Xiaomi Redmi 3 Pro teszt - igazi Xiaomi minőség

2016.05.30. 08:00

mrgergoke

xiaomi-redmi-3-pro_1.jpg

Kicsit kétoldalú dolog ez a Xiaomi Redmi 3 Pro. Kint $180 az ára, azaz kábé 51.000 forint. Mondhatnám azt is, hogy nincs mit mondanom róla, vegyétek meg, de azt is mondhatom, hogy holnap reggelig tudok róla beszélni. Az első Xiaomi készülék mély nyomot hagyott bennem.

A rendelés körülményeire most nem fecsérlem a szót, egyszerűen csak ki akartam próbálni végre egy Xiaomi telefont is. Még sosem volt sajátom, de nemrég láttam a Mi5-öt, és azóta dolgozott bennem a kíváncsiság. A kettő ugyan nem egy kategória, de ugyanaz a gyártóóriás készíti mindkettőt, szóval úgy voltam vele, hogy ez sem lehet rossz.

 

Bontogatás

A picike doboz kulturált, de nem villant semmi komolyat, néhány kínai felirat, kép a telefonról, ilyesmi. Kinyitva legfelül egy tálcán meztelenül hever a telefon, ami mondjuk szúrja a szemem, de nincs rajta egy karc sem. Alatta egy vékony borítékszerűségben némi papír, meg egy SIM tálca nyitótű, ezek alatt pedig egy 2 amperes töltőadapter EU átalakítóval, meg egy saját kábel hozzá.

A készülék nem egy kifejezetten mutatós, hódító darab, de csupa pozitívum sorolható el róla kapásból, ha ránéz az ember. Az 5 hüvelykes, HD felbontású (294PPI), IPS paneles kijelző például sokaknak elsődleges vásárlási szempont lehet, ahogyan a matt, fém hátlap is, csak az elválasztásoknál műanyag a készülék teteje és alja. Felfedezhetjük rajta a microUSB csatlakozón kívül a 3.5mm-es jack portot, egy mikrofont a tetején, mellette egy infra LED-et, jobb oldalt a hangerőszabályozó és bekapcsoló gombokat, bal oldalt a SIM tálcát, a hátlapon pedig az ujjlenyomatolvasót.

1454061260610736.jpg

Az 5MPx-es előlapi kamera ezúttal nem kapott külön villanót, és a hátlapon is csak egy szimpla, egytónusú villanó segíti a 13MPx-es, f2.0-s szenzort. A hardver erősebb a sima verziónál némiképp, a 64 bites, 8 magos, 4*1.5GHz + 4*1.2GHz felosztású Snapdragon 616 mellé 3GB RAM-ot, és 32GB-os tárolót kapott, illetve a sima verzióban nincs ujjlenyomatolvasó sem.

A SIM tálca ezúttal is a szokásos alapot szolgáltatja: egy micro- és egy nanoSIM, vagy egy microSIM és egy microSD kártya, amely maximum 128GB-os lehet. A két SIM dual standby üzemmódban működik, azaz hívás közben a másik kártya leugrik a hálózatról. A Xiaomi termékek jellegzetessége, hogy nem veszik a Band20-at, így Vodafone-os kártya esetében hiába képesek 4G sebességre, itthon csak 3G hálózatot fog látni, de talán azért ezzel is megoldható a netezés. Ez sem veszi az itthoni Vodafone 4G-t, de hát mégsem torrentezni akarok mobilnetről. A wifi chip 802.11 b/g/n-es, de sajnos nem látja az 5GHz-es hálózatokat.

1454061260623967.jpg

A napi tevékenységekhez egy 4000 mAh-s akksi (nem tudom, hogy a képen miért van 4100) szolgáltat elegendő szuflát, illetve a remekül optimalizált, Android 5.1-re épülő MIUI ROM segít gazdálkodni az energiával. A GPS sem kutya: látja a GPS, GLONASS és BDS műholdakat is, illetve támogatja az AGPS helymeghatározást is. Bluetooth-ból szerencsére 4.1 jutott neki.

Az alapok tehát eléggé megvannak, a kérdés az, hogy a termék hozza-e ilyen áron a gyártótól megszokott minőséget.

 

Tesztüzem

Az első, amit felfedeztem, hogy nagyon kompakt. A sok 5.5"-os okostelefon után kicsinek érzem az 5.0"-t, illetve a fém ház ívei is hozzásegítenek a tenyérbe simuláshoz. Vékonyságban egészen biztosan nem lesz bajnok, de ezzel a dizájnnal tutira megnyeri a kompakt, kényelmes, zsebben könnyen hordható telefonra vágyók tetszését. Ez nem az a batár cucc, amit zsebben hordva nem bírsz lépcsőzni, mert kettétörik keresztben a combodon. Szépen belecsúszik és ott fityeg a zsebem mélyén valahol, anélkül, hogy egy pillanatig is zavarna, ez nagy előnye az mai átlaggal szemben. Az összeszerelési minőség természetesen hibátlan, recsegésre esély sincsen, nagyon stabil szerkezet.

1454061261341093.jpg

Bekapcsoláskor teljesen egyedi rendszer fogadott, bár nyomokban még felfedezhetőek az Android alapvető sajátosságai. Az én verzióm csak angolul tud, a két kínai nyelv mellett, illetve lévén, hogy ez nem is international verzió, alapjáraton nincsenek rá telepítve a Google applikációk, de ezt egy szempillantás alatt meg lehet oldani, ha valaki szintén arra vetemedne, hogy belpiacos gépet vesz, nem nemzetközit.

xiaomi-redmi-3-pro.jpg

A képernyő érintésérzékenysége meglepően jó, imádom ezt, amikor csak rá kell legyinteni a kijelzőre, és már teszi is a dolgát. A fényerő abszolút rendben van mindkét irányban, bár az automata szabályozás nagyon magasan hagyja full sötétben is, így kicsit retinaégetős. A kép egyébként éles, kár sopánkodni a HD felbontás miatt. A színek szépek, a színhőmérséklet állítható, és a betekintési szögek is nagyon korrektek. A rendszer sebessége kiváló, bár ezt talán mondanom sem kell. A hardver látványosan teszi a dolgát, minden pöccre indul, még bekapcsolt rendszeranimációkkal is, pedig szólt, hogy megzuhanhat tőlük a készülék, ha bekapcsolom őket. Antutu pontszámokon (34.420) megint nem látszik a nyers erő, bár ez engem megint nem érdekel, amíg ilyen király az általános használat.

1454061263862085.jpg

A GPU egy Adreno 405, ami korántsem a legek legje, de középkategóriás játékokat lazán el fog vinni, viszont a legmodernebb 3D állatságokkal nem biztos, hogy megbirkózik már. 32GB-os tárolóval érkezik, ami nekem már alapvetően elég, de aki kevésnek találja, beledobhat memóriakártyán további 128GB-ot.

Bár 4G hálózatokat tényleg nem vesz a készülék, nagyon szépen elboldogul a 3G-vel, még ott is tök jó a mobilnet, ahol más készülékek már meghalnak, vagy némelyik akár a teljes hálózatot ledobta. A bluetooth párosítás villámgyors volt egy hordozható hangszóróval, a wifi jelerősség pedig megfelelő. Nem gyenge, de a látványosan erőstől is messze van. Az infra bármilyen távirányítós programmal tök jól működik, Samsung TV-n próbáltam. A GPS az eddig leggyorsabb, amit láttam. Szabadtéren általában 1, maximum 2 másodperc, amíg pontos pozíciót talál, elképesztően gyors. Ennek tetejébe még mágneses szenzort is kapott, tehát ha random helyen tájékozódni kell, még könnyebben fog menni annak segítségével.

1454061262858569.jpg

Furcsa problémája, amit nem is értek, hogy néha nem szinkronizál mindent. Van, hogy megfeledkezik a Messenger üzenetekről, miközben lehúzza a Skype értesítéseket, jönnek az e-mail-ek, satöbbi.

Az ujjlenyomatolvasót pillanatok alatt be lehet kalibrálni, és legnagyobb meglepetésemre úgy találták ki, hogy rögtön beolvassa az ujjak széleit is, azaz ha kicsit ferdébben teszi oda az ember, akkor is tutira fel fog oldani, nem úgy, mint az eddigiek. Ez apróság, de nagyon hasznosnak találom, és rettentően jól jön a hétköznapokban. A feloldás egyébként összesen kb. 1 másodpercig tart, kicsivel lassabb, mint az Ulefone Vienna volt, de eddig még egyszer sem hibázott. Ritkán meghülyül kicsit, és akármit csinálok, akkor sem olvassa be az ujjam, csak kódos feloldás működik. A képernyő alatt elhelyezkedő érintőgombok világítást sajnos nem kaptak, ez hiányzik is nekem, viszont a home gomb alatt van egy RGB értesítési LED, ami lassan pulzáló fényekkel szól, ha történik valami. A beállításokban sokféle szín közül lehet kiválasztani, hogy az egyes értesítésekre milyen színt adjon, ez szintén egy jó pont a részemről.

A képre kattintva a hátlapi kamera fotógalériája nyílik meg teljes méretű képekkel!

Meg kell hagyni, hogy a hátlapi kamera meglepően jó képeket készít. Bár lehetne részletgazdagabb, nagyon meglepett, amikor láttam, hogy mossa a hátteret, azaz a képeknek van egy jól kivehető mélységélessége közeli fókuszok esetén. Ilyesmivel eddig még nem találkoztam, ez nagyon bejött. Az autofókusz nappali fények mellett valóban olyan gyors, hogy nem lehet észrevenni, amikor fókuszál. Megnyitom a kamera appot, és amint odafordítom a célterületre a kamerát, már ott is van a fókusz, és lövi a képet. Ami még hatalmas különbség volt egy iPhone 6S-hez képest, az a brutális fénykülönbség. Az iPhone ehhez képest olyan sötét képet mutatott a képernyőjén egy közepesen megvilágított szobában nappal, hogy alig lehetett látni, mi van rajta, ez pedig az f2.0-s rekeszértékével egy tökéletesen világos képet adott már a fotózás előtt. Az előlapi kamera sajnos nem teljesít ilyen jól, ugyanis rettentően zajos fotókat lő, ha nem tiszta nappali fények mellett fotózunk, így a szórakozóhelyeken, beltéren készült szelfik nem biztos, hogy a legszebbek lesznek, ha szakavatott szemmel nézik őket.

A rendszer egyébként rettentően át lett szabva. Sajnos nem minden pozitív, de igen kevés olyan dolog van, ami engem zavart a kábé kétnaponta frissített MIUI-ban. Ahogyan a screenshotokból is látszik, a legapróbb kis hülyeséget is be lehet állítani a rendszerben, hogy mi hogy legyen. Készítettem is itt egy listát a különböző érdekességekről a teljesség igénye nélkül:

- a fentről lehúzható gyorsmenü teljes mértékben átrendezhető

- a hálózati kapcsolatok sebességét ki tudja mutatni a rendszer az értesítési sávon

- rengeteg gyári téma, háttérkép, betűtípus, stb. elérhető, hogy ne legyen unalmas a készülék

- bekapcsolható egy úgynevezett olvasó-mód, amikor a szemnek kellemesebb, pihentetőbb színeket ad a képernyő, huzamosabb olvasáshoz

- részletesen testreszabhatóak a színek, színhőmérsékletek, és a kontraszt

- fülhallgató használatához beállíthatóak a gombok, a tlefon külön kezeli az összes saját gyártmányú fülhallgatóját, illetve vannak általános profilok is a tökéletesebb hangzás érdekében

- a feloldóképernyőre kiírható a tulajdonos néhány infója, ha elveszne

- az ujjlenyomatolvasó a teljes ujjpárnát beolvassa

- Do Not Disturb mód

- Lite mód (egyszerűsített rendszer és menük)

- Child mód (letiltható, és korlátozható funkciók)

- teljes telefon titkosíthatóság, minden adatot beleértve

- egykezes mód 3.5, illetve 4 collra

- akksiprofilok és ezek időzíthetősége, töltöttségkijelzés testreszabható

- rendszeranimációk ki- és bekapcsolhatóak

- automatikus helyi visszaállítási pont készítése

- Mi Mover

- kismillió biztonsági figyelmeztetés, és adatvédelmi beállítás

 

A képre kattintva galéria nyílik!

Szóval van azért mihez nyúlni, a legkevésbé sem unalmas a rendszer, és szerencsére sokáig élvezhetjük is a társaságát egy töltéssel, ugyanis a 4000 mAh-s akksi ez egyszer tényleg 4000. És ezzel most nem arra célzok, hogy más kínai telefonoknál nem annyi szokott lenni, amennyit kiírnak, hanem arra, hogy a rendszer optimalizálva van, és nagyon sokáig bírja egy teletöltött akksival. 6 óra kijelzőidő folyamatos hálózati kapcsolat/wifi, ujjlenyomatolvasás, automata fényerő mellett sima liba. És a 6 óra úgy jön ki, hogy nem folyamatosan annyit nyúzva lehet ezt kihozni belőle, hanem úgy, hogy éjszakára ott hagyom magára, aztán következő éjszaka megint, és 3 nap alatt kapok ennyit. Ha folyamatosan tudnám egy huzamban nyúzni, 8-9 óra is kijönne szerintem, egyáltalán nem tartom elképzelhetetlennek.

A hátlapi hangszóró baromi hangos. Nem torzít, de basszusnak nem sok nyoma van természetesen, így szokás szerint nem egy hatalmas élmény róla zenét hallgatni. De hát erre vannak a remek BT hangszórók. Random KZ Audio fülhallgatóval próbáltam, rettentően jól szól. Az eddigi legjobb összhangzású telefonom. Igazi élmény a hangszínszabályzót csesztetni, le a kalappal a Xiaomi előtt. Bőséges basszus, ha arra vágysz, tiszta magasak, erőteljes közepek.

 

Konklúzsön

Adott tehát egy készülék nettó 51.000 forintért, amiből mire ideér, lesz kábé 67-70 ezer forint, de cserébe combos hardvere van, nagyon egyedi, fém házas, rettentően egyben van, remek kamerákkal rendelkezik, iszonyat gyors a GPS, egy élmény használni, kompakt, kifejezetten sokáig bírja akksival, halálpontos ujjlenyomatolvasóval is rendelkezik, RGB értesítési LED-et és infrát kapott és még számtalan apróság szól mellette.

Ezzel szemben kicsit elvesznek a részletek a lőtt képeken, nincs háttérvilágítása az érintőgomboknak, sötétben nagyon magas az automatikus fényerő, és itthon nem elérhetőek a 4G hálózatok.

Hogy ez ebben a formában egy remek telefon-e, az nem is kérdés, instant kedvenccé vált számomra. Az viszont már más kérdés, hogy megéri-e a 70.000 forintot. Itthon nem biztos, hogy kifejezetten sok vetélytársa akadna, viszont Kínában már más a helyzet, de akárhogyan is, a Xiaomi (kiejtése egyébként durva közelítéssel "saomi"), mint márka, már önmagában egy hatalmas biztonsági tényező, szépen mondva egy ígéret a megbízható működésre, így mindenképpen érdemes lecsekkolni a készüléket, ha vásárlásra készültök.

Itt tudjátok megvásárolni.

Ne legyé' má' sóher, tesókám, dobj egy lájkot!

Uff.

komment

Címkék: telefon

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr298740892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alexov 2016.05.30. 10:54:13

A cikk szerzője - nyilván - elfelejtette említeni, hogy a készülék nem ismeri a Magyarországon használatos B20-as 4G. Így könnyen előfordulhat, hogy nem csak, hogy 4G sebességet nem fogja elérni a telefon, de még a 3G-t se (ez persze erősen szolgáltató függő). Bővebben: mobilarena.hu/teszt/4g_lte_800mhz_b20_band20_frekvencia_magyarorszag/b20_800_mhz_lte.html

Alexov 2016.05.30. 10:56:35

... figyelmetlen voltam. Mégis említette. Ettől függetlenül, én jobban kihangsúlyoznám ezt a hibát / hiányosságot.

mrgergoke · http://rendeljkinait.blog.hu/ 2016.05.30. 11:02:17

Említettem két alkalommal is, ebből az egyik szándékosan az összefoglalóban van, ha valaki csak azt olvasná el. Ha valaki így sem veszi észre, ahhoz már szemüveg kell :)

co2 · http://anyulontul.blog.hu 2016.05.30. 11:40:46

Aki szereten:
Prágából, már VÁM és ÁFA is benne, kb. 55000 HUF és kb.3-4 nap alatt jött meg.

www.xiaomiforsale.com/en/phones/327-xiaomi-redmi-3-pro.html

balage28 2016.05.30. 11:46:56

"ettől" lehet, hogy nincs jobb ajánlat, de "ennél" már igen...

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2016.05.30. 11:52:54

@Alexov: jó nagy hülyeséget írtál.
A B20 4G-nek semmi köze a 3G-hez!
Azonban az tényleg előfordulhat hogy 3G sincs. De az azért van, mert az adott helyen nincs 3G szolgáltatás. De B20 lenne mert az a teljes országot lefedi, csak azt meg nem fogja. (mondjuk pont ugyanaz a szitu adott helyen mondjuk mint egy iPhone 4 esetében)

Aki gombaszedés közben is 4G sebességgel akar YT videót nézni az ne vegyen ilyet. Aki meg a világvégére azért megy hogy nyugton legyen, annak meg tökmindegy, mert a világvégén nem akar majd netezni.

Ettől még ez a teló nem szar, mert 60× jobb, mint a csak 3G-s telefonok. És olyat is árulnak még bőséggel.

dacsaba 2016.05.30. 12:13:22

@Alexov: Szia! Nekem ennek a nagy tesója van T-vel mindenhol 4G van! Sajnálom, hogy mindent elhiszel!

Mr.Wario 2016.05.30. 12:15:16

Na igen, a Xiaomit már nem lehet egy lapon említeni a többi -itthon kevésbé ismert- kínai gyártóval, ők jó ideje figyelnek a részletekre/minőségre is, amellett, hogy az áruk versenyképes. Korrekt megjelenés (fém ház azért nem túl gyakori, pláne nem a középkategóriában), folyamatosan fejlesztett MIUI rendszer, s persze alapból normális hardver, bitang aksival. Lassan nagyon komoly kihívója lesz bármelyik nyugati márkának, pláne, hogy kb. mindent gyártanak, nem csak telefont. Különböző "okos" eszközöket (karkötő, mérleg, levegő tisztító, stb stb), akció kamerákat, hamarosan drónokat is, kb. ők a kínai Apple:)

worxland 2016.05.30. 13:21:22

"Az 5 hüvelykes, HD felbontású (403PPI), IPS paneles kijelző"
5 hüvelyknél a HD 294 PPI, a Full HD 441 PPI. A 403 PPI-t álmodtad.
A B20-at meg már többen is írták.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.05.30. 13:26:07

@Hurrá Torpedó:

"Azonban az tényleg előfordulhat hogy 3G sincs. De az azért van, mert az adott helyen nincs 3G szolgáltatás."

A szolgáltató ugyanazon területen nem feltétlenül fogja kiépíteni a 3G-t és a 4G-t is. És 800MHz-en nagyobb területet tud lefedni. Szóval ha csak városban akarod használni, akkor OK, de ha vidéken, akkor van rá esély, hogy nem lesz sem 4G, sem 3G.

Az én telefonomban van B20 is, de nem használom, mert ehhez külön SIM kellene a T-Mobile-tól. Errefelé amúgy is sok nyílt Wi-Fi van, pl. Siófok egész területén. Viszont a 3G gyakran túl gyenge, és akkor a telefon átvált Edge-re.

Az is hátrány, hogy nincs 5GHz-es Wi-Fi, mert a 2.4GHz egyre zsúfoltabb.

valakiaki 2016.05.30. 13:40:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nekem ilyen telóm van és pld egész Siófokon van 4G.

PtY · https://www.westeros.hu 2016.05.30. 13:55:45

@dacsaba: :D Kisebbik lányomnak egy régebbi modell van (MI 4i), kb ugyanez a vas, csak FHD, közel egy éves a készülék, és megy 4g-n születése óta.
Ami igaz, az az, hogy a vodkafon nem képes FDD-LTE-s telefonokon 4g-t adni, de az a voda baja, nem a telefonoké. T-n remekül megy még a nejem Redmi 2-ese is 4g-n, pedig az még régebbi modell.
De nyilván mi csináltunk valamit rosszul, hogy sikerült :)

PtY · https://www.westeros.hu 2016.05.30. 13:58:39

@valakiaki: Siófokon lehet, de a telefonodon is van? :)
Pünkösdkor jártunk ott, nekünk volt :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.05.30. 14:29:33

@valakiaki:

Mint írtam, a SIM kártyám nem tudja a 4G-t, hála a T-Mobil farokságénak. De ott meg szerencsére van nyilvános Wi-Fi.

Velszi bárdolatlan 2016.05.30. 14:39:57

A kép magyarul borotvaéles, a tű meg hegyes, nem éles.

Egyébként azért van 4100 mAh a képen, mert a Pro nélküli Redmi 3 aksija 4100 mAh-s, és maga a készülék is sokkal szebb, mint a Pro.

Igaz, csak 2 GB RAM és 16 GB memória van benne (aminek kb. a felét fel is emészti a rendszer, tehát kb. 8 GB használható).

A fényképező része szar, hiába a parasztvakító 13 megapixeles felbontás, ha gombostűfejnyit csak az objektív.

És van egy alapvető hibája (típushiba, de lehet, hogy feature): a WiFi nélküli adatforgalom általában nincs rajta, csak egy kis trükk után.
A rendes (mikro) SIM (SIM1) mellé be kell rakni egy nano SIM-et (SIM2) is, átkapcsolni arra az adatforgalmat, újraindítani a készüléket, visszakapcsolni az adatforgalmat a SIM1-re, kikapcs, nano SIM ki, indítás, és onnantól hibátlanul megy az adatforgalom a SIM1-gyel.

Egyébként nagyon jó készülék. Ennyi pénzért pláne.

Viszont az 51 ezres kínai megrendeléshez azért írd hozzá, hogy ráteszik a 27% áfá-t, tehát mire kézhez kapod, addigra ez bizony 65 ezer Ft körül van, és nincs hozzá garancia.

Itthon alig drágábban megkapod néhány forgalmazónál, garanciával és magyar nyelvvel együtt.

nyelv-ész 2016.05.30. 14:42:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Az én telefonomban van B20 is, de nem használom, mert ehhez külön SIM kellene a T-Mobile-tól."

Bocs, ez most mi? A T-Mobile nem tud a beszédre alkalmas előfizetésedhez mobilnetet is adni?

Alexov 2016.05.30. 15:10:55

@Hurrá Torpedó:

Kicsit pongyolán fogalmaztam. Nem, a 3G-hez tényleg semmi köze a B20-nak, viszont olyan szempontból mégis van összefüggés, hogy ha a készüléked nem tudja a B20-at, akkor bizonyos országrészeken lehet csak 2G-vel fogsz tudni csak csatlakozni. A 3G hálózatot ugyanis már egyik szolgáltató sem fejleszti. Így fordulhat elő az - amit írtam - hogy van 2G és 4G (ha van B20-ad).

A sok kétkedőnek pedig ajánlom a Prohardver-es cikket (első hozzászólásom), és ezt a Logout cikket: logout.hu/cikk/nagy_lte_frekvencia_vadaszat_egy_mindenkiert_minde/elozmenyek.html

Hülye aki elolvassa! 2016.05.30. 15:12:53

Egy biztos, ezek a kínai telefonok remek alternatívát nyújtanak azoknak, akik nem akarnak a szolgáltatók rabszolgái lenni évekig egy szarabb telefonra adott kedvezményért cserébe.

Én egy Redmi 2 Pro-t vettem tavaly és nagyon meg vagyok vele elégedve, de azért a ROM-ját cserélnem kellett, mert állandóan felugráltak hülye reklámok a gyárilag telepített letörölhetetlen appokból.
Apróság, de egy Xiaomitól elvárnám, hogy CE megfelelő töltővel szállítsa a telefont. Pláne, hogy EU-stockról vettem.

Velszi bárdolatlan 2016.05.30. 15:19:28

A Redmi 3 és 3 Pro felbontása egyébként HD, de 720x1280 képpont és 294 PPI.

Egy telefonteszt meg kb. így néz ki egyébként:
mobilarena.hu/teszt/xiaomi_redmi_3_szepsegbe_zart_szornyeteg/bevezeto.html

Alexov 2016.05.30. 15:23:35

@Hülye aki elolvassa!:
A Xiaomi lesajnálja európát. Ezért nincs B20 se, és ezért kapod "gagyi" töltővel a telefont. EU raktárból ugyanis átalakítóval nem adhatják, gyári EU-s csatlakozós töltő pedig (ld. első mondat) nem létezik. Félreértés elkerülése végett. Nekem is Xiaomi telefonom van (Mi2s) de azért nem vagyok elvakult.

Hülye aki elolvassa! 2016.05.30. 15:30:09

@Alexov: Igazad lehet. De amíg ilyen jó áron adják, tőlem égethetnek is EU zászlót! :)
Egyébként nekem a korábban használt Jiayu telefonnal sem volt semmi bajom. Akinek nem majomkodni kell, a jobb kínai telefonok minden igényt kielégítenek.
Nem rég vettem észre, hogy már direkt ilyen "márkás" kínai telefonokat kínáló elegáns üzlet is nyílt a legnépszerűbb pesti bevásárlóközpont alsó szintjén.

tantum verde 5 2016.05.30. 16:10:02

@Alexov:
Már miért lenne gagyi a 2A-es töltő?

Ugyanilyet ad a Motorola is.

tantum verde 5 2016.05.30. 16:20:01

@co2:
Ezt fejtsd ki bővebben.
Ez egy hongkongi cég, onnan küldi a cuccait, de még ha cseh lenne, az áfá-t akkor sem lehetne megkerülni (legalábbis ha hivatalosan küldi, nem futárral, feketén).

2016.05.30. 21:35:09

Az eustockon már másfél hónapja kapható 49-ért, magyar garral, másnapra.

2016.05.30. 21:37:19

@Brandon Frazer: Ja nem, benéztem, az a sima 3 volt. Bocsesz.

Velszi bárdolatlan 2016.05.31. 02:49:31

@Brandon Frazer:
Ebben a magyar garanciában - cseh cégtől - te biztos vagy?

Mert egyébként 50-ért (annyi az a 49) még mindig nem rossz vétel a sima Redmi 3.

vilagpolgar 2016.05.31. 11:05:39

Én innen szoktam rendelni/ ezt szoktam ajánlani: www.honorbuy.com/28-eu-direct

EU Direct kategóriából választva csak a postaköltséget kell fizetni (DHL) 2-3 nap alatt itt van. Szállítási biztosítást érdemes kötni (+5$), mert ha mégis lenne valami a szállítással, biztosítással azonnal küldik az újat. Bár a DHL azért elég ritkán kever el csomagot.

Amúgy én több mint 2 éve használok egy Mi3W-t, még Kínából rendeltem anno, akkor még nem volt EU Direct. Zseniális telefon.

Burpi Turpi 2016.05.31. 15:18:11

Azért a MIUI nem mindenkinek jön be, pl én alig bírok benne megtalálni valamit ( van rokonnak) ,pedig Stock Androidot használok ( Nexus5) , az pedig a legtisztább droid....

hdnctrl 2016.05.31. 15:53:05

A Fantás kép halálszar... biztos, hogy eredeti Szifonhoz hasonlítottad, nem valami Goophone klónt sikerült berendelni véletlenül?

hdnctrl 2016.05.31. 15:56:22

@scuynat: Mea culpa. Kommentet kéretik figyelmen kívül hagyni!

Velszi bárdolatlan 2016.05.31. 18:13:28

"a Xiaomi (kiejtése egyébként durva közelítéssel "saomi")"
Az amerikaiak szerint.

Valójában inkább hsziaomi.
Íme:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2c/Xiaomi_pronunciation.ogg

Reno.W 2017.01.06. 10:58:00

Hello, hogy lehet a töltéskor felvillanó zöld led színét megváltoztatni?? Köszi :)
süti beállítások módosítása