Blitzwolf kétoldalas, type-c és 3.5mm jack kábel teszt - minőségi madzagok rengetege

2016.05.17. 10:00

mrgergoke

img_9436.JPG

Eljött végre ez a pillanat is, amikor alkalmam és lehetőségem van letesztelni a Blitzwolf mindenféle kábelét. Ők csinálnak ugye mindenféle Type-C kábeleket, meg olyanokat, amik microUSB-k, de megfordíthatóak, azaz mindegy, hogyan dugod be őket. Ezen felül még hangátvitelre is csinálnak fiú-fiú 3.5mm jack kábeleket. Ezeknek a mindenféle variánsai jutottak el hozzám legutóbb.

Mivel sok laikus is olvashatja ezen sorokat, nem árt először tisztázni a dolgokat. Az alábbi listában összeszedtem, hogy mik érkeztek, és ezek mire jók.

 

Magyarázó

1.) 3 darab Type-C --> microUSB átalakító: ezek a képen látható kis fém pöckök. A Type-C előnye csupán az, hogy szimmetrikus, így hulla mindegy, hogyan dugja be az ember a csatlakozóba, többé nem kell foglalkozni az USB csatlakozó irányával. Ezek az apró kütyük tehát a modern, Type-C formátumú USB csatlakozókat alakítják vissza a régi, jól megszokott microUSB formátumra.

2.) 2 darab harisnyázott USB 3.1 Type-C --> kétoldalas USB kábel:  az USB legújabb szabványa a 3.1-es, ami általában Type-C csatlakozóformát használ. Az USB 3.1 újításai a lényegesen nagyobb áram átvitele, illetve a duplázott elméleti sebesség (10 Gbps) az USB 3.0-hoz képest. Ezek a kábelek a modern, Type-C formátumú csatlakozóval rendelkező eszközök (például Elephone P9000 Lite) számítógéppel való összekötésére vannak. Az egyik végük Type-C, ez megy a telefonba, a másik végük pedig kétoldalas Blitzwolf kitalálmány. A kétoldalas kábel lényege, hogy régi formát használ, azaz minden régi eszközzel kompatibilis, de úgy van benne elhelyezve az érintkező lapka, hogy mindegy, hogyan dugod be a csatlakozóba "fejjel lefelé" is belemegy, és működik. De ugye itt nem létezik a fejjel lefelé.

sku289184-2.jpg

3.) 1 darab USB 3.1 Type-C --> kétoldalas USB kábel: lényegében ugyanaz, mint a 2-es pontban leírtak, specifikációjában tér el jelentősebben.

4.) 1 darab, mindkét végén kétoldalas microUSB --> USB kábel: ez minden hagyományos eszközzel működik. Leginkább PC és okostelefon, vagy hasonló eszközök összekötésére alkalmas, de mindkét végén tök mindegy, hogyan dugják be a fogadó csatlakozóba.

5.) 2 darab fiú-fiú 3.5mm jack kábel: hangátvitelre van, két anya aljzatot köt össze, például hangrendszereknél használatos.

 

Összegezve tehát: jelenleg microUSB csatlakozója van majdnem minden telefonnak. Vannak kivételek, mint az iPhone-ok például, de mivel velük nem foglalkozok itt, vegyük úgy, hogy microUSB a standard. A Blitzwolf gyárt olyan microUSB kábeleket, amik jobb szó híján kétoldalasak, azaz nem trapézszerű a csatlakozó alakja, hanem egy alaposan kilapított rombusz, így mindegy, hogyan dugjuk be. Ez a jelenlegi állás, aztán nemrég kijött az USB új formája, a Type-C, ami teljesen más alakú, és a microUSB-vel a csatlakozók alakjai miatt SEMMILYEN MÓDON nem kombinálható. Mármint önmagában, mert az 1.)-es pontban emlegetett kis átalakító segítségével természetesen kombinálhatóak, mivel szoftveresen kompatibilisek. A fő konklúzió tehát az, hogy microt csak microval, Type-C-t meg csak Type-C-vel a csatlakozók alakjai miatt.

 

Tesztüzem

1.) A kis pöckök kulturált, visszazárható kis zacsiban érkeznek. Elsősorban  a túlmodernizáció ellensúlyozására alkalmasak. Ez alatt azt értem, hogy aki például vett egy Elephone P9000 Lite-ot, és szeretne valami microUSB-s dolgot rádugni, az egy ilyen nélkül erősen hoppon marad, mivel Type-C csatlakozója van, és a kettő sehogyan sem kompatibilis egymással. Kivéve persze, ha az embernek van egy ilyen átalakítója. Ezek addig lesznek piacképes termékek, amíg teljesen és véglegesen el nem terjednek a Type-C cuccok, azaz még egy jó pár évig látni fogjuk őket a piacon, érdemes hozzászokni és megbarátkozni velük. Pár gramm tömegűek, fémből készültek. Szerintem kifejezetten jól néznek ki, masszív daraboknak tűnnek.

Itt tudjátok megvásárolni.

e389289a-9516-42ed-9060-0ea3d8243b4e.jpg

 

2.) Szintén Type-C csatlakozós telefonokhoz jó például. Ha valakinek telik már egy olyan modern telefonra, aminek ilyen csatlakozója van, és ad is egy kicsit rá, szerintem érdemes beszerezni egy ilyet. A leírása szerint 2.4 amperig visz át áramot, de a korábbi szabványokkal szemben nem csak 5V-on, hanem 9, vagy akár 12V-on is átnyomja ezt. Kis szorzást végezve az azért elég szélsebesen tölt majd egy ezt venni is képes telefont.

Ez volt az egyik fele. A másik felén egy kétoldalas standard (A típusú) USB vég található. Mivel kétoldalas, mindegy, hogyan dugja be az ember a gépébe, ezzel lényegében megvan a Type-C formátum előnye, de kompatibilis a kábel minden meglévő cuccunkkal.

A kábel további előnye, hogy támogatja a legújabb Qualcomm QC3.0 gyorstöltési metódust is. Ez elsősorban a méregdrága telefonok specifikációjában szerepel csak (nem kizárólag, csak leginkább), így vásárlás előtt csekkolja mindenki, hogy a telefonja vágja-e egyáltalán az ilyesmit. Mindezek tetejébe pedig harisnyázott, amitől nem csak mutatós lesz (szerintem mindkét szín állati jól néz ki), hanem strapabíró, és rendkívül ellenálló. Nem tapad össze más kábelekkel, ha kötegben van, viszont el kell viselnünk, hogy elég merev a kábel, főleg az elején. Szeret visszahajolni összetekeredett alakba, ahogyan a dobozból kijött, de idővel feladja a harcot természetesen, és kiegyenesedik. 2 méteres hosszával terpeszkedik is rendesen,v iszont legalább biztosan elég lesz. Természetesen mindkét kábel mindkét vége hideg fémből van, hogy tényleg ne lehessen semmi baja. Kevés ilyen nyúzható kábellel találkoztam.

Itt tudjátok megvásárolni.

54384374-bb52-cc74-ae3c-cfc63ef60fd1.jpg

3.) Ez annyiban tér el az előzőtől, hogy ez 1 méteres és nem "csak" 2.4 amperre van specifikálva, hanem nem kevesebb, mint 3-ra. Ezen felül nem harisnyázott, illetve műanyagok a végződések foglalatai is. Kevésbé elegáns, kevésbé mutatós, kevésbé lehet strapabíró, de még nagyobb áramot átvisz. Ahol viszont ekkora áramokra van szükség, ott valami speckó felhasználásról van szó, nem táskában hurcibálásról, így nem biztos, hogy a leendő vásárlónak tényező a termék nyüsztethetősége. Állati szép, magyaros szavakat tudok gyártani írás közben.

Itt tudjátok megvásárolni.

4.) Ezt a kábelt egy az egyben a mostani eszközökhöz gyártották. Mindkét végén megfordítható, de microUSB és USB formátumok, így bármelyik mostani androidos telefonhoz jó lehet. Különbség az előzőkhöz képest, hogy 2.1 amperre van specifikálva, viszont aranyozottak a kábelvégek. Ez is átviszi az 5, 9 és 12V-os feszültségeket is, illetve támogatja a QC3.0-t is. Szintén harisnyás darab, 1 méteres hosszal, fém kábelvégekkel, ez lett a legszimpatikusabb az összes közül.

Itt tudjátok megvásárolni.

2bc40c4b-2319-6e2e-72f4-8d55820ed515.gif

5.) 1 méteres, aranyozott végű, 3.5mm-es jack AUX kábel. Az egyik bluetooth-os Sades fejhallgatómat (amiről még nem volt teszt történetesen) ezzel lehet összekötni a lejátszóeszközökkel, ha lemerül benne az akksi, illetve a hangrendszerem is ilyen kábelen csatlakozik a PC-mhez. A gyártó ígérete szerint 5000-szer lehet meghajlítani anélkül, hogy teljesítményében, átvitelében bármit is változna. 2512-ig jutottam, aztán meguntam. Fejhallgatóval és több eszközzel is kipróbáltam egy nagyon egyszerű, olcsó kis kábelhez képest. Nem állítom, hogy ég, és föld különbség volt, de másképp vitte át a hangot. Úgy képzeljétek el nagyjából, hogy vagy 10-szer egymás után hirtelen kihúztam az egyiket, bedugtam a másikat, aztán megállapítottam, hogy ez tényleg jobban szól egy picivel. Egy picivel.

Nem tudom, hogy mennyire van értelme ennek. Sajnos a hangrendszeremhez nem volt elég hosszú, de amúgy is, aki normális hangzást akar, és már a kábeleken kezd el szarakodni, az kicsit jobban ért az ilyesmihez, és minden valószínűség szerint nem a Blitzwolf termékei között fog válogatni, hiába aranyozott végű a csatlakozó. Nekem azért tetszenek, mert elég masszív darabok, mutatósak is, csak sajnos nem lett elég hosszú.

Itt tudjátok megvásárolni.

Klikkre galéria nyílik!

 

Konklúzsön

A harisnyázott kábelek nálam abszolút menők. Ha eljutok oda, hogy állandó szinten Type-C dugós telefont fogok használni, akkor tutira a második pontban emlegetett jóságok valamelyikét fogom majd be. Egyelőre váltottam az előző BW kábelemet a harisnyázott, kétoldalas, ezüst színűre, és örö e bódottá van, hogy ismét valami szín került a telefonom környékére. Szimpatikus darabok, tudom javasolni őket a gyorstöltők mellé, és hipp-hopp fel fog tölteni a telefonotok. A gyorstöltőimmel eddig mindig meglepetést okoztam a gyári töltőn élő ismerősöknek.

Ne legyé' sóher, dobj egy lájkot!

Uff.

6 komment

Címkék: kiegészítők

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr168719480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jóska Pista 2016.05.18. 02:31:18

Rendeltem tőlük az itt olvasottak hatására kb. 14 ezerért 4db. BlitzWolf töltőt, több mint egy hónap alatt nem ért ide, ráadásul követés nélkül adták fel a csomagot.
Nálam leszerepeltek.
Még paypalon megpróbálom visszakapni a pénzt.

mrgergoke · http://rendeljkinait.blog.hu/ 2016.05.18. 09:24:30

@Jóska Pista: Szia! Banggoodról rendelted? 14 ezres csomagot senki sem ad fel TN nélkül, főleg nem ők. Nem lehet, hogy csak elkerülte a figyelmed?
Egyébként bármilyen problémás ügyben nagyon segítőkészek szoktak lenni. Dobsz egy üzenetet a customer service címükre, meg nyitsz egy ügyet Paypal-en, és tutir visszaadják a pénzed. De akkor is furcsának találom.

nagyonnagy 2016.05.18. 11:51:28

Én is rendeltem már Banggoodról (kb. 3-4 alkalommal), de mindig megérkezett a csomag (kb. 10-15 nap alatt). Többek között BlitzWolf töltőt is rendeltem már, nagyon jók. Most fogok rendelni még kettőt!

Jóska Pista 2016.05.21. 02:40:40

Nem ez az első rendelésem kinaiaktól, rendszeresen rendelgetek valami kütyüt, most is úton van pár csomagom. Amit megkapok azt a honlapjukon leokézom, így tartom nyilván mi az ami megérkezett. Több tucatból kettő nem "veszett el": az Alitól 6 db forgatható mikro USB kábel, amiből kipróbálásra vettem először egyet, majd mivel bevált, megrendeltem még hatot. 51 dollár. Az is nem nyilvántartott volt, azaz adott neki a kinai valami kamu számot, de azt soha nem lehetett ellenőrizni.
Most ez volt a második bukásom. A legszebb, hogy még szállítási költség is volt.

Shipping Method: Uk Standard International Shipping
Track Number: Untracked
Order Placed Date: 2016-04-03 11:28:55 : EU
Shipped Date:2016-04-04 16:24:40

Payment Information

Payment Method: PayPal Express Checkout

Order Totals

Sub-Total: Ft14,040
InsuranceFt0
Shipping Fee: Ft644
Total: Ft14,684

Lesből Támadó Szárítókötél 2016.05.23. 11:12:28

@Jóska Pista:

Banggood-on emlékeim szerint külön kell bekattintani a tracking numbert, minimális összegért, alapból "untracked"-ként jön. Csomó szirszart rendeltem már tőlük, mindig bekattintottam, és sosem volt probléma.

mókusfülecske 2016.06.15. 18:05:44

Az első bekezdésig, és a négy "mindenféle"-ig voltam hajlandó olvasni.....
süti beállítások módosítása