Vízálló zseblámpa vizesteszt - a lényeg, hogy nincs rá szükségem vol. 2

2014.11.10. 10:00

mrgergoke

1247113801_181.jpg

Korábban már volt egyszer zseblámpáról szó, de az már másfél éve volt, gondoltam, veszek megint egyet. Anno pont ugyanannyira volt rá szükségem, mint most. Megint csak értetek éltetem a kínai ipar. Szívbemarkoló pillanatok ezek, amikor rádöbbenek, mennyire kiteszem értetek a lelkem is. Akkoriban még visszafogott ember voltam, de mostanra elszabadultak az indulataim ezekkel a kínai vackokkal szemben. Ez alkalommal nem bírtam ki, hogy ne tegyem próbára a kínaiak állítását, mely szerint vízálló. És úgy írták a vízálló dolgot, hogy nem volt mögötte zárójel, meg apróbetű.

Mostanában egészen rendbe jött a kínai posta, normális idő alatt (2-3 hét között) meg szoktak jönni a cuccok. Ez mondjuk még augusztus 14-i rendelés, nem tudom, mi az összefüggés. Megint gazdagabb lettem egy fölösleges kacattal, de legalább aránylag pozitívan csalódhattam benne.

A leírása szerint egy Q5-ös CREE LED van benne. Annyira nem értek hozzájuk, de azt mindenki tudja, hogy ha CREE, akkor nagyon nem foghatunk már mellé. Vonzóan hangzott, ahogyan az is, hogy vízálló. Emellett edzett üveg lencsét írtak, 250-300 méteres világítási távot, 300 lument, meg valami alumínium ötvözetet háznak. Emellett a képek tanúskodtak a dizájnjáról, ami szerintem teljesen rendben van. Ja, és mindezt 500 forintért.

Szóval megvolt a löket, hogy megvásároljam, annak ellenére, hogy nincs rá szükségem, nem is tudom mire használni. Bontás után ellenőriztem, és kívülről tényleg rendben van. A képek nem csaltak, jól néz ki élőben is, és elég masszív hatása van, nincs az az érzése az embernek, hogy egyszer essen le, és szevasz van neki. Az üvege sajnos egyáltalán nem edzett üveg, sokkal inkább közönséges műanyag szerintem, de majdnem tök mindegy.

Képek

A sárga dísz is egy menetes gyűrű rajta, amivel a fej tövénél kicsavarható részt lehet megszorítani. Nem teljesen értem, de biztos van valami haszna. Széttekerve látható, hogy egyetlen darab AAA-s elemmel működtethető, mást nem is tudunk beletenni. Ez volt egyébként az egyik szempont vásárláskor, mert elég sokat pl.: 18650-es akkuval lehet működtetni. Beléjük megy más is, csak nem lesz normális fényereje.

Ez sem húzza sokáig szerintem egy elemmel, de nem is lényeg, mert nem ipari lámpa, csak egy mezei zseblámpa. Arra jó, hogy legyen, ha néha ehhez-ahhoz kell, de semmi spécire nem elég erős szerintem. Az egyik képen hullasötét szobában lefényképeztem, mit tud, szerintem azért nem rossz. Elképesztő minőségű képet lőttem.

Ahogy fent írtam, nem bírtam visszafogni magam, muszáj volt kitennem egy kis víznek. Az alábbi csodavidiben megszemlélhetitek, hogyan teljesített egy pohár vízben. Azok a barna kis izék félig szándékos spoiler egy másik cikkhez. Úgysem találjátok ki, mi lesz belőle.

Amint látjátok, nem olyan rossz ez a zseblámpa, 500 forintért pedig lazán megérte. Van jó fénye is, bírja egy ideig a vizet is, masszív anyagokból van, keveset eszik, apró, bárhol elfér. Ez egy határozottan jó vétel lehet bárkinek, aki ilyesmit keres.

Itt megvásárolható kismillió LED lámpa.

Meg itt is.

Uff.

Szólj hozzá!

Címkék: elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr796826917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása