Oittm Realsound bluetooth hangszóró teszt - menő cucc a menők áráért

2016.05.23. 10:00

mrgergoke

d3144s-1-b400-yzj6_1.jpg

Mire a cikk végére értek, addigra magatoktól is rájöttök, de azért elárulom a nyilvánvalót: magamtól a büdös életben nem találtam volna rá erre a remekműre. Az pedig azért lett volna katasztrofális, mert akkor minden bizonnyal ti sem hallotok róla. De a katasztrófát egy kínai ismerősömnek köszönhetően szerencsésen elkerültük, és most itt ez a remek eszköz, hogy ti is megcsodálhassátok digitális kenyerem által. Fogyasszátok hát egészséggel!

Van egy kínai ismerősöm, aki meglepően rég nem írt nekem, azt hittem, hogy már nem használja a felhasználónevét, de egyszer csak írt nekem, hogy heló. Mondom én is, hogy heló. Erre hatásszünet. A percek teltével kezdtek halványan kirajzolódni, majd egyre körvonalasabban megjelenni a fejem fölött a kérdőjelek. Amilyen kíváncsi vagyok, egy idő után nem bírtam tovább, és írtam neki, hogy ne haragudjon má', de hát ő írt rám, mégis miben segíthetek. Erre megköszöni az érdeklődésem, és nem mond semmit. Normális ember már itt ejtette volna a beszélgetést, de szerencsére ettől sokkal kíváncsibb vagyok, így írtam neki, hogy ezen a felhasználónéven fél éve még egy xy nevű illetőt ismertem, aki itt és itt dolgozott, most ki a halállal beszélgetek. Mármint ki nem beszélget velem. Jött a megerősítés, hogy továbbra is ő az, így hát a kérdőjel akkorára duzzadt, hogy nem bírt tovább lebegni a fejem felett, egyszerűen rám szakadt. Halvány gőzöm nem volt róla, hogy mi a jó istent akarhat tőlem. Ez ilyen tipik kínai dolog, nem kell mindent megérteni.

71depdz1mxl_sl1200.jpg

1 órás beszélgetés után kiderült, hogy máshol dolgozik, de tudja, hogy kínai kütyükkel foglalkozok állandó, és hát ők most csináltak az új munkahelyén egy extrém menő, ultraháj kvaliti, veri csíp bluetooth hangszórót. Már kezdtem forgatni a szemeimet, amikor kaptam a linket, meg a részletesebb információkat, és az árból, meg a leírásából lejött, hogy ez valóban nem olyan gagyi cucc, mint én azt gondoltam első hallásra. Mind tudjuk, hogy a kínaiak az 1000 dolláros termékről pontosan ugyanazt írják a leírásba, mint a 10 dollárosról.

Annyit írnak a leírásban, hogy ugyanazt a sztereó rendszert használja, mint a Harman Kardon cuccok, meg a JBL. Ez mondjuk egy kínai termékről kapásból hihetetlennek hangzik, és nem állítom még most sem, hogy ez feltétlenül igaz, de kétségtelen, hogy baromi jól szól. Na, de ne rohanjunk előre ennyire. Megkaptam tehát az infót, hogy jó cuccról beszélünk, leárazva 24.000 forint körüli összeg áron, és érdemes lenne tesztet írnom róla, szóval ezúttal az Amazonról jött termékem, de becsületszavamra mondom, hogy biztosan kínai!

 

Bontogatás

Egy hosszú, tégla alakú, nagyon minimalista kartondoboz volt egy fehér borításba belehúzva, így többszörös védelmet kapott a termék a szállításhoz. A külső borításon szerepel némi infó, ezt megcsodálhatjátok pár perc múlva lent, a saját képeimnél. A karton dobozkában a henger alakú, fém házas hangszóró feküdt két szivacstéglával a végein, használati utasítás, plusz a doboz egyik végén egy másik kis dobozkában egy microUSB töltőkábel, meg egy 3.5mm-es jack-jack audiokábel a vezetékes bemenethez.

813utb_pexl_sl1200.jpg

A leírás szerinti 3600 mAh-s akksit rögtön éreztem, ahogy kivettem a lényeget. Határozott tömege van, de nem kényelmetlenül nehéz szerencsére. Nem hazudtak, nagyon masszív fém rács veszi körül az elektronikát, egyedül a két vége műanyag borítású. A dizájnt hibátlannak találom. Láttam már szebbet, de inkább jó és funkcionális legyen, mint feltűnően szép. Arról nem beszélve, hogy szerintem ez is jól néz ki. Egyetlen Oittm felirat szerepel az egyik oldalon, a túloldali mikrofonnal egy vonalban. A hangszóró természetesen hosszában sztereó, de felállított használatra is fel van készítve, ugyanis csúszásgátló korong van az egyik talpán. Ugyanezen a felén, oldalt helyezkedik el a már emlegetett mikrofon, illetve a töltési lehetőséget adó microUSB és a 3.5 millis jack port, egy állapotjelző LED, valamint a bekapcsológomb. A másik oldalt homorú műanyag felületen helyezkednek el az érintőgombok, a halvány fehér, de annál stílusosabb felfestésekkel.

71x88ui0uul_sl1200.jpg

Az összeszerelésre ugyancsak nem lehet egy szavam sem, mivel nem recseg, nem lifeg, nem lötyög, teljesen jól egybe van rakva. Kellemes csalódás volt a kezeim közé venni, nem számítottam ilyen határozottan pozitív megjelenésre. Ezek után már csak abban reménykedtem, hogy legalább ilyen jól is szól.

 

Tesztüzem

Hosszú gombnyomásra kapcsol be. Ekkor egy kellemes, enyhén akcentusos női hang elmondja, hogy a bluetooth hangrendszer bekapcsolt, méghozzá bluetooth módban. Ismételt hosszú megnyomásra egy ismerős (ADO Mate 3) hangjelzésre kikapcsol. A bluetooth összekötés 30 másodpercnél nem tart tovább, és teljesen zökkenőmentes. Megjelent a telefonon a listában, ráböktem, és már mondta is, hogy sikeres párosítás történt.

71poqrsyzwl_sl1200.jpg

Rá is küldtem némi muzsikát, és elégedetten vigyorogtam hozzá. Gyönyörű, tiszta hangokat ad ki, és határozottan hallani a basszust is a zenében. Nem jön rezgésbe tőle az ablaküveg, ez tény, de nem is ez a cél. Bulis, üvöltős, mindent túlkiabáló hangfalnak semmiképpen sem jó, de egyébként bármire. Természetjáráshoz, tábortűz mellé, pecázáshoz (erre tutira jönnek a halak), haverokkal sörözéshez akármikor jó lehet, amikor nem a nézését, meg a járását kell bömböltetni kulturálatlan torzítással és hangerővel. Bár annak már úgyis mindegy. A magasak nem vesznek el egyáltalán, sőt, nagyon szépen kiemelkednek, a közepek teltek, a mélyek pedig határozottan ott vannak ugyan, de azért nem kell elájulni tőlük. Ahhoz képest, hogy mobil hangcucc, meglepett.

71uzyqniezl_sl1200.jpg

A bekapcsolással egy időben fényhatás is érkezett a talpa felől. Amint jött a zene, annak ritmusára kezdett el ugrálni. Egy kis késleltetése van ugyan, de nem sok, és nagyon jól néz ki. Sajnos mind a 6 beállítható program színkavalkádja végigmegy minden beprogramozott színen. Ezért azért rossz csak, mert vannak annyira eltalált színkombinációk (pl. a sötétkék-citromsárga), hogy szívem szerint fixre állítanám őket. A 6 mód mindegyike mást művel, de egy rendszer szerint végighaladnak a színek mindegyikén. Némelyik lassabban, némelyik pulzálva, némelyik gyorsabb átmenettel, vagy ferde vízesésszerűen. Egyébként tök korrekt kis animációk, és bár jobb lenne, ha esetleg lehetne vezérelni is, de így sem gagyin színes, főként sötétben tud szórakoztató lenni, én élveztem a műsorát. Az a legjobb benne, hogy nem egy átlátszó műanyag mögül világítanak a fények, hanem valamiféle fátyolt helyeztek a LED-ek elé, így nem látni, hol világítanak pontosan, és tök jól egybemosódnak a határok, így teljesen egyenletes fényt bocsát ki.

Kattintásra galéria nyílik!

Mondanom sem kell, hogy 3.5-es jack porton keresztül ugyanúgy működik, mintha BT-n menne a lejátszás. Az érintőgombok segítségével is lehet vezérelni, hiába megy telefonról a lejátszás, mindkét oldali nyomkodásra ugyanúgy reagálnak. Amikor merülni kezdett az akksi, a kellemes női hang szépen elmondta durván 30 másodpercenként, hogy ,,Battery is low, please charge." Feltöltés közben mértem, hogy hány milliampert küld rá a töltő, és 3000 jött csak ki a 3600 helyett, de a gyártó által meghatározott üzemidőt teljesíti. Nem tudtam lemérni a sok néhány órás, néhány félórás használatot, illetve vegyesen volt BT és AUX is, de kijön a 10 óra.

 

Konklúzsön

Nekem rettentően bejön a cucc. Bírja akksival bőven, rettentően jól szól, és a háló mögé rejtett fényjáték is nagyon hangulatos, ahogyan a zene ütemére ugrál. Akciósan most 24.000 forint, ennyit szerintem tutira megér, és ha megint döntenem kellene, ilyen árkategóriában megvenném még egyszer.

Itt tudjátok megvásárolni.

Na, tesókám, ne legyé' má' sóher, dobj egy lájkot!

Uff.

komment

Címkék: kiegészítők elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr438735330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jazo 2016.05.24. 08:43:06

Pár dolog:
1. Fényorgona nélküli verzió jobb lenne
2. Elfelejthetnék már ezt a női hang bemondja dolgot. Elég ha csipog
3. Milyen ez IP védettsége? (kültéren fontos, hogy legalább por és esőálló legyen)
4. Jó lenne tudni, hogy meddig bírja akkuval. Az ilyen kínai cuccokba gyakran nagyon gyenge akkut raknak (szokás szerint semmit sem jelent a specifikációban megadott érték)

PtY · https://www.westeros.hu 2016.05.24. 09:42:52

Akkor MORUL H2 a barátod: www.aliexpress.com/item/2-1-stereo-HiFi-Bass-mini-Bluetooth-speaker-MORAL-H2-portable-car-pc-wireless-speaker-Sound/32340054774.html

1. Nincs fényorgona/fényorgia
2. A női hang bemondja! :)
3. Esőben ne használd
4. Nem mértem, de a csomagból kibontva, töltés nélkül, 3 hétig hallgattam, nagyjából 10 órán át, és 3 óra alatt valóban teljesen újratölthető. A gyártó 15 óra lejátszási időt ír, és ezt szerintem tudja is.
5. A 40$, amibe kerül, pont a fele annak, amibe a cikkbéli cucc kerül.
6. A linken van egy videó arról, hogyan szól. Tényleg olyan jól szól. A basszus alul jön ki, így fontos, hogy kemény alapra legyen téve a hangszóró.
7. A cikk beli cuccot nem ismerem, de ránézésre sem cserélném ki, már csak amiatt sem, mert ezüst. Emez fekete, igényes, és bőr tapintású. Egyszerűen szép/jó/olcsó.

Érdemes lenne tesztelnie a cikk szerzőjének.

PtY · https://www.westeros.hu 2016.05.24. 09:47:34

@Jazo: Ja, és sok helyen van akcióban 30$ körül...

oszt jónapot 2016.05.24. 09:50:28

@PtY: Egyedül az a kibaszott nagy hangerő gomb rontja el az összhatást.

OrbanseggenLorincz 2016.05.24. 10:14:03

JBL Pulse 2-m van, akciósan volt 30k. IMÁDOM!!!! nagyonjó, jók a szinek, van hozzá app, bitangul szól, masszív, csepp-eső-porálló. DE az normál áron 50-60 körül mozog, és ha valaki színeset akar (én imádom, jó hangulatot ad, és telefonról mindent lehet vele csinálni) akkor féláron ez nem lehet rossz megoldás. Azért meghallgatnám őket egymás mellett...

dez01 2016.05.24. 10:17:40

A JBL Pulse sem sokkal drágább, talán 29-ért vettem karácsony előtt, utána becseréltem az eggyel nagyobbra. annak mindkét végén van hangszóró asszem.

Roltii 2016.05.24. 10:18:54

a microsd-s AUXos Xiaomi gyönyörűen szól, és fele ennyibe kerül ( www.banggood.com/Original-Xiaomi-Micro-SD-Aux-in-Hands-Free-Stereo-Pocket-1500mAh-3_8V-Bluetooth-Speaker-p-1001439.html )
Van basszus meg minden, nekünk nagyon bejött.

_B_ 2016.05.24. 10:25:29

Ennek a milliamperes dolognak fussunk neki újra...
A mAh érték az akkura vonatkozik, USB-ről tölthető cuccokban 3.7V Li-ion akkut szokás tenni.
Az USB meg 5V-ot ad, tehát az USB-n mért 3 Ah az kb. 15 Wh.
3.7V 3600 mAh kb. 13.3 Wh energiát tárol. Ez így elsőre teljesen rendben van, mert a töltésnek van vesztesége (melegedés).

OrbanseggenLorincz 2016.05.24. 10:26:06

@dez01: Pulse 2 is alul-felül subwoofer-es. A Charge 2 is fasza, abban 6000-es akksi van és párszor fel lehet róla tölteni a telót. Kempinghasználatra jobb, de a pulse szebb, sátrazni meg amúgy is utálok :P

kadibela 2016.05.24. 10:40:32

Biztos ódivatú vagyok, de nem értem miért annyira jó ez a Bluetooth csatlakozás. Én jobban örülnék egy USB és / vagy kártyafoglalatnak. Betolnék egy nagyobb kártyát és szólhatna nonstop a zene. Ehelyett szívom a telefon aksiját ami eleve szűk keresztmetszet, zsonglőrködök a telefon memóriakapacitásával (képek, zenék, videók) és szívok az összepárosítással is. Továbbá minden alkalommal meg kell szakítsam a zenelejátszást ha telefonálni akarok, arról nem beszélve ha közben neteznék, fotóznák vagy navigálnék a telóval. Ettől meg rosszul vagyok: "ugyanazt a sztereó rendszert használja, mint a Harman Kardon cuccok, meg a JBL" Hát, az a helyzet hogy a JBL - HK hasonló kütyüjei is meglehetősen gyengén szólnak, ha valaki normális HIFI rendszerhez szokott. Egyszerű fizikai okokból nem lehet ekkora házból, ilyen méretű hangszórókkal normális hangképet létrehozni. Mindig csodáltam azokat akik képesek ilyenekért 50-60-100 ezer forintot kiadni csak mert JBL / HK / Bose matrica van rajta. Ez mindenképpen "kisrádiós" hang marad, még ha meg is próbálják mindenféle kiemelésekkel naggyá tenni. A teljesítményük pedig szintén limitált, egy zajosabb munkagép mellett vagy a másik szobából már nem hallani, de némelyik hangerejét lehet hogy a tábortűz ropogása is elnyomja. Nekem még a 24 ezer is soknak tűnik érte.

PtY · https://www.westeros.hu 2016.05.24. 10:50:22

@oszt jónapot: Engem pl. nem zavar, az egyben (lenyomva) képes elindítani a default zenelezátszót a mobilon.
Nem kell odafigyelni, hogy mit nyom meg/teker az ember, és ez nekem konkrétan bejön. :)

PtY · https://www.westeros.hu 2016.05.24. 10:58:48

@kadibela: Ez a cucc nem arról szól, amiről Te beszélsz.
Te vidd Magaddal a hifidet nyugodtan, ha túrázni/pecázni/stb. mész.
Más ilyesmit vesz, és nem kell "tárolni" sehol a zenét, mert van deezer, spotify, stb., ami lehet offline is, ha nincs a közelben net.
Igen, egy telefonban, amiben van normális BT (>=4.0), abban van minimum 8-16GB hely, ahová 2-3MB-os mp3-akból is elfér pár ezer darab, amit nehéz végighallgatni 3 nap alatt, ha 0-24-ben megy. Főleg, hogy a jobb BT speakerek üzemideje 10 óránál kezdődik.
Szóval megfelelő eszközt megfelelő célra - és bizonyos célokra ez igen is megfelelő eszköz. :)

szcsongor 2016.05.24. 11:06:07

@kadibela: Igen, ódivatú vagy :)

Egy usb-re, kártyára véges mennyiségű zene fér, azokat mindig le kell töltögetni, másolgatni. Ez mennyivel jobb? Ott a Spotify vagy Google music, a világ kb összes zenéje, elindítod és kész. A bluetooth párosítást egy normális cuccnál elég a legelején elvégezni, amikor beüzemeled, aztán utána a teló magától párosodik vele amikor bekapcsolod a bt-t rajta, nem kell ezzel foglalkozni többet.

Én nem vagyok vájtfülű audiosznob, talán nem hallok ki minden apróságot, de azért a kis 30*30 cm-s Bang&Olufsen BeoPlay S3 hangfalam úgy szól, hogy leviszi a fejed. Nála sokkal nagyobb hangfalakat megszégyenítő hanggal, nincs semmi dobozhang vagy torzulás. És max hangerőn nem hogy a másik szobában is hallod, de a két szinttel lejjebb lakó is felkopog, hogy halkítsd le.

PonDrow 2016.05.24. 11:07:22

Akinek ez kell, annak jó lehet.

Otthon: van hifi, autóban van hifi, szabadtéren meg aki elmegy a világ végére, hogy pl. horgásszon és csend legyen ezzel bömböli tele a környéket. :)

Phteven 2016.05.24. 11:14:17

@kadibela: Ez engem is megérintett: "ugyanazt a sztereó rendszert használja, mint a Harman Kardon cuccok, meg a JBL"

Mindkettőben van tekercs, kondenzátor, ellenállás, tranzisztor, integrált áramkör. :-D

Megjegyzem, veled értek egyet, én sem látom a lényegét ezeknek a cuccoknak. Ahol hasznukat lehet venni, ott tipikusan nem akar az ember ember maga körül zajt. Máshol meg van jobb megoldás. No de nem vagyunk egyformák. Van akinek az is bejön, ha utcán sétálva bömböl a mobiltelefonjából valami fostos szar.

vanRob 2016.05.24. 11:36:00

@kadibela: Nem az a cél, hogy studió hangzást hozzanak ki ekkora eszközökből.

Brother Love (törölt) 2016.05.24. 12:20:23

@Phteven: Kiviszem a műhelybe és a telefonomról szól a zene, amíg bütykölök (szerelés közben a füles nem túl praktikus). Aztán, ha kint folytatom a melót, magammal viszem. Nem kell dugdosni sehova, a hangminőség meg meló mellé épp elég. A régi technikához képest kifejezetten előny, hogy a lejátszási listáim révén órákig szólhat anélkül, hogy pl. olajtól mocskos kézzel kellene CD-t, ne adj isten kazettát cserélgetni, fordítani.

Az, hogy új és hülye divat ezeket az utcán bőgetni, hát istenem - harminc éve ezt a kétkazettás magnóval játszották a fiatalok.

Nem olyan rossz cuccok ezek, még ha nem is te vagy a célközönség.

Dilen05 2016.05.24. 12:24:54

@PonDrow: Én nagyon sokat utazom nekem tőkéletes egy ilyen cucc be a kofferba és ennyi. Színházi próbáimhoz is jól jön ... telekre levinni a hétvégén ... Tudom a telefont is tölteni róla ha szüksőg van rá! Nem kell egyből rosszra gondolni "utcán sétálva bömböl a mobiltelefonjából valami fostos szar"

Dilen05 2016.05.24. 12:27:53

Marshall Stockwell! Premium anyagok és gyönyörű hang bár ez jóval drágább! 25 órás akksi teljesítmény!

dreamhotep 2016.05.24. 12:37:32

@PtY: ez a morul engem meggyőzött, már ebayezem is, köszi

inebhedj - szerintem 2016.05.24. 12:45:32

@szcsongor:
@PtY:

Huh, nem tudom, mennyi és milyen zenét hallgattok, de mondjuk 1 GB tárhely kb. 7 óra zenét jelent, azaz közel 5 napra elengedő zene fér el 16 G-n (ami műfajtól függően 350-3500 tétel). Persze azt se tudom, milyen telefonotok van, de feltételezhetően legfeljebb 2-5 órát fog online felhőből zenét szolgáltatni egy feltöltéssel (mondjuk a hangsugárzó se nagyon bírja tovább), a nap hátralevő részében meg lehet tovább pecázni telefon nélkül.

Szóval voltaképp az egyetlen előnye a mobilnak a card-os / usb-s megoldáshoz képest, hogy mobil mindig nálad van, minden más szempontból nagyon komolyan kell dolgozni a hátrányok elmosásán. Tekintve azonban, hogy végtére a hangsugárzóba is tarthatod a kártyát, ekként az is nálad lehet mindig, odalyukadunk ki, hogy ez az előbbi előny se túl stabil.

Szóval az integrált médialejátszó, USB bemenet, kártyaolvasó igénye aligha hárítható el azzal, hogy a trendi megoldás praktikusabb. Épp ellenkezőleg.

PtY · https://www.westeros.hu 2016.05.24. 12:56:59

@inebhedj - szerintem: Nem tudom, nekem nincs mp3-am letöltve - mert minek?
Ami a Spotify-on offline, az sem foglal sokat - igen, más minőség, mint egy "profi" mp3, de nem is HiFi-n hallgatom, ahol hallatszana a különbség. Szóval max 2-3MB egy 3-4 perces szám.
Abból meg 2000 db is elfér 8GB-on, ha kell, az meg 6-8000 perc (>10óra).
Ha a telefonom teljesen feltöltött állapotban van, és kikapcsolok rajta minden fölösleges funkciót, ami nem kell, és pl. csak telefonálásra használom, akkor 5 napig is megy.
Zenehallgatáshoz kell minimum BT, és a CPU-t is rángatni fogja, de 10-15 órát ki tudok belőle hozni.
És igen, ha az ember hosszabb távra tervez, jól jön a powerbank.

szcsongor 2016.05.24. 13:00:40

@inebhedj - szerintem: Ez igaz, én inkább az otthoni használatról beszéltem, amikor a telefon is töltőn van :) Az általam említett B&O hangfalnak meg akkuja sincs, konnektor kell neki, szóval nem a hordozható hangfalak kategóriája (legalábbis nem horgászathoz találták ki). Pusztán arra próbáltam reflektálni, hogy nem feltétlenül ócskaság egy kis bluetoothos hangfal...

OrbanseggenLorincz 2016.05.24. 13:04:17

Én kocsiban és kocsin kivül is mindenhol csak kizárólag tunein-t hallgatok BT-n és kész. Mp3-ra vadásszon akinek hat anyja meg két macskája van. Minek? sokkal értelmessebben is el tudom verni az időmet, mint vadászgassak-töltögessek-másolgassak. Meg sosem tudom se az előadókat se a címeket megjegyezni, és őszintén le is sz*rom őket. Genre alapján hallgatok zenéket. Isten hozott a 21ik században. Van otthon komplett mozim, nem csak "hifitornyom", de ha azt kint akarom hallgatni egy sörrel a teraszon, a szomszédok elindítják a válaszcsapást, a tető meg beomlik. Ezt meg megfogom, kiviszem, és a sok hasonló foshoz képest tökéletesen szól (gyári feles töltéssel végigmuzsikált 5 órát csutkán szólva a teherautóban, ami hangos mint állat).

Kártyaolvasó-usb kell a töknek, rendes telefon kell rendes BT-vel ami nem szopja le aztán jólvan. Nexus 5 bőven kieléígti az igényeimet, ha meg olyan sokáig szól, dokkolósat kell venni, van jópár féle szintén. De nekem még sosem kellett.

Phteven 2016.05.24. 14:30:10

@Brother Love: A műhelyben nekem van laptop, wifi, a lakásban média szerver. Így az otthoni zenehallgatási igényem nagyjából le van fedve. :-)

Nem állítottam, hogy tökéletesen haszontalan dolgok lennének.

kadibela 2016.05.24. 14:31:19

@PtY: Deezer, Spotify. Hát annak épp az lenne az előnye hogy az eszembe jutó számokat, online lejátszom. Ez így OK, de így a naponta töltendő mobilomat immáron napi 2x kell tölteni, az adatforgalomról nem is beszélve, főleg ha külföldön vagyok. Persze lehet offline is, de ennyi erővel letölthetem mp3-ban egy kártyára, nem vagyok telefonhoz kötve. Arról nem beszélve, hogy az évek alatt összelapátolt több száz gigányi zenegyűjteményemet most nem fogom újra kikeresgélni a Spotify-on meg a Deezeren csak mert ez a trendi. Nekem meg erre nincs időm. A 8-16 GB tárhely pedig addig elég amíg nem kezdesz el komolyabban fotózni, videózni vagy letölteni.

kadibela 2016.05.24. 14:45:35

@szcsongor: A világ összes zenéje Hehehe! A múltkor végeztem egy próbát, 10 számból ötöt találtam meg, azt is háromféle szolgáltatónál. Persze a zenei ízlésem nem az Adéle - AC/DC - Kis Grófó háromszögben mozog. Amúgy meg minek keresgessem a zenéket ha megvannak már 10 éve. Egy megfelelő méretű kártyára felmásolok 3 napnyi zenét és a kedvemre válogatok. Fészkes fenének kínlódjak a Szpotifájjal, a Dízerrel, a telefonommal meg a vidéken akadozó mobilnettel. Nyilván senki sem HIFI zenehallgatásra vesz ilyen kütyüt, de 50-100 ezer szerintem pénzkidobás. Hallgattam már olyat, amibe tisztességesebb 8-10 centis hangszórókat raktak, de az már súlyban és méretben is terjedelmesebb volt, 150 ezres árcédulával, és még mindig csak kielégítő hangzással.

kadibela 2016.05.24. 14:53:37

@Orbánseggén_Lőrincz:

"Genre alapján hallgatok zenéket"

Akkor ennyi erővel hallgathatnál rádiót is:)
Jazzy, Klasszik, Dankó, Karc FM, Albán nemzeti adó, stb.

Ez nem a 21. század, hanem az igénytelenség amiről te beszélsz, mindegy csak szóljon, zizegjen valami, hátha elnyomja a dízel kerregését... Ehhez nem kell 24 ezret de még egy fillért sem költeni, elég a SOKOL rádió, a hátára szigszalagozott laposelemekkel.

hdnctrl 2016.05.24. 14:55:22

Ettől vs ennél. Kevered.

OrbanseggenLorincz 2016.05.24. 15:22:48

@kadibela: nemmondod. Mint mondtam a Tunein-t használom, ebből logikáztad ki a rádiót? Igen, van pár millió rádióállomás rajta és szinte mind live, mind kereshető genre alapján, de fura módon a kedvenceimben egy darab magyar csatorna sincs, mondjuk nem véletlen. Viszont imádok este Új-Zélandi morning show-t hallgatni pl, vagy amerikai stand-up csatornákat ha épp olyan kedvem van. Vagy bármi zenét amit a magyar "átlagp*r*szt" max 10 év mulva fog hallani itthon a rádióban meg a "slágerlistán" LOL. Tudom hogy sokan leragadtak a Sláger rádiónál meg a Juventusnál (meg a magyar nyelvnél) de nagyobb a világ mint ahogy az a panel harmadikról tünik (hadd itélkezzek én is ismeretlenül, ezt a dízel kerregésért. Benzin-turbó párti vagyok, és a kormólós buzikat bébifókákkal lövöm agyon a kipufogón keresztül, mert csak annyit látnak amúgyis a csipszes szarjaikból :).

2016.05.24. 15:35:56

@szcsongor: nem ódivatú, hanem nem igénytelen. Rendes hangot megfelelő méret alatt nem lehet kihozni egy hangszóróból, legyen rajta Sony, Panasonic vagy bármilyen más felirat. Ennyi.

daytona500 2016.05.24. 15:46:52

Az enyém inkább "körte", de ha ilyen kis méretben minőségi hangzást akar valaki és nem hordozni akarja mindenképp, ajánlom a Bowers & Wilkins MM-1-et.
Inkább csak minőségi referenciaként írom, nem alternatívaként.

Jegkoko 2016.05.24. 16:36:23

Egy kollegámnak már a sokadik ilyen kék fog hangszorója valami 60 ezerért és simán becumizta ,hogy 30 wattos :D

kadibela 2016.05.24. 19:12:22

@Orbánseggén_Lőrincz:

"gyári feles töltéssel végigmuzsikált 5 órát csutkán szólva a teherautóban, ami hangos mint állat)."

Turbós benzines teherautó??? Az fasza lehet. Főleg az ÁFA, ami visszajár a benzin után.

Úgy látom te ilyen menőzős csávó vagy, na képzeld én esténként meg kubai TV-t szoktam nézni, nappal francia jazzműsor streamet hallgatni és a kínai rádió magyar adást is fogom (offline). Hűha mekkora csávó vagyok!!! Most legalább 2 centit nőtt a fütykös! :) Egy ilyen fos kapcsán viszont eszem ágában sem lenne zenehallgatásról áradozni, max. egy lakatlan szigeten ahol nincs más hangforrás, de ott meg b@szhatod a streameket és a töltögetést.

OrbanseggenLorincz 2016.05.25. 11:57:34

@kadibela: Nem, de te meg csak egy okoskodó kis buzi vagy, miután végignéztem én is a dolgaidat :) Olyan menőzős (van ilyen magyar szó?) vagyok, hogy a hülyeségeidre már nem is reagálok, mert te ugyis jobbat szebben okosabban fogod amugy is tudni :) tipikus kismagyar ;)

Stupid 2016.06.06. 18:19:16

Morul 2 egyértelműen... Egy hónapja használom. A lányom le is nyúlta, most nélkülözöm pár napig, de már úton van az új. Nagy üzemidő (bőven 10 óra felett), 3 hangszóró, tiszta hangzás. Komolyan mondom, hülyeség manapság kocsiba hifit szerelni. Egy ilyennel bőven ki lehet váltani a kihangosítót is. Egy mobiltelefonról, vagy tabletről szólhat is a rock...

tabalt 2016.06.14. 15:49:32

"... de már úton van az új"
Áruld már el kérlek, hogyan rendelitek. Az amazon.co.uk azt írja: Sorry, we can't deliver this item to Hungary.

Roltii 2016.06.15. 10:20:32

@tabalt: www.banggood.com gondolom, ők tuti jók, sok mindent rendeltem onnan.

mrgergoke · http://rendeljkinait.blog.hu/ 2016.06.15. 11:02:11

Sajnos a boltnak gondjai akadtak az Amazonnal, mint utólag megtudtam, ezért törött a link. Kidobtam egy új cikket Blitzwolf termékekről, és nagyon erősen ajánlom figyelmedbe. Kevesebb pénzért árulják őket, nincs fényjátékuk, de nagyon jó ketyerék:

rendeljkinait.blog.hu/2016/06/13/blitzwolf_bw-f2_es_bw-f3_teszt_utnivalo_kiralyok

Ezeket még meg is tudod vásárolni :)

tabalt 2016.06.20. 14:01:38

Köszönöm a válaszokat. A fényjáték nem igazán érdekel, de a 2x8 watt helyett a Blitz f3 2x5 wattja mégis csak 40%-kal kevesebb. Hm...

robert1968 2016.07.02. 13:36:32

Én is megrendeltem a Morul H2 az ajánlás alapján. 29USD volt Aliexpress-rol.

Egyébkén elég jol szol. és nagyon szép igényes a kivitelezés.

DE 2 hét után meghalt a BT része!!! Most kinlodhatok a kinai garival... :(

Lehet hogy egyeduli példa, de ugy emlékszem hogy valahol már olvastam hogy más is járt igy... Most nem fogom keresgélni, de az is lehet hogy egy tipus hiba....

tabalt 2016.07.05. 10:27:50

@robert1968: Ha szerencséd van egyszerűen küldenek egy újat helyette.
süti beállítások módosítása