os hangszórót kell kiszolgálnia, de ha valakit nem zavar a mérete, inkább ezt válassza a kisebbik helyett. Üvölteni ez is éppúgy tud, mint a kisebb verzió, viszont hallhatóan jobban szól, több a mély is, szebbek a hangok, jobban elkülöníthetőek egymástól a hangtartományok.

1458887750_2.jpg

Az F1-es taktika itt is beválik: állítjuk háttal magunknak, és ha szembe kapjuk a mélyet, az összes többi meg a falnak megy, nagyon korrekt hangzást érhetünk el. Jobbára természetesen elektronikus zenével próbáltam ki, mivel aki ezeket az eszközöket nézegeti, az minden bizonnyal nem Beethovent fog hallgatni róla, és az átlag vásárló számára jelentős tényező a basszus mértéke is.

1458887739_2.jpg

A közepek itt kifejezetten erősek, a magassal sincs gond, a mély viszont (ha nem is annyira király, mint az Oittmnél) remek. 8500 forintért, ha ennyit tudna itthon is minden hangszóró, már mindenkinek lenne egy. A gyártó erre ugyan csak 6 órás üzemidőt ír, nekem csutkán (telefon 60-65%-on) 22.5 órát bírt. Megint nem írtam félre. Egyik nap este, pontban 9-kor bekapcsoltam csutkán, a telefont levettem 65% környékére, hogy tudjak tőle aludni, és másnap este 19:30 környékén hallottam elsőnek, hogy a merülését jelző csipogásba belekezdett volna. Tehát még nem is volt vége. Mi ez, ha nem extrém?

A hangerő ezzel a felállással néhány fős társaság beszélgetése mellé pár méteres távolságból kellemes. Bulihoz kevés, de 3-5 főnek közvetlen közelről meg már hangos. Nyilván mindkét hangszóróra igaz, hogy tovább bírja, ha nem bluetooth-on kell működnie.

Ide kattintva galéria nyílik!

Az ára 8550 forint környéke USD árfolyamtól függően, ami erősen best buy közeli ajánlat. Kínában akadhat éppen egy-egy vetélytársa, de nem csak a hangzás és az üzemidő veendő figyelembe, lényeges szempont, hogy mennyibe kerül egy ilyen masszív cuccot létrehozni. Sok társa egy leejtéstől is megsérülhet, de hogy ez nem fog, az tuti.

Itt megvásárolható.

 

Láttál már új okostelefont 14.000 forintért? Ezt kapd ki!

 

Uff.

komment

Címkék: kiegészítők elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr828784854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.06.14. 09:38:28

Bazz, ennyi pénzért ott a JBL GO, és az szól is valahogy, nem úgy mint ezek a ronda szarok.

Nbl 2016.06.14. 11:02:09

@enpera: Hallottad szólni az JBL-t is meg a Blitzwolfot is?

na__most__akkor 2016.06.14. 11:28:47

(x) ...

Mellesleg: "Két elpusztíthatalan hangszoró, olcsóért!"

Nem hangszÓÓÓró, véletlenül?

(x)...

mrgergoke · http://rendeljkinait.blog.hu/ 2016.06.14. 11:32:31

@na__most__akkor: Szegény Indexes kollégának biztos nehéz reggele volt. Megesik bárkivel.

na__most__akkor 2016.06.14. 13:06:20

@mrgergoke:
Nem a cikk írója a hunyó...
Hanem az "olvasószerkesztő", ha egyáltalán van ilyen elvtárs.

Hiba egy cikkben: bocsánatos bűn
Hiba a címlapon: halálos bűn

Katolikus olvasók (én nem vagyok EGY OLYAN...) jobban tudják, mi a különbség. --- (c) Semmilyen Zsóti ---

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.06.14. 13:09:27

@Nbl: jbl van, ilyen kínaiakat meg sokat hallottam már, igen

Nbl 2016.06.14. 13:29:08

@enpera: Azért a Blitzwolf nem az az "ilyen kínai" kategória ... elég minőségi termékeket gyártanak, kb Xiaomi szint ... tök jó lenne, ha vki össze tudná hasonlítani a JBL-lel, mert a nagy akku a Blitz mellett szól, a név meg a JBL mellett.

szilveszter 01 2016.06.15. 08:56:05

Kérdés a cikk írójához, tisztelettel.
Vajon miért nem tudok fizetni MAESTRO kártyával?
Máshol is meg tudom rendelni?

mrgergoke · http://rendeljkinait.blog.hu/ 2016.06.15. 10:59:39

@szilveszter 01: Sok esetben valamiért nem fogadjál el a Maestro kártyákat, meg a Paypal-lel sem nagyon szokott működni. Konkrét infót sajnos nem tudok neked mondani (sosem volt még ilyenem), de sokan szokták írni, hogy nem annyira működik. Úgy is tudsz fizetni, ha utalsz pénzt a Paypal számládra.

Nbl 2016.06.15. 13:09:11

@mrgergoke: Én vagy 10 éve rendelgetek Ebayről meg mindenféle shopokból (meg sem merem számolni, de biztos 150 tételnél többet) és sosem volt gond a Paypalba bedrótozott virtuális Maestro kártyámmal ...

@szilveszter 01 : regisztrálj Paypalt, kb 5 perc, full ingyenes (levesz párszáz ft-ot ellenőrzésként az elején, de aztán vissza is küldi), azon keresztül működnie kell és még biztonságosabb is.

Tonyó Horváth 2016.07.05. 16:43:00

Nekem múlthét pénteken jött meg. Eddig nagyon tetszik, minden-napos használat után most tettem fel töltőre kedden. Nekem nagyon bejön eddig!!

marczi 2016.07.12. 13:24:52

Lehet, hogy "analóg" meg retró vagyok, de nekem fontos lenne ilyenen az FM rádió is, hogy telefon nélkül is jöjjön vmi zaj!
No milyet ajánlotok?

mrgergoke · http://rendeljkinait.blog.hu/ 2016.07.12. 13:30:18

@marczi: Pár hónapja írtam egy Sardine márkájú cuccról, abban volt FM rádió. Keresd meg a blogon, az jó cucc volt!
süti beállítások módosítása