Ampe A78 és a félig maszek hordozható töltő teszt

2013.04.24. 20:00

mrgergoke

sku_186572_1.jpg
Nos, kedves és kevésbé kedves Olvasók, egy hónap után visszatértem. Ez egy kifejezetten hosszú cikk, mert mindenre kiterjed, még arra is, amire nem kéne. Olvassátok és okuljatok!

Képek (néhány kép egy kicsit kicsi lett, mert át kellett méreteznem korábban, de a többi normális felbontású)

Amiket mostanában rendeltem az nagyrészt nem olcsó, de annál jobb. Időközben beszéltem sok-sok kínaival, magyarral és némettel, üzletelgettem, tehát csak a szokásos. Ám eközben megtaláltam a kedvenc beszerzőmet tablet ügyben. Mostanában ez a mániám.

Nos tehát az a gép egy Icou (Icoo) D70pro II-es tablet volt. Mindösszesen 6 munkanap alatt ért ide, ezért is kedveltem meg a beszerzőmet, akit mindig is csak így fogok emlegetni, mert nem akarom névvel leírni. Minden rendben is volt a tablettel, csak annyi nem, hogy TFT volt a kijelzője (én az olcsóbbat vettem meg és nem tudtam, hogy a TFT betekintési szöge gyenge bizonyos irányokból). Ha a hasamtól a fejem felé forgatom a képernyőt, akkor úgy ment át a világosból az invertálódott sötétbe. Tehát ha kicsit kényelmesebben fogtam, mint pont merőleges a szememre, akkor kezdett invertálódni. Persze, mire eladtam, már tökre megszerettem, de jó volt az ajánlat és nem szórakozok az ügyféllel, mert én is utálom, ha velem szórakoznak, bár tény, hogy nem ritka. Ez egy ilyen dolog. Na, szóval megérkezés után pár nappal már fent volt PH-n és már tudtam is, hogy az Ampe A78-as terméke lesz a következő áldozat.

Megrendeltem az új gépet és vártam. És vártam és vártam. Már kezdtem aggódni, amikor múlt pénteken bátyám felhívott (ő otthon volt éppen), hogy megjött a táblagép. Öröm öröm hátán, rohantam haza, hogy kipróbáljam. Sajnos hálózati töltőt nem kaptam, ellenben jött hozzá egy rakás kábel, meg egy füles. A doboz egy kissé megnyomódott (kit érdekel?), kemény kartontégla, rögtön a fedél alatt volt a gép. A képen is látszik, hogy milyen felfújt csomagolásba rakták, én ilyet még nem láttam. Annyira keményre vannak felfújva, hogy ha erővel vágnám hozzá a földhöz géppel benne, akkor is maximum a sarka érne le. Márpedig nem eshet túl nagyot egy ilyen csomag, főleg kartonon belül, tehát bolondbiztos a csomagolás. Piros pont. A gép alatt egy kisebb kazalnyi kábel heverészett szépen becsomagolva. Jött egy USB-DC in, egy OTG, egy nem agyba dugós fülhallgató és egy micro-usb. Nagyon friss lehetett a gép, mert az akksija még mindig instabil kicsit (pont, mint az előző), de kezd rendbe jönni. Ilyenkor mindig kimerítem teljesen, aztán reggelig töltőn hagyom, legalábbis egy szakspecialista ismerősöm ezt javasolta és az előzőnél bejött. Ettől egy idő után eléri a legnagyobb teljesítményét az akksi. A fülhallgatóért külön piros pont jár a gyártónak, mert nem egy szar darab. Kellemes basszus és telt hangzás fogadott, ellentétben a sokkal drágább Galaxy Tab gyári fülesével. Tényleg jó darab. Na, kábé ennyi érdekesség a gépről, jönnek az általánosságok.

Ma reggel lehúztam rá az Antutu-t és csináltam egy tesztet. Elég szép eredményeket kaphatott, mert még a mindentleszólokmertazenyémsokkaljobb android szakértő osztálytársam is azt mondta, hogy 3D teljesítményre kapott rendesen pontot. Ez dicséretnek számított, egyébként 4000 párszáz pontja volt. Összesítésben 12400 volt asszem. Minden esetre nagyon szépen teljesített, meggyőző az ereje.

Ez is jól össze van rakva, bár nem annyira keményen, mint az Icou volt. Bajom ezzel sincs. Az egyetlen gázos dolog, amit igazából a mai napig sem értek, hogy mi van a képernyő bal oldalán. Most mindenki megnézi a képeket, hogy ugyan mi lehet ott, amit én nem értek? Ott kérem szépen egy hangszórónak nevezett kis vágás van, ami nem szól. Ez még érthető is volna, mert ha egy működésképtelen elektronikai cikket összefüggésbe hozunk Kínával, akkor hirtelen mindent értünk. És még az is tetézi, hogy sztereo hangszórós tabletnek volt kiírva, tehát mondjuk rá, hogy szimplán kínai és nem működik. Hát mondjuk, de egy kicsit irritál, hogy a nem működő hangszóró úgy néz ki, mintha ott nem is lenne hangszóró a rácsok alatt, hanem csak egy kamu hely lenne. Ezt azért gondolom, mert a jobb hangszóró rácsai teljesen szokványosak. Három csíkon van lukasztva és szimmetrikus, semmi feltűnő. A bal oldali viszont olyan alakzatokban van kilukasztva, ahogyan a részegek szoktak hazafelé hányni. Egy nagyobb folt, kis szünet, kisebb folt, nagyobb szünet, nagyobb folt. Olyan semmihez sem hasonlítható alakokat vesznek fel, hogy nem tudom mire vélni. Ebből gondolom, hogy az ott kamu és nincs is alatta semmi. Ez csak azért furcsa, mert (bár kinéznék egy ilyen szívatást a kínaiakból) a beszerző az egyik legjobb értékelésű eladó. Egyelőre még levelezek velük, meglátjuk, mi lesz a vége. A gépnek ezen kívül az égvilágon semmi baja, minden úgy működik, ahogyan én azt szeretném. Rettentő gyors, mindenben helyén van, olyat is tud, amit nem kéne neki!

Egyébként a gép még ma megy fel PH-ra, mert közben egy harmadikat néztem ki magamnak. Még fóliás, az akksija sem állt még be rendesen, szóval egy éppen csak kipróbált, ellenőrzött gépről van szó.

Na, ezzel letudva a cikk egyik oldala. A másik és talán kicsit érdekesebb oldala az enyhén csináld magad jellegű, hordozható, félig-meddig házilag összerakott töltő. Könnyű, kicsi, olcsó, újratölthető egyéni igény szerint, és törésig-rohadásig használható. Kezdenek ugye menők lenni a drága hordozható traktorakksik. Ezek olyan csúcstelefonokhoz készültek, amik egy vasalót is megszégyenítenek a fogyasztásukkal és hogy életben tudják őket tartani egész nap, akksiról töltögetik őket. Ezek jól is néznek ki, menők is, drágák is, könnyű őket kezelni, tehát pont olyan eszközökről van szó, amik nem nekünk valóak. Ha ugye megengedhetnénk magunknak (na jó, egy ilyet szinte bárki megengedhet magának, de így jobban hangzik), hogy ilyeneket vegyünk, akkor nem itt lógnánk olcsóbbnál olcsóbb megoldásokat keresve.

Egy a lényeg: én megtaláltam a tökéletesen olcsó és a tök jól használható keverékét. Ebay-en ILYEN töltőkkel találkoztam és megtetszettek. Első sorban azért, mert tökre tróger ilyennel tölteni akármit is, másrészt olcsó, harmadrészt kütyü. Amikor az ember elolvassa a részletes description-t az utolsó betűig, akkor látja csak, hogy egy ilyen maximum 550 mAh-t képes leadni. Ez a maximum, tehát reális, ha átlagosan a 75%-ával számolunk. Na, de most komolyan, melyik tablet, vagy okosteló nem merül ilyen gyenge töltés mellett? Hogyan lehetne tehát megtámasztani azt a mAh-t? Hát kössünk össze kettőt! Rémesen egyszerű a dolog, csak kell hozzá pár kábel. Egész pontosan egy OTG a telefonnak megfelelő csatival, egy csupa apa Y USB kábel és a töltők. Hogy igazán gazdaságos legyen, célszerű rég nem használt, vagy simán csak semmirevaló, kínai, tölthető elemeket használni. Én ezt teszem. A fényképezőmbe túl gyengék (annak mondjuk semmi sem elég), másra meg nem kell. Ebbe viszont nem is találhatok jobbat. Elmondom, mi a lényeg. Van ez a két töltő, összekötjük őket az Y kábel két közelebbi végével, így megnövelve az áramerősséget a vezetékben, majd ezt dugjuk rá az OTG-re és így töltjük microusb-n a telefont/táblagépet. Azért nem rögtön az Y kábelnek micro-s a vége, mert az ritka és drága kábel, higgyétek el, ez a legolcsóbb megoldás.

A töltőknek 3 állása van, bár olyan közel vannak egymáshoz, hogy óvatosan kell kapcsolgatni, mert könnyen megszalad a kapcsoló, ez egy kicsit idegesítő. A 3 állás tehát töltésleadás (USB), kikapcsolt (OFF) és elemlámpa (lámpa ikon). A lámpát vagy azért rakták rá, hogy menőbbnek nézzen ki, vagy azért, mert túl sok ilyen hagyományos LED-jük van a kínaiaknak, vagy azért, mert ezzel részint ellenőrizni lehet az akksik töltöttségét. Minél merüsebbek, annál gyengébben világítanak. Nem nagy szám, de használható valamire. Kipróbáltam több telefonon is, tartósabb ideig egy Nexus 4-en és egy valami Lumián. A Lumiára egy fél óra alatt 30-35 százalékot rápakolt, a Nexus viszont annyit zabált (mindkettő terhelés alatt volt majdnem végig), hogy még ezzel is merült! De bebizonyosodott, hogy nem a töltő a gyenge. Tehát a Lumiára netezés közben vígan rátolt vagy 35%-ot és figyeltük, utána is megmaradt, tehát nem kamu volt a töltés. Ja, és az elemek marhára nincsenek merülés közelében, bőven van még bennük szufla. Még nem volt időm multiméterrel megnézni, hogy mekkora áramot ad le pontosan, de meg fogom.

A töltőkkel amúgy sincs semmi baj, jól össze vannak rakva, törés nélkül nem szeded szét. Ami zavaró lehet, az a kapcsoló, meg az, hogy könnyen karcolódnak és 1 hét táskában hordás után 50 évesnek néz ki. Összegészében tökre elégedett vagyok az egész kócerájjal, tetszik a táblagép is, bár másikat fogok venni és tetszik a töltős vacak is. Én mindre azt mondom, hogy jó üzlet volt.

Itt megvásárolható egy rakás táblagép.

Meg itt is.

komment

Címkék: tablet

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr475244725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása