Sades Cataclysm teszt - ezúttal gémer egér jött a Sades-től

2016.02.08. 10:00

mrgergoke

sades-s8-led-gaming-mouse-4-color-dpi-switch-7-button-setting-jmgaming-1508-12-jmgaming_6.jpg

A gyártó több termékét is teszteltem már, viszont eddig mind csak fejhallgató volt. Ezúttal viszont egy egér is beúszott a képbe. Úgyis szükségem volt egyre, mert családtagok elbugáztak egyet, és már egészen ragaszkodok a legalább 2 plusz gombbal rendelkezőkhöz, úgyhogy nem sokáig kerestem, örültem, hogy van okom ezt is megrendelni. Nem durván mutatós darab, de a Kinbas VP-X7 után szimpatikus volt a formája, ezért vettem meg. Nem bántam meg.

A Kinbas formája annyira bejött, hogy 2 évig azt használtam, de az most át fog térni asszem másodállásba, mert az új Sadeses egérke még jobban tetszik. Ha nem tudnánk amúgy, a Sades szó kiejtése nem "szédsz", hanem "szédisz". Mára megvolt a nyelvtannácizmus is, jöhet a teszt érdemi része is.

Ahogy azt már megszokhattuk, ami Kínából jön az világít, és ami világít az biztosan breathing light-tal világít. Nem tudom, magyarul mi a neve ennek, a breathing light azt jelenti, hogy elhalványul, majd teljesen felerősödik a fény. Eközben válthat színt is, de nem kötelező, a halványul-erősödik motívumot hívják breathing light-nak. Ami pedig ezt illeti, ez is lélegzik. Az egyetlen szerencse, hogy ez már nem úgy, mint a Kinbas, ez legalább csak egy színben végzi ezt, mely szín pedig a DPI beállítástól függ. Az egér négyféle DPI-re állítható; 500, 1000, 1750 és 2500. Mivel nekem alapbeállításként a Win10-ben maximumra van húzva a kurzor sebessége, ezért elegendő az 1000-es beállítás, így nekem zöld szín jutott. A mélykék az 500-é, a piros az 1750-é, és lila-ciklámenszerű a 2500. Minden szín szép amúgy, meg rendben van, de nem túl férfias a ciklámen egy gémer egéren. Bár kinek mi. Na mindegy.

20pcs-sades-cataclysm-2500dpi-optical-led.jpg

A Sadestől jól megszokott módon ez is harisnyázott USB kábellel rendelkezik, ami bár vékonyabb, mint a fejhallgatók kábelei, de érezni rajta a tartósságot. Merevnek merev mondjuk, ez tény, így kell neki a kicsomagolás után pár nap, vagy hét, mire kezdi kirúgni magát, és nem próbál visszaállni összetekeredett gyári állapotba. A dizájn abszolút rendben van, nem túlkapott a sok kivágás rajta, nem tuningolták fényes, olcsó műanyagokkal, helyén van szerintem az egész. Sőt, kifejezetten jól áll neki ez a sok kivágás. Mondanom sem kell, hogy a teljes felülete gumírozott, matt műanyag, és nagyon kellemes a fogása. Én mondjuk nem úgy markolok rá, hogy az ujjaim kövessék a vonulatait, mert akkor lelógna a tenyerem csukló felüli párnás része róla, hanem úgy, ahogyan a Kinbasnál már megszoktam. Egyszerűen ráteszem az egész tenyerem.

Optikai egér lévén nem látni vörös fényt az alján, és én nem is bánom. Külsőre egyszerűen úgy ahogy van, rendben van, és ehhez nem kellett egy kicsike jóindulat sem, hogy leírjam. Ami a működését illeti, szintén ugyanezt tudom mondani. A Kinbassal az volt a bajom, hogy holtjátéka volt a gomboknak. Egy idő után mintha kikoptak volna, és némelyik kapott holtjátékot, ami hirtelen használat esetén, komoly játékoknál, játékosoknál nagy probléma lehet. Itt viszont szó sincs ilyesmiről (persze kikopásról ennyi idő után még nem beszélhetünk). A gyártó állítása szerinti Omron kapcsolók intant kattannak, és a lenyomási út is megfelelő, kellemes, de határozott erő kell hozzá, hogy lenyomhatóak legyenek. Hajnali háromkor csüngő ujjakkal persze le lehet nyomni véletlenül is, meg én szoktam is, de érezhetően több erő kell neki, mint a Kinbasnak, és ez szimpatikus.

sades-cataclysm-2500dpi-optical-led-6-buttons.jpg

A hivatásos módszerrel fogva tökéletesen helyén van a két oldalsó plusz gomb, viszont ha úgy fognátok, mint én, akkor kissé kényelmetlenül lettek elhelyezve, úgyhogy gyanítom, hogy át kell majd szoktatnom a kezem, mert nagyon sokat használom mappák közt lapozáskor, meg böngészőnél az oldalgombokat. Konkrétan arról van szó, hogy ha egyszerűen felülről ráteszitek a tenyereteket úgy, mint ahogyan az ember a nagy és puha mellekre szokta, akkor kissé kényelmetlen helyen, túlzottan hátul vannak az oldalsó gombok a hüvelykujjnak, nem jól elérhetőek. Ha viszont az ujjak követik az áramvonalakat, minden a helyén van.

A görgő is teljesen gumis, kellemesen mozdul, ennek sincs holtjátéka, megfelelő erő kell neki mind a görgetéshez, mind a lenyomáshoz. DPI kapcsolóból kettőt is kaptunk, pedig nem lenne indokolt, de nagyon jól mutat rajta, és nem foglal el fölösleges helyet sem.

Képek

 

Konklúzió

Nem egy kifejezetten elterjedt termék, illetve egy némiképp máshogyan is kinéző egeret is árulnak ugyanezen a néven, így megint van egy újabb kérdésem a gyártóhoz, de idővel ezt a kis misztériumot is kiderítem. Ami most itt pihen az asztalomon, egy tizenpár dolláros ketyere, és ennyi nekem bőven megér. A harisnyázott kábel, és minőségi USB csatlakozó csak adalék, hogy megvásároljam. Nem mondom, hogy a legjobb cucc, amit valaha vettem, de nem bánom, hogy ő lett az új egér a háznál. Bárkinek jó szívvel merném ajánlani.

Uff.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr798283122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Huginn · http://agartha.hu 2016.03.11. 21:24:53

A "pulzáló fény" megnevezéshez mit szólsz? :-]

"Optikai egér lévén nem látni vörös fényt az alján, és én nem is bánom."
He? A mezei optikai egerek szimpla vörös fénnyel dolgoznak. A menőbbek, ahol ezt a fényt el kívánják rejteni, infravörössel. Nézd meg az alját, halvány vörös pöttyöt fogsz látni ott, ahol a hagyományos egerek is világítanak. Vagy nézd meg egy digitális fényképezőn/telefonon keresztül. Azok tovább látnak az infra tartományban, mint az emberi szem. ;-]
süti beállítások módosítása