Kínai vihargyújtó teszt - a lényeg, hogy nincs rá szükségem

2014.10.20. 10:00

mrgergoke

 

Kezdeném a napotokat egy jó szokásomhoz híven internetről lopott random fotóval a termékről, melyen olyan állapotában láthatjuk, amilyenben sosem fogjuk élőben. Ezek a képek arra valók, hogy az ember egy kicsit szebbnek, ügyesebbnek, kreatívabbnak lássa az amúgy is aranykorát élő kínai ipar. Olyan szépen fogalmazok, hogy néha magam is elérzékenyülök.

A mai cikk a hozzám hasonló semmirekellőkért van. Nem tudom megmondani, miért vettem ezt a gyújtót, hiszen soha nem dohányoztam, a környezetemben szintén senki, nem is tervezem.  Piromán hajlamaimat még középiskolában elhagytam, így azoknak sem hódolhatok vele. Fogalmam sincs, miért rendeltem ezt a vihargyújtót.

A mai cikk finoman rendhagyó. Azt már talán megszoktátok, hogy rengeteg fölösleges hülyeséget rendelek, és olykor-olykor felmerül a kérdés, hogy hogyan találtam én ezt az ebay-en. Felmerült ez például, amikor átjött egy haverom sörözni, és a Chrome sarkában meg volt nyitva egy ott felejtett ablak. Ezt a kis... érdekességet leginkább egy középkori kínzás keretein belül tudom elképzelni.

Amiben ma mégis rendhagyó a cikk, az az, hogy gyakorlatilag márkás terméket vásároltam. Mint látjátok, a gyártó őszinte. Az honest szó ugyanis angolul ezt jelenti. Ez ismét kifejezi a kínaiak kreativitását ilyen névadás téren, egy kicsit arra emlékeztet, amit a telefonomon látok mindig. A THL felirat ugyanis a Technology Happy Life (Technológia Boldog Élet) szavak rövidítménye. Szóval az őszinte gyártó valóban létezik, a felirat nem csak egy légből kapott valami.

Honest-ék olyannyira léteznek, hogy egy folyton adatbázishibát dobó honlapjuk is van:

http://www.honest.com.cn/

Sok mindent tényleg nem tudunk csinálni a honlapon, mert bármire klikkelünk, mindenre valami adatbázisos hibát dob ki. Ilyen az én szerencsém. A termékeikkel már más a helyzet, kicsit többet mutat, mint a honlapjuk. Sokféle gyújtót árulnak, ez az olcsóbbak közül volt egy darab, nagyjából 1450 forintot fizettem érte. Filléresnek éppen már nem filléres, de még mindig jó áron van.

Képek

Természetesen ilyen áron sokra nem kell számítanunk, de senki ne gondolja, hogy holmi tróger cuccról van szó. Helyből leszögezendő, hogy a legnagyobb hibája az alsó rész anyaga. Nem fogjátok kitalálni, miből van. Segítek: mű-vel kezdődik, és anyag a vége. Sajnos ennyi jár nekünk annak ellenére, hogy a termékleírásban egyszerűen fémnek van titulálva, de ilyen jelzőt ez a vékonyka, hajlékony kis műanyag tokozás erős túlzással sem kaphat.

Az alsó rész műanyag, a felső pedig kőkemény fém, így olyan súlybeli különbség van köztük, hogy szó szerint fejnehéz. Elég hülyén hangzik ez a kifejezés egy kínai vihargyújtó vonatkozásában, de ez az igazság. Ahogyan mondtam is, kábé ennyi durva hibája van, ezen kívül sok rosszat nem tudok elmondani róla.

Feltölteni nagyon egyszerűen lehet, sima párszázas öngyújtógázzal töltöttem, az alján ott a csatlakozó. Nem tudom, hogy az én töltőm-e az oka, de erősen jött a gáz mellette, konkrétan majdnem lefagyott a kezem töltéskor, annyira eresztett. De megtelt!

Ahogy a képek is mutatják, kicsi, erőtlen lángocskától nagy, délceg csóváig lehet állítani, és még lilásan pompázik is. Pontosan nem tudom, mitől színesedik a láng, de mint mondtam, sima gázt töltöttem bele, nem én moddoltam. Sokszor találkoztam már ilyen színes lánggal, én arra gyanakszok, hogy a kis rácsozat, amin a láng átmegy (ez még a lukban van), az színezi meg valahogyan.

A lángnak van egy gyengébb szuperszonikus hajtómű hangja, így a madafaka fílingje is megvan az embernek közben, semmiből sincs hiány. A fej kellemesen erős rugóval van ellátva, visszacsukva fémesen csattan, ahogyan a normális példányok. Több egymás utáni kattintás sem megerőltető, így ha valaki virtuális péniszhosszát akarja pár centivel növelni, azzal, hogy egy buliban minden csajnak megmutatja (mármint a gyújtót), akkor ne is keresgéljen tovább, ez a megfelelő eszköz.

 

Konklúzsön

Aránylag stabilnak tűnik, de semmi extra. Kicsit gyökér módon súlyozták, mert az alsó részen kispórolták a fémet, de ez minden. Feltöltéskor ereszt, de legalább pillanatok alatt fel lehet tölteni. Olcsó, de elegáns, tényleg jól néz ki, szép a láng színe, vagány a megjelenése. Valami valamiért. Ez most olyan 1500 forint, amit marhára nem sajnáltam rá annak ellenére, hogy egyáltalán nincs szükségem erre a gyújtóra.

Szerk.: azóta már lassan 2 éve folyamatosan használom. A fém részről a festék lekopott, ahogyan a felirat is. Viszont a gyújtó hibátlanul működik, soha nem volt semmi baja, pedig nyúztam már eleget.

 

Uff.

komment

Címkék: egyéb

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr146809053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása