Blitzwolf BW-LT2 asztali lámpa teszt - új kedvenc

2016.03.14. 10:00

mrgergoke

f6ce4107-e235-4a0a-857c-f861f4292e9a.gif

Mi okunk lenne nem megbámulni a Blitzwolf egyik legújabb termékét, mely nem egészen 13.000 forintért kapható, és egy csomó mindent tud? Egy oktogon a test alapja, mely az oldalain áll, és egy vízszintestől a másik irányban vízszintesig minden lapján megáll, érintésre állítható a fényereje, beépített akksival rendelkezik, alacsony fogyasztású, kapunk hozzá 24W-os Blitzwolf adaptert, és még sorolhatnám. Egy újabb ultimate ajánlat a Blitzwolftól. Mindjárt magatok is meglátjátok.

A doboza ugyanolyan puritán, barna karton, mint amit már megszokhattunk tőlük. Ahogy szoktam volt mondani, fő a környezettudatosság, meg a jó ár, és ha ez azon múlik, hogy a doboz nem csicsás, hanem egy darab karton, és nem a vastagsága, hanem a benne lévő habszivacsok védik a terméket, hát egye fene, kit érdekel? Úgy ki volt bélelve a csomag, hogy ettől jobban nem is lehetett volna, ennek megfelelően szokás szerint csak a doboz sérült útközben, a terméken egyetlen karc sem látható.

1455787859_2_1.jpg

Egy miniUSB kábel (melyen nem látható semmiféle gyártói jelzés, így ez valószínűleg nem a sajátjuk), egy, korábban már tesztelt dual port 24W nagyáramú töltőadapter, egy használati utasítás, egy reklámpapírka, és maga a termék volt a doboz tartalma. Nagyon szimpatikus, hogy a Blitzwolf nem szarakodik olyanokkal, hogy hú, hát minek két portos töltő ide, majd vegyük meg azt külön, meg ilyenek. Szarni rá nagy ívben, belehajítanak egyet a kedvenc töltőmből, aztán hadd szóljon. És szól is, mindjárt meglátjátok.

425c80c8-94b7-4630-9fd2-601b529386e4.jpg

A ház anyaga valami tömör, kemény műanyag. Tény, hogy fényes fehér, de nem hat gagyin. Jobban tetszene nyilván, ha matt lenne, de nem zavar különösebben, a dizájn valahogy elfedi nagyjából ezt az apróságot. Apropó, dizájn. Nem mondom, hogy mérnöki bravúr, mert az durva túlzás lenne, de mérnöki kreativitás. Ez igen. Ha Kínában egy kis gyártó ilyet alkot, szerintem megérdemel egy jó tapsot. Egyszerűen remek ötlet volt, és remek a kivitelezés is, már most kötelező darabja a szobámnak.

c0a32bcc-43b3-46a5-8fa1-b9e75d1174a1.jpg

Van rajta egy lyuk, amiben egy kék jelző LED van, meg egy miniUSB port a töltéshez, semmi egyéb nyílás. Az egyetlen, ami küllemben zavar, az az, hogy a miniUSB portnak némiképp nagyobb hely van kivágva, mint amekkora indokolt, és kicsit furán néz ki ettől, olyan tré. Ez akkor feltűnő, ha az ember közvetlen közelről, direkt azt bámulja. Azon pár tized millimétert még lehetett volna finomítani, de hát semmi sem tökéletes. A lámpa fej része full fém, valami könnyű alumínium lehet szerintem. Tartósnak tűnik, bár nem próbálgattam hajlítgatni. A legvégén van egy leszedhető kupak, a fél körmöm leszakadt, mire fel bírtam feszíteni, de nincs akkora nyílás, hogy jól be lehessen látni, fényképezni pedig végképp nem. Éppen csak a LED sorokra lehet egy pillantást vetni, semmi komoly. Meggyőzött a megjelenésével.

A képeknél a sötétben készült fotók úgy vannak sorban, hogy táppal sorban a 4 fokozat, majd táp nélkül. A legerősebb fokozatokban már nem látni a különbséget, mert a telefon ennyire képes. Túl fényes volt neki, ezért én kérek elnézést.

Képek

 

Tesztüzem

Meglepő módon most először kellett a használati utasítás, mert forgattam-forgattam, de sehogy sem tudtam bekapcsolni. Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy már világít. Tovább forgatom, még erősebben. Nem akartam meglesni, hogy mi a dolog nyitja, de 10 perc után kénytelen voltam. Rá nem jöttem volna a világért sem, hogy a kis lukra kell rátenni az ujjamat, arra vált fényerősséget. Kipróbáltam mind a négyet.

db12f0a0-f1cf-4d13-9efd-7996874f8081.jpg

Két mód van, az egyik az akksis működés, amit nem akar/tud annyira terhelni, meg van a töltős mód. Az elsőben a fényerők nem túl nagyok, bár maxon már ott is elég jó azért, viszont töltőre dugva a 2.4 amperes portból jó kis töltőáramot kap, így megduplázza a fényerejét, amint áram alá kerül.

e9f56f96-96dc-497e-ac10-1fb51bb828c6.jpg

A gyártó külön fel is hívja a figyelmet rá, hogy csak az ő nagyáramú töltőjükkel képes elég áramot magába szívni ahhoz, hogy a fényerő duplázódjon, és még töltsön is közben, gyengébb töltőknél előfordulhat, hogy nem töltődik, vagy merül is közben a magas fényerő hatására. Kicsit részletezném a 4 módot:

- Minimál fényerő: töltés nélkül olyan fényerőt ad, hogy gyakorlatilag csak jelzőfénynek jó, alig látni. Még olvasáshoz sem elég. Töltéssel merőben más a helyzet, inkább megtriplázza-négyszerezi a fényerejét, asztali lámpának gépeléshez is elegendő lehet este. A fogyasztás itt 1.4W.

- Alacsony fényerő: töltés nélkül olyan, mint a minimál töltéssel. Kellemes estére, filmhez háttérfénynek, ha a falnak fordítom, meg ilyesmi. Töltéssel egy átlagos asztali lámpa fényét adja, tökéletes a sötétben gépeléshez, olvasáshoz, majdnem bármihez. A fogyasztása 2.4W.

- Közepes fényerő: erre is igaz, hogy töltés nélkül olyan, mint az előző töltéssel. Ez táp mellett már feltűnően sok fényt ad, az egész asztalomat fénybe borítja, de még nem zavaró. Még itt is csak 4W a fogyasztás.

- Magas fényerő: picit gyengébb, mint az előző töltéssel, valahol alacsony, és közepes között lehet. Ezt tartom ideális fényerőnek, ha valakinek a közepes táppal sok lenne. Igazán kellemes. Töltve nagyon fényes lesz. Nem zavaró, de elég sok fényt ad, műszaki rajzoláshoz tudnám elképzelni, szereléshez, ahol látni kell apróságokat. 5.3W-ot mértem rá.

Az üzemidők alább láthatóak. 1800 mAh-s akksit ír a gyártó, amivel minimális fényerőn állítólag több, mint 100 órát bír a ketyere. Ezt simán el bírom képzelni, de semmi értelme, olyan kevés fényt ad. Mármint a fénymennyiség lehet funkcionális, de nem ennél a lámpánál. A másik hárommal már lehet kezdeni valamit, és elégedett vagyok a számokkal is, tényleg teljesíti az ígért órákat.

1fcfeeb6-5902-4181-bb15-53ff352ae3d1.jpg

A fényét valóban egyenletesen oszlatja el. A rendesen megvilágított részeken (tehát ami nem periféria) én tökéletesen egyenletesnek látom a fényt, és bejött, amit vártam tőle. Eddig egy olyan lámpát használtam, amibe GU10-es égő ment, melegedett, mint a szemét, alapjáraton is 45W-ot zabált, aminek szerintem a kétharmadát elfűtötte, és még a fénye sem volt egyenletes.

1fd67d10-4f73-47a5-bec8-7fe3488f7352.jpg

Hozzá kell tennem, sokkal barátságosabb volt a fénye, meleg fehér, de inkább sárga volt. Abból a szempontból ez sokkal jobb, hogy egyszerűen koncentrálásra ösztönöz. Persze ez nem mindig és nem mindenkinek jó. Ha viszont olyan feladatról van szó, ahol kellemes minőségű, egyenletes, nem zavaró, nem vakító fényre van szükség, akkor ettől jobb társat aligha találhatnánk. Vagyis meglátjuk, mert ha minden igaz, már úton van hozzám a másik asztali lámpájuk, amit még jobban várok ettől. Ha valaki otthonos, meleg fényre vágyik, aligha ez lesz a megfelelő társa.

85af5c79-3ae3-4c29-8f9e-ae83c145aab9.jpg

 

Konklúzsön

A legelőnyösebb felhasználása az én meglátásom szerint az éjjeli lámpa. Mindenki éjjel tölti kábé a telefonját, és ehhez kapunk egy nagyáramú dual port töltőt is, amiről már bebizonyosodott, hogy nagyon jó. Veszünk a telefonhoz egy nagyáramú kábelt maximum egy ezresért, és rögtön van egy király éjjeli lámpánk olvasni, éjjeli fénynek, vagy akárminek, plusz még a telót is secperc alatt feltölti. Ugyanígy mondjuk asztalinak is jó.

6bd1c119-3db5-4f89-bbd4-871c1902d0b1.jpg

Igazából baromi jó ez a lámpa. Az összeszerelési minőség jeles, az anyaghasználat megfelelő, de nem kiemelkedő, a funkcionalitás meg 10-ből 8. Az ára durván 13.000 forint, ami azért pénz, de elég fain lámpa szerintem. Bátran ajánlom mindenkinek!

Itt megvásárolható.

Uff.

komment

Címkék: otthon elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr128440798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Isti1968 2016.03.14. 17:53:30

Kicsit drágának találom, bár a dual töltőt már régóta használom max megelégedettséggel. A Lenovo S860-as telómat egy sima töltő 8-9 óra alatt töltötte fel, ez a töltő 2-3 óra alatt fullra tölti persze a megfelelő kábellel.

Aztapaszta 2016.03.16. 20:46:55

Karácsony előtt körbenéztem, hogy mit lehet kapni MO-n ledes asztali lámpában.
Gyakorlatilag 40000 Ft alatt csak vicc van. Egy ilyen lámpáért minimum 50-60000 Ft-ot kérnek. Tehát 13000 Ft-ért konkrétan ajándék.
süti beállítások módosítása