Kínai fogyasztáscsökkentő doboz és fülhallgató teszt - Ha legalább az egyik működne...

2015.08.17. 10:00

mrgergoke

wholesale-1pc-power-electricity-saving-box-energy-saver-eu-plug-90v-240v-brand-new.jpg ut8hagexe0dxxagofbxu.jpg

 

 A mai egy olyan haszontalan cikk lesz, hogy netovább. Igazából ezzel részben hatalmas hülyeséget mondok, mert rengeteg kíntól foglak megóvni titeket azzal a tudással, amit most készülök átadni, de ha belegondoltok, hogy a fenti 2 eszközből igazából egyik sem működik, arról nem beszélve, hogy igazából egyik sem létezik, nekem mégis van belőlük, akkor azért elgondolkodhattok az életeteken, hogy van-e értelme. De komolyan. Amíg magatokba roskadtok, és szépen átgondoljátok, hogyan hogyan fogjátok gyökeresen megváltoztatni az életeteket, és sokkal többet rendelni Kínából, addig belecsapok a nem működő/létező lecsómba, és ontom a tudást. Fogadjátok!

Ezért tart ott ez az ország, ahol

Korunk netnyuggereinek (értsd: online nyugdíjas) kedvenc kifejezése. Kezd olyannyira mainstreammé válni, hogy nem is szükséges politikáról, vagy gazdaságról beszélni, ezek megléte nélkül is tökéletesen használható kifejezés. Lássunk egy példát:

- Karcsi, te is iszol egy sört?

- Na, ezért tart ez az ország ott, ahol.

Vagy nézzünk megint másikat:

- Mit rendeltél?

- Egy új telefont, nem olyan régen jelent meg. Az MTK legújabb chipsete van benne.

- És hogy tetszik?

- Egész gyors, bár néha ezért tart ott ez az ország, ahol.

Amint látjátok, kedvenc nyugdíjasaink valóban tökélyre fejlesztették a közhely használatát. Hogy ez hogyan kapcsolódik a mai cikkhez azt még nem tudom, lehet, hogy később rájövök.

#szerk.: megírtam, de még mindig nem tudom.

 

Már megint számla jött?

Ugye, milyen rossz, hogy folyton csak számlákat hoz, az a hülye postás, aki amúgy is gyanúsan néz az asszony felé? Kancsal is, és már megint áramszámlát hozott. A megoldás kétféle lehet: megöljük a postást, nem fizetjük be a számlát, röhögünk pár napig a markunkba, aztán kikapcsolják az áramot, vagy vásárolunk potom ezer forintért egy FOGYASZTÁSCSÖKKENTŐ DOBOZT. Ugye, hogy ugye?

Nincsenek megfelelő szavak arra, hogy mennyire vonzóan hangzik a dolog, hogy fogyasztást csökkent, ezer forintba kerül, és csak egy doboz az egész. Ez bizony instant buy. Nem kellett rá sokat várnom szerencsére, kicsomagolásztam a kis dobozkájából, ami egészen kulturált egy darab műanyaghoz képest. Először megpróbáltam lenyitni az előlapját, hogy kapcsolót, vagy beállító gombokat keressek rajta, tudniillik csak megrendeltem, abszolút nem néztem meg, hogyan kell használni, meg mit is veszek pontosan. Miután ez sem sikerült, megnéztem neten a dolgot, és rájöttem, hogy a működtetéséhez csak be kell dugni abba a hálózatba, amelyiknek a fogyasztását csökkenteni akarjuk. Bedugtam hát a legközelebbibe, amire rá van kötve elég sok dolog: egy asztali gép, két monitor, hangrendszer, íróasztali lámpa, modem, meg pár apróság.

1284632595370_hz-cnmyalibaba-web1_14456.jpg

Parasztember módjára gondolkozva arra jutottam, hogy minél nagyobb a fogyasztás a hálózaton, annál látványosabban tud lefaragni belőle, szóval jól le kell terhelni a dolgokat. Elindítottam egy játékot, és a lehető legmagasabb teljesítményre tuningoltam sebtiben a gépet, bekapcsoltam a második monitort is, a hangrendszert, és lámpát kapcsoltam még a modem mellé. A jó régen tesztelt, azóta kedvenccé vált kínai fogyasztásmérőt a kör tövéhez dugtam, hogy a teljes fogyasztást mérni tudjam, a dobozkát meg rögtön utána dugtam be az egyik elosztóba. A számítógép ingadozó fogyasztása miatt nem tudtam megállapítani, hogy lényegében most csökkent-e a fogyasztás, de annyi szent volt, hogy az ígért, ,,akár 75%-os fogyasztáscsökkenés" hazugság.

Kis mókolás után megoldottam, hogy stabilabban fogyasszon a kör, álljon be egy értékre nagyjából. Nem mertem magamnak sem bevallani, de mintha nőtt volna a fogyasztás. Na jó-jó, ez így nem fog menni. Kimentem hát a konyhába, hogy egy 800 wattra tekert mikróval csekkoljam a dolgot. Ha valami, hát az egyenletesen fog fogyasztani, és ki-be dugdosással megnézhetem, mekkora különbséget generál.

Képek

800 wattos teljesítményre tekerve valójában 1212 wattot fogyasztott (én mondtam, hogy vegyetek fogyasztásmérőt, és térképezzétek fel a házat! Nem hiszitek el, de tényleg sok mindenre rá lehet jönni!), tehát finoman szólva is zabálta az áramot. Bedugtam ezt a ketyerét, és háááát uramfia, csodák csodájára ... nem történt semmi. Később még szórakoztam vele egy darabig, aztán rájöttem, hogy saját fogyasztása viszont van, időnként néhány wattos fogyasztást elő tudtam csalni belőle. Magyarul ahelyett, hogy csökkentene, még növel is.

 

Végrendeletem

Ez a termék volt a halálom. Ez nem más, mint szándékos átverés. Tervezett, alaposan kidolgozott, rengeteg marokba röhögéssel készített, tömeges, ipari, üzletszerű átverés. Az egyszerűbb embereknek ennyi talán elég lehet ahhoz, hogy ne higgyenek el mindent, amit a neten olvasnak, én viszont kíváncsi voltam, hogy mi van benne akkor, mert szétszedve elektronikát találtam egy fekete dobozzal. A mélyebb infókat a termékről, meg a származásáról olyan gyönyörűen leírta már előttem a villanylap.hu, hogy nem érzem szükségét egyetlen további szónak sem. Tőlük mindent megtudtok!

 

Élet a halál után

Szenvedéseim itt korántsem érnek véget. Amikor hónapokkal ezelőtt hatalmas fülhallgató vásárlásban voltam, rendeltem egy szellemdarabot is. Nem vagyok otthon a fülesek terén, úgyhogy értékelések, meg leírások alapján 5 darabot rendeltem aliexpressről 4-8 dolcsis kategóriában. Nem használom túl sokat a fülesem, de ha elfogadható hangja lenne, akkor talán rászoknék. Megláttam ezt a darabot, anyáztam egy kicsit, aztán sűrű kattogás közepette megvásároltam.

ut81rkfxhbaxxagofbxv.jpg

Nem részletezem agyon a dolgokat, később kiderült, hogy a cím egy valóban jól szóló, ismert fülest takar, de az megközelítőleg sem így néz ki. Aztán megjött a termékem, aminek a bal fele jóval hangosabb, mint a jobb, tehát szarul működik. Nézegettem a csomagolását, aztán feltűnt, hogy azon már Huast HST-22 szerepel. Rákerestem arra, de a képek alapján egy 3. füles került elő. Kép alapján keresve ez a darab akár egy Huast HST-35 is lehetne, mert a dhgate.com árul ilyet ezen a néven (máshol nem volt), de tőlük állítólag nem szabad vásárolni. Fórumozók szerint nagyon elromlottak az utóbbi években.

ut8dbqexmlcxxagofbxo.jpg

Most erre mit lehetne mondani? Árulják egy néven, de nem hamisítvány, hanem alapjaiban más termék. Megjön egy másik névvel a dobozán, de valójában TALÁN egy harmadik név az, ami stimmel neki. És mindehhez kitaláltak (vagy inkább loptak) egy ilyen dizájnt, hogy helyben összefosom magam, ahogy kézbe veszem. Hozzátenném indoklásként, hogy nem műanyagból van, hanem a tömege alapján rézből. Kemény cucc.

Képek

Szavazzatok, kíváncsi vagyok az olvasói véleményekre!

 

komment

Címkék: kiegészítők elektronika Hulladék

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr227701076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Huginn · http://agartha.hu 2015.09.06. 10:26:29

Aki szeretne tényleg spórolni az áramon, annak ilyesmit ajánlok, mert ezek működnek: www.argep.hu/trend/ENER/Energiatakarekos-eloszto.html

Huginn · http://agartha.hu 2015.11.27. 22:46:54

Te... ez csak fülhallgatóként használva borzalmas, headsetként (4 pólusú aljzatba csatlakoztatva) a korábbi 80% körüli hangerőkülönbség olyan 20-ra mérséklődik, ezáltal például telefonálásra már tökéletesen alkalmassá válik. Zenehallgatáskor pedig észrevehetetlen, ha reggelre a bal fülem feküdtem el kegyetlenül. :-D

mrgergoke · http://rendeljkinait.blog.hu/ 2015.11.27. 22:49:53

Hát, engem zavarna, az tuti, telefonálni meg nem szoktam headsettel :)
Ő sajnos engem már nem tud meggyőzni...
süti beállítások módosítása