Blitzwolf BW-P1 hordozható akksi teszt - egyszerű Xiaomi másolat, vagy újragondolás?

2016.05.02. 10:00

mrgergoke

1450148954_2.jpg

Ki ne ismerné fel a fenti képben a Xiaomi saját, igazán jellegzetes dizájnját? Szerintem, aki csak ritkán böngészi a mindenféle tech portálokat, kínai webshopokat, satöbbi, még az is egyből felismeri ezt a formatervet. A helyzet azonban kivételesen bonyolultabb ettől. Aki rendszeresen olvassa a tesztjeimet, az tudja, hogy néhány Blitzwolf eszközzel azért volt már dolgom, és mivel jelen pillanatban én többet tudok róluk, mint ti most (muszáj előttetek járnom pár lépéssel, ha érdekes dolgokat akarok írni), azt hiszem, sőt vallom, hogy felvették végre a saját, nagyjából véglegesnek mondható filozófiájukat, irányvonalukat. Szerintem egy cég életében mindenképpen meghatározó, amikor elkezdik érezni, hogy a kacsázó, részeges nyomvonalról áttértek végre a nyílegyenes előre irányba. Ahogy én elnézegetem a gyártót, meg jelen infóimra alapozva azt mondom, hogy ők mostanában érték ezt el. Mit takar ez konkrétan?

Nos, az első és legfontosabb dolog ennek kapcsán talán az, hogy jóval céltudatosabbak, határozottabbak, mint korábban. Hiszek benne, hogy olyan félrelépés, mint az okosóra volt, többet nem fordul elő. Ezen felül a termékeik olyan színvonalat látszanak mutatni, ami távolról sem megszokott a kínaiaktól. És hogy mi adja ezt? Hát az, hogy a fejlesztés nem kizárólag kínai elven működik, hanem egy nemzetközi csapatot szedtek össze. Nem véletlenül érkeznek tőlük a legváltozatosabb termékek elektronika kategóriában. Egyre érdekesebb cuccokat adnak ki, és ti csak örüljetek ennek, mert a márka iránti rajongásom egyenes következménye, hogy meg fogom venni a jövőbeli cuccaikat is, azaz mindenből lesz teszt. Na, de elég a fecsegésből, úgyis a teszt miatt kattogtatok el idáig a nagy internetben benne.

 

Hordozható akksi

Nyilván mindenkiben felmerült a kérdés, ami fentebb már feltettem. Mi ez? Tróger Xiaomi másolat, vagy kirívó újragondolás? A nagyobb szájúak most furcsa hangok közepette (legjobban utánozva: ,,HÖBÖ! HÖBÖBÖBÖBÖ!") magyaráznak a monitornak, hogy mit próbálom védeni a kínai gyártót a furfangos körmondataimmal, amikor ez csak egy hulladék másolat. A kevésbé nagy szájúak viszont kivárják a végét, mert szerintem valóban nem egy egyszerű másolattal van dolgunk.

1444876104_2.jpg

Ami valóban nagyon zavaró tud lenni, az a dizájn és a specifikáció alapja, ezek ugyanis teljesen megegyeznek a Xiaomi termékéével. 10400 mAh-s kapacitás, ugyanaz a formaterv, nagyon hasonló feliratok, ugyanaz a színvilág. Amiben eltérést mutat, az viszont olyan jelentős, hogy nem lehet legyinteni rá. Egyrészt az előlapja nem teljesen Xiaomi lenyúlás, ami viszont tényleg fontos, az a Qualcomm Quick Charge 2.0 minősítés. A cikk írásának pillanatában már létezik a 3.0-s verziója is ennek a gyorstöltési módszernek, de még egyáltalán nem elterjedt, így ebbe a hordozható akksiba még csak a 2.0 került bele. Ez nyilvánvalóan elektronikai dolog, tehát a gyártó "tervezi bele" adott eszközbe a gyorstöltés lehetőségét, utólag nincs lehetőség módosításra.

1444876105_2.jpg

Amikor megjött a csomag, semmi extrás dolgot nem tapasztaltam a külseje kapcsán, a szokásos karton dobozkában érkezett, ahogyan ezek szoktak. Már sokszor írtam, de most írom megint, hogy én abszolút támogatom a környezetbarát csomagolásokat is. A felhasználók 90%-a szerintem úgyis kihajítja pár hónapon belül a kukába, nagyjából fölösleges lenne egy ilyen apróságnak csillivilli dobozt faragni. Voltak olyan jó fejek, hogy egy félig fejjel lefelé nyomtatott kártyán egyebek mellett megkértek rá, hogy írjak review-t (visszajelzést, értékelést) a termékeikről, én meg hirtelen tök csicskának éreztem magam, hogy még meg sem kértek, azt már ugrok, mert mire kibontottam a dobozt, a cikket már elkezdtem írni. Az lenne talán a legjobb, ha visszaírnék a vásárlói címükre, hogy b*sszák meg a visszajelzésüket. Biztos tudnák, miről beszélek.

1444876106_2.jpg

Na, folytatom. Megtették azt a szívességet, hogy egy aprócska töltőkábelt is adtak hozzá, mely a doboz alján, a felső tálca alatt rejlett, az érdekesen nyomtatott papírkával együtt. Ezen kívül már csak egy súlyos hordozható akksi figyelt ki a zacskóból. Pontosan Xiaomi dizájn, csak az előlapja más, mert a gombja például egy jóval apróbb átlátszó kis kör, más színű az USB kimenet, meg ilyen apróságok. Végre valaki rájött a Blitzwolfnál, hogy szalonnát lehetne aprítani a Xiaomi termékeinek széleivel, így ők gondosan lecsiszolták, és már nem bántó. Ami az akksi többi felületét illeti, igazság szerint totál Xiaomi. Nincs rajta mit tagadni, a Qualcomm QC 2.0 felirattól eltekintve minden egyezni látszik.

 

Tesztüzem

A legelső, amivel meggyőzött, az a tömege. Végre súlya van annak, amit Kínában akksinak neveznek. Aki rendelt már olcsó hordozható akksikat, az tökre tisztában lehet azzal, hogy ritkaságszámba megy, de legalábbis ment, hogy egy kínai töltőnek rendes tömege legyen, ha már azt állítják, hogy 10 perces töltés után három nemzetközi űrállomást ellát két héten át.

1444876108_2.jpg

Meglepetésemre totálra töltve érkezett, úgyhogy nem is sokat totojáztam, elkezdtem meríteni a telefonomat, és ahogy 50%-ra ért, tölteni kezdtem, egészen 80%-ig. Ezt azért csináltam így, mert nincs USB árammérőm. Ha lenne, semmi gond nem lenne a kiméréssel. Így viszont maximum számolni tudok, vagy megbontott USB kábelre rámérni, ami meg azért nem jó megoldás, mert pont arról beszélünk, hogy mekkora áramot képes átvinni a töltő egy kábelen, ergo nagyáramú kábelt érdemes használnom, de a jó kis Nillkin kábelem meg biztosan nem fogom szétberhelni csak azért, hogy kimérjek egy értéket. Úgyhogy arra gondoltam, hogy mivel nagyjából úgyis megvan a fejemben, hogy milyen % tartományban hogyan változik a telefon által felvett áramerősség, és 50-80%-os tartományban egész állandó szokott lenni, ezért ott kéne mérnem az időt, majd visszaszámolni az átlagos töltőáramot. Utána ugyanezt megcsinálni rendes töltővel, meg fogyasztásmérővel, és összevetni az adatokat. Sajnos korántsem a legpontosabb módszer, ezért kitaláltam mellé még valamit. Lemerítem a telefont nullára, és onnan töltöm fel maxra kikapcsolt állapotban, és ezeket az időket is összevetem. Ez már azért adhat némi képet arról, hogy milyen gyorsan tölt a Blitzwolf szuperkütyüje a saját fali töltőjükhöz képest ugyanazzal a kábellel. Na, a kimért adatok:

Töltés ideje akksiról 50%-ról 80%-ra: 76 min

Töltés ideje fali töltővel 50%-ról 80%-ra: 76 min

A 0 - 100% töltés megegyezett falból, meg akksiról is, ahogy az előbbiek is.

Akksi töltési ideje: valamivel több, mint 7 óra

A töltőáramok: 50% - 1.23A, 

Képek

A fenti adatokból következik, hogy mivel nem kompatibilis a telefonom a QC 2.0-val, ezért nem jelenthetem ki, hogy túl nagy árammal töltené. Sajnos a QC 2.0 lista is elég szűkös, még életemben nem volt olyan telefonom, ami tudta volna, de hát egy próbát megért. Xiaomi volt már, most látni kellett ezt is. Személy szerint nekem ez jobban tetszik a Xiaomi cuccánál, valahogy szerethetőbb a formája, vagy nem is tudom. Az előlapja távolról sem olyan rideg tapintásra, de meg kell jegyeznem, hogy igazán apró különbségeket tudok csak felhozni, ami miatt inkább ezt venném meg, ha újra meg kellene.

1444876109_2.jpg

 

Konklúzsön

No hát. A 21 dolcsis ára némiképp szembemegy a Xiaomi 17.6 dolcsis árával, és a kellemes különbség ennyit nem biztos, hogy megér. Viszont ha sikerül egy akciót kifognotok, és netán csak 1-2 dolcsi különbség lenne a kettő ára között, én tutira a Blitzwolfét venném meg.

Uff.

komment

Címkék: kiegészítők elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr268335362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

windoki 2016.05.09. 22:46:00

www.tinydeal.com/kcx-017-lcd-usb-battery-capacity-detector-voltage-current-tester-meter-p-143027.html
És már van is USB-s mérőd :-)
(Nekem bejött)
Köszi a leírást a sok-sok eredeti kínai eszközről. Igen hasznosok.

tangerine71 2016.05.10. 09:51:15

Ja de, most látom, hogy a bemenet is QC2 Akkor így már tényleg frankó kütyü.
Ha nem volna már a Xiaomi, akkor tuti vennék egy ilyet.

"QC2.0 Input, Rapid Recharge:
BlitzWolf BW-P1's USB input and output both support QC2.0 Fast Charge Technology; if you use the QC2.0 certified charger to charge the BlitzWolf BW-P1,
you can get up to 75% faster charging speeds than other USB chargers and shorten your charging time."

Kartofi 2016.05.21. 20:55:29

Blitzwolfék másolják az ikea töltőjét. Az is ilyen, csak olcsóbb.
süti beállítások módosítása