ADO Mate 3 hordozható hangszóró teszt - a luxus nem jár egyedül

2015.10.19. 10:00

mrgergoke

 201506301514406486.jpg

Már 3 hordozható hangszóró is járt nálam, de mindegyiknél találtam dolgokat, amik nem jól voltak megcsinálva, kicsit tré volt, halk volt, hangos volt és recsegett, hamar lemerült, miegymás. Most elérkezett a végső leszámolás és az igazság pillanata.Az ADO Mate 3 nevű hangszóró eljött hozzánk messzi Kína népköztársaságából, hogy leszámoljon igaztalan szavú társaival.

 

Megrendelés

Őszintén szólva sosem rendeltem volna meg. Ahogy megnézem a descriptiont, látszik, hogy tök jó, de 23 dolcsit nem adnék egy ilyen kis méretű dobozkáért, mert nem hiszem el róla látatlanban, hogy kielégítő minőséget produkálna. Mondom ezt annak ellenére, hogy BT 2.1, NFC, és 1800 mAh-s akksija van. 1800.

Mivel nem én rendeltem, úgy ismerkedtem meg vele, hogy a Takee 1-hoz járt ajándékként, és miután megismerkedtem vele egy kicsit, úgy gondoltam, hogy ez megér egy külön cikket, hallanotok kell róla.

 

Csomagolás, üzembe helyezés

Meglepően kemény, vastag karton dobozkája van igen elegáns dizájnnal, odafigyeltek a tervezéskor (vagy a másoláskor). Sajnos nem tudom, hogy mennyire koppintás, mert nem találkoztam még hasonló kinézetű kütyüvel, de valami azt sugallja, hogy ez egyszer nem másolatról van szó. A dobozban az eszközön, microUSB adat- és töltőkábelen, valamint pár papíron kívül semmit sem találunk. A ketyere kulturáltan fóliába van húzva, hogy a fényes műanyag felület nem karcolódjon véletlenül sem.

Lepucolva a felesleget és kézbe véve az eszközt az első, ami meglepő lehet, hogy érezhetően nehezebb átlagos társainál. Átlagos: jelentése itt egy mezei párszáz mAh-s akksival rendelkező kínai verzió. 115 gramm nem olyan kevés egy ilyen kis eszközhöz képest, ez már reálisan összemérhető egy szolidabb okostelefonnal is.

ado-mate3-review-featured.jpg

Nem szeretném, ha az jönne le a cikkből, hogy túlajnározom, és aki rendszeresen olvas, az tudja, hogy ilyenre sosem kerül sor, de ez egyszerűen annyira jól néz ki, hogy az félelmetes. Az oldalán kis lukak vannak, ez gondolom a mélyeknek lett kitalálva, de a hang jelentős része felülről jön. A felső rácsozás közepén egy fura N betűs ábrát látunk, ez jelöli az NFC chip helyét. Ne tévesszen meg a dolog senkit, az NFC itt nem arra van, hogy tartalmat sugározzunk át a kütyünek! Gondoljunk csak bele, hogy is sugározhatnánk át, amikor a telefont rá kéne rakni a hangszóróra, ez fatál error lenne. Bár nem lenne annyira meglepő a kínaiaktól, de azért mégis csak túlzásnak érezném. Az NFC most csak kényelmi funkció, bekapcsolva rögtön párosítja a telefont az eszközzel, így nem kell a BT menüben szórakozni. Valóban lényegesen egyszerűbb és rövidebb megoldás, mint a hagyományos módszer, de mivel a jelenlegi ROM-omban nem működik az NFC, kénytelen voltam a hagyományos utat választani, ami nem kevésbé tökéletesen működik, mint az NFC.

screen-shot-2015-08-08-at-7_46_06-pm.png

A kezelése végtelenül egyszerű: egyetlen bekapcsoló gomb adatott meg, semmi más rajta kívül. Jelen esetben még annyival is egyszerűbb a dolog, hogy nincs 73 és fél nyomkodási kombináció, amivel különböző módokba kapcsolhatunk, meg túlélő vészfény LED-ek az alján. A bekapcsológombnak csak 3 funkciója van: be- és kikapcsolás, valamint a lejátszás szüneteltetése. Párosítottuk tehát mondjuk egy telefonnal, lássuk, mit tud.

Képek

 

Tesztüzem

Enyhe túlzás lenne talán azt mondanom, hogy elképesztő, de egy megdöbbentőt talán megérdemel. A 4 watt teljesítményű hangszórókat már a leírásokban is kiemelik; nemhiába. Baromi hangos, de nem úgy, mint az itt tesztelt korábbiak voltak, itt tűnik ki a különbség. Azok szimplán hangosak voltak, és néha írtam is, hogy recsegésre hajlamosak. Na, hát ezt feltolhatjuk maximum hangerőre, akkor sem fog recsegni, és tartja a lejátszás tisztaságát is. Ami amúgy meglepően jó. Nyilván ez egy szubjektív dolog, a jó mindenkinek mást és mást jelent, és relatíve nehéz leírni egy hangzást szavakban. Viszonyítani tudok csak nektek, hasonlítani tudom dolgokhoz, hogy könnyebben el tudjátok képzelni. Röviden tehát: minden eddigi hordozható lejátszóeszközömnél jobban szól. Nem mondom, hogy kategóriákkal, de észrevehetően.

d3_1.jpg

A hangzása teljesen tiszta, nem túl sok a magas benne, tehát nincsenek fülsértő cicergések, meg cintányérok a zenében, és még némi mélyet is felfedezhetünk. A Xiaomi saját cuccától nyilván elmarad, mert annak a mélyéről áradoztak már sokan, de úgy gondolom, hogy melóhoz, szabadidős kinti zenehallgatáshoz tökéletes példány. Miért?

 

Konklúzió

Elsősorban az akksija miatt. Viszonylag nagy hangerőn (mondjuk 50-75% között) 15-16 óra folyamatos lejátszás simán elérhető. Ezt még tolhatjuk felfelé, ha szobában hallgatjuk kevésbé zajos melóhoz. Másodszor: a hangerő. ehhez nem is kell semmit sem fűznöm, a 4 watt magáért beszél ekkora méretben. Harmadszor: a dizájn és a lejátszás minősége. Nem mondom, hogy negyedszer, de azért csalogató marketingfogás az NFC megléte. Valljuk be magunknak: az NFC-nek a világon semmi értelme itt. De azért na. Kényelem és menő. Nem kell, de azért jöhet, ha már adják. Durván 6-6 és fél ezresért szerintem közel best buy termék. Vannak biztosan hasonló ajánlatok, de ilyen akksimérettel még nem találkoztam, és ez egy kritikus pont. Más termékek elé sorolom egyértelműen, ha ajánlanom kellene valakinek, tökéletesen elégedett vagyok a termékkel.

Innen vásároltam meg az említett pénzért.

Uff.

Szólj hozzá!

Címkék: kiegészítők elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr557986655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása